Wkino

Hvordan ta vare på en christmas kaktus

En vakker ferie anlegg, (botanisk kjent som Schlumbergera eller Zygocactus) blomstrer i julen og også noen ganger rundt påsketider riktig håndtering og vedlikehold. En måned før jul vil du kunne se tuppen av bladene begynner å vokse. Tipsene blir mørkere som hver dag passerer, inntil en knopp former. Ved juletider, som ved et trylleslag, knoppene åpner til en vakker blomst som vil legge farge og varme til ethvert høytiden.

Trinn

Hvordan ta vare på en christmas kaktus. A Christmas kaktus vil sette pris på lyse, men indirekte lys.
Hvordan ta vare på en christmas kaktus. A Christmas kaktus vil sette pris på lyse, men indirekte lys.
 1. 1
  A Christmas kaktus vil sette pris på lyse, men indirekte lys. Holde anlegget i et godt opplyst sted (som i nærheten av et vindu) unna direkte sollys (som kan hemme veksten og brenne bladene), utkast, varme vents, peiser eller andre kilder for varm luft. Flytte et innendørs anlegg utendørs i sommer til et skyggefullt sted. Det er best å holde i et vanlig hus temperaturområde (65 til 80 grader F.
 2. 2
  Gi en kilde til fuktighet hvis du bor i et tørt miljø. Sett et brett med vann ved siden av anlegget, slik at vannet fordamper og gir fuktighet. Alternativt kan du lage en luftfuktighet skuffen ved å plassere potten på en vanntett skål som er fylt med grus og halvveis fylt med vann.
 3. 3
  Vann en christmas kaktus med forsiktighet. Omsorg for dette anlegget kan være litt vanskelig som du må passe på ikke å overvann eller undervannsoperasjoner det:
  • Hensyn må tas ikke til undervannsoperasjoner det, som en Christmas kaktus er en tropisk kaktus, ikke en ørken kaktus. I motsetning til de fleste ørken kaktus, kan denne varianten ikke tolerere helt tørr jord. Hvis jorda blir for tørr, vil blomstene knopper slippe, og anlegget vil vil. Føl jord med fingrene, hvis det føles tørr, er det på tide å vanne.
  • For mye vanning vil føre til flekker fra hvite råte skal vises på bladene, og bladene vil trolig falle av. Jorda bør være jevnt fuktig for beste veksten. Tommelfingerregelen er, er mindre vann bedre enn for mye vann.
  • Når vanning, grundig vann anlegget. Før du forsøker å vanne planten igjen, sjekk for å se at den øverste centimeter av jord har tørket grundig først. Mist bladene samt vanning av jorda.
  • Vann kaktusen basert på miljøet og den tiden av året. En god metode er å vanne en kaktus som følger:
   • Tørre klima, utendørs: Vann hver to til tre dager når varm og solfylt.
   • Fuktig, kjølig eller innendørs: Vann hver uke.
   • I løpet av høsten og vinteren, bør plantene skal vannes sjeldnere for å fremme blomstringen.
  • Aldri vann toppen av planten. I stedet finne en beholder som har mange hull i bunnen. Noen av de billige barnehager planters vil fungere godt, eller også orkide plantasjeeiere, plast kurv slag, fungerer bra også. Par disse planter med en planter som vil holde vann og la kurven for å passe ned i. Legg noen mellomstore bergarter inn i bunnen slik at kurven beholderen vil bli holdt omtrent en tomme over bunnen. Bruk av en kombinasjon av tre deler pottejord til en del sand for potting medium. Til slutt hell ca to inches av vann med romtemperatur inn i den ytre emballasjen og sette kurven container inne. Etter ca tolv timer helle ut resten av vannet. Gjenta dette så ofte som planten trenger vann, vil det variere basert på din hjemme tilstand. Overvåke sine behov med et fuktighetsinnhold prod og justere deretter.
 4. 4
  Legg gjødsel for å bistå plantevekst. Planter som er aktivt voksende bør gis en blomstrende potteplante-type gjødsel. Følg anvisningene på etiketten for hvor mye og hvor ofte å mate. Gjødsling er viktig å holde anlegget i god stand, men fugene er skjør og kan bryte fra hverandre dersom anlegget går ned i dårlig helse. Generelt bør det være befruktet 2-4 ganger i året med en 20-20-20 fôr, men slutte å mate omtrent en måned før knoppene vises (dette betyr vanligvis stopper ved utgangen av oktober).
 5. 5
  Oppmuntre blomsten blomstrer for julesesongen. Nøkkelen til å få Christmas kaktus til blomst i løpet av ferien er riktig lys eksponering, riktige temperaturer og begrenset vanning.
  • Fordi dette anlegget er termo-photoperiodic, vil det sette knopper når daglengde er omtrent lik natt lengde og når temperaturen synker til 50 til 60 grader C i flere uker.
  • Oppbevares på et mørkt bad for natten. I løpet av høsten måneder, bør Christmas Cactus bli plassert på et sted hvor den mottar innendørs indirekte, sterkt lys i løpet av dagslys timer, men totalt mørke om natten (absolutt ingen kunstig lys). The Christmas Cactus krever lange, uavbrutte mørke perioder, ca 12 eller flere timer hver natt. Begynn mørke behandlinger i ca midten av oktober for å ha planter i full blomst etter ferien. Plassere plantene i et mørkt område fra ca 12 eller flere timer hver natt i 6-8 uker eller til du ser knopper forming. Et skap eller ubrukt bad er ideelle steder.
  • Fra september og oktober, skal julen Cactus oppbevares på et kjølig rom der temperaturen vil holde seg rundt 50 grader, gi eller ta et par grader. Utsett ikke anlegget til minusgrader. Planter skal være blomstringen for helligdager hvis kule behandlinger er startet av tidlig november.
  • Vær spesielt forsiktig med vanning på denne tiden. Redusere vanning litt. Ikke suge jorda etter en tørr periode, bare fukte toppen noen inches, siden knopper, blomster og til og med blader kan falle av hvis røttene er plutselig mettet.
 6. 6
  Beskjære julen kaktus omtrent en måned etter blomstringen. Dette vil oppmuntre anlegget å armen ut, spesielt etter en periode med "resten" har fått. Det vil ikke se veldig pen etter at blomstene har falmet. Noen mennesker vente til mars eller så, når ny vekst begynner å beskjære kaktus.
 7. 7
  Forplante en christmas kaktus ved å kutte av deler av stammen. Hver seksjon må bestå av to eller tre sammenføyde segmenter. Tillat hver seksjon for å tørke i noen timer, før man trykker dem inn i en 3-tommers potten som inneholder det samme pottejord som den overordnede anlegget. Plant halvveis ned den første segment. Unn borekaks som modne planter. I ca 4-6 uker, bør borekaks har forankret og vil begynne å vise noen ny vekst. De vokser raskt, og bør ta i ca to eller tre uker. Du kan befrukte etter kutting har vokst ett nytt segment

