Wkino

Hvordan ta vare på en bromeliad

Bromeliads er medlemmer av en plante familie kjent som Bromeliaceae (bro-meh-lee-AH-si-eye). Den ananas er en av de best kjente anlegg av denne familie. Blomsten stilken er produsert fra midten av rosetten og bromeliads. Disse planter kan brukes både som potteplanter og i landskapet.

Trinn

Hvordan ta vare på en bromeliad. Gi bromeliad anlegget tilstrekkelig lys.
Hvordan ta vare på en bromeliad. Gi bromeliad anlegget tilstrekkelig lys.
 1. 1
  Gi bromeliad anlegget tilstrekkelig lys. Bright, er filtrert eller indirekte sollys best. Ulike typer bromeliads kan ha forskjellige lys krav. Brede blader varianter kan "brenne" når den plasseres i direkte sollys. Et vindu med sørpå er som regel ideelle hele året.
 2. 2
  Vanne dem riktig. Hold jorden jevnt fuktig, men ikke over-vann eller tillate planterøttene å stå i vann. Det er ikke nødvendig å helle vann i "tank" skapt av de nedre blader, siden anlegget vil absorbere tilstrekkelig vann gjennom sitt rot-system, selv om de Bromeliader som har den "tank" foretrekker å ha vann på innsiden. Hvis du helle vann i "tank", endre vann ofte for å hindre forråtnelse av blomst.
 3. 3
  Holde anlegget i riktig temperatur. Dette burde ikke være vanskelig, så innetemperatur vanligvis ikke varierer mye. Bromeliarer tolerere et bredt område av temperaturer, med et ideelt område av 55-85 ° C (13-29 ° C). I korte perioder, kan bromeliads tåle temperaturer mellom -2 til 100 º F (-7 til 37 º C). Cool nattlige temperaturer faktisk forbedre fargen og forlenge blomst liv. Hvis det er mer fuktig, kan temperaturen være høyere. Luftsirkulasjonen bør være god.
 4. 4
  Gjødsle anlegget. Gjødsling er ikke påkrevd i hjemmet. Å produsere mer energisk ny vekst, bruk en godt balansert vannbasert plantegjødsel på omtrent halvparten av produsentens anbefalte søknaden rate.
 5. 5
  Repot bromeliad hvis nødvendig. Det er vanligvis unødvendig.
 6. 6
  Vent til anlegget til å blomstre. Planter er solgt i blomstrer hele året. Blooms kan vare fra to til tre måneder. De fleste varianter har en veldig langsom metabolisme og vil ta opp til to år å produsere en blomst i et drivhus. Bromeliads ikke re-blomst, men de vil produsere en liten "valp" plante på sin base innen to år etter blomstringen, som kan sakte vokse inn i neste generasjon (se neste trinn).
 7. 7
  Vokse nye planter. Bromeliads bare blomstrer en gang i livet. Et nytt anlegg må vokse før en ny blomst kan genereres. Når blomstringen er ferdig, vil moren anlegget produsere små "valp" planter på den ytre omkretsen av sin base. En bromeliad er en svært langsom voksende plante. Valpene vil ta om lag seks måneder å vokse til omtrent en tredjedel av størrelsen på morplanten. Når valpene nå denne størrelsen, skiller dem fra morplanten. La de unge plantene til å vokse i minst 6 måneder, etter som tiden kunne de være moden nok til å blomstre.

Tips

 • De bromeliads bare blomsten en eneste gang - når anlegget slutter å produsere blader og produserer sin blomst, vil det ikke begynne å lage blader igjen.
 • Bromeliads tolerere et bredt spekter av lys og temperatur, noe som gjør dem ideelle for innendørs steder.
 • Den grønne toppen av en ananas er en valp fordi den kan tas ut og plantet for å starte en annen plante.
 • Disse plantene blomstrer i en rekke farger og er veldig lett å ta vare på. De nesten trives på omsorgssvikt.
 • Bromeliads har svært få insekt eller skadedyr.
 • Det vil produsere nye små planter, referert til som unger, som vil forbli på morplanten til de er store nok til roten, og bli et eget anlegg.
 • Valpene er vanligvis, men ikke alltid, funnet nær bunnen av anlegget på innsiden av overtrekket av bladet. Moren kan noen ganger overleve en generasjon eller to før slutt dø av.
 • Bromeliads er topp forer, noe som betyr at de samler sine næringsstoffer fra regnvann i sine sentre. Slow release gjødsel som fungerer best.

Advarsler

 • Bruk aldri kobber vannkanner. Den kobber er giftig for bromeliads og vil drepe plantene. Pass på å ikke bruke en gjødsel som er høy i kobber og holde dem borte fra kobber behandlet trevirke.

Ting du trenger

 • Bromeliad
 • Egnet potting container