Tips

 • Husk å slå plantene med jevne mellomrom mens oppmuntrende ny vekst. Ellers vil du få frodig blomst på den ene siden og få om noen på den andre.
 • Julen Cactus er en vakker plante som kan blomstre år etter år, vil du ønsker å beholde den selv etter ferien passere. Du kan til og med sende det ned gjennom generasjoner.
 • En av de mest frustrerende ting som kan skje med Christmas kaktus er etter blomsterknopper har utviklet de frafalt anlegget. Bud dråpe kan være forårsaket av flere ulike forhold. Vanligvis er det på grunn av over-vanning, mangel på fuktighet eller for lite lys. Og når du har lite lys din kaktus dør av mangel på sollys.
 • De blomstrende instruksjonene er basert på å ha en kald jul. Hvis du bor på den sørlige halvkule, kan du ha større problemer med å finne dette anlegget rundt juletider, og de vil trenge mer kontrollerte forhold for å blomstre i løpet av ferien. Du vil sannsynligvis ha bedre hell å få dem til å blomstre i de kaldeste månedene av året.
 • Den beste tiden for repotting er mellom februar og april, omtrent en gang hvert tredje år. Bare sørg for ikke å gi den en pott som er for stor, julen Cactus blomster best når det er pot-bundet. Gi en jord som er godt drenert med god lufting (f.eks en del potting jord, to deler torv mose eller kompost, og en del skarp sand eller perlite).

Advarsler

 • ASPCA dyr Giftinformasjonen viser julen kaktus som ikke-giftig for hunder og katter.
 • The Christmas kaktus må aldri plasseres i nærheten av en dør som åpnes og lukkes på utsiden. Likeledes, holde det borte fra varme kanaler eller i nærheten av peisen eller trekkfulle områder.
 • Plutselige endringer i temperatur, lys og vanning vil skade julen Cactus. Utkast og ekstreme temperaturer kan føre til blomsterknopper å slippe fra anlegget før de har en sjanse til å åpne. Innføre endringer gradvis.