Wkino

Hvordan regrout flis

Regrouting din flis er en enkel oppgave som kan gjøres i en liten tidsperiode. Den eneste aspektet som tar litt tid i denne prosessen er herding av fugemasse. Alt du trenger er litt fugemasse mix og et par enkel å bruke verktøy.

Trinn

Hvordan regrout flis. Bestem hva slags fugemasse du skal bruke.
Hvordan regrout flis. Bestem hva slags fugemasse du skal bruke.
 1. 1
  Bestem hva slags fugemasse du skal bruke. Dette er avhengig av størrelsen på massen i leddet (mellomrommet mellom flisene der fuger ligger). Det finnes to typer fugemasse for regrouting flis: slipt og ikke slipes. Hvis fugemasse leddene er større enn 1/8 tommer (0,3175 cm) bruker pusset fugemasse til å fylle rommet, hvis leddene kommer til å være mindre enn 1/8 tommer (0,3175 cm) bruke ikke pusset fugemasse for å fylle ut leddene som det er mer kompakt.
 2. 2
  Påfør en flis fugemasse over overflaten av fliser hvis de har blitt porøs slik at mørtelen ikke synker under overflaten når regrouting din flis. Gjør dette ved å bruke en flis svamp, rulle, eller bare tørke flisene med et lag med fugemasse og la tørke i 24 timer.
 3. 3
  Bland mørtelen i en av de 5 gallon (19 L) bøtter å bruke margin sparkel (liten, håndholdt verktøy som brukes i murverk for legging deigaktig materiale på flis, benkeplater, og gulv).
 4. 4
  Påfør en generøs mengde fugemasse til fugemasse leddene sammen din flisegulv hjelp av gummi fugemasse flyte. Gummi fugemasse float er en rektangulær, flat verktøy med stål håndtak og gummi overflate brukes til å distribuere fugemasse. Hold gummi fugemasse flyte i en 30 graders vinkel og distribuere fugemasse over overflaten på flislagt gulv. Pass på å fordele ekstra fugemasse inn i fugemasse for å fylle dem helt. Fugemasse alle områder av flisegulv unntatt ekspansjonsfuger, er det disse områdene mellom gulv flis og badekar, vegg, dør, og skap eller vask området.
 5. 5
  Fjern overflødig fugemasse fra fliser gulv gang hver fugemasse felles har blitt fylt. Gjør dette ved å gå over flisen med gummi fugemasse flyte, men denne gangen bruker den på en skarp vinkel og flytte den diagonalt over flisegulv for å hugge det overskytende fuging materialet av. Flytte diagonalt unngår løsne nylig lagt fugemasse fra fugemasse.
 6. 6
  La fugemasse satt i ca 10 minutter. Mens fugemasse er innstillingen, fylle andre fem gallon (19 L) bøtte med vann og ta tak i flis svamp for å rengjøre flisegulv.
 7. 7
  Dypp flis svampen i bøtta med vann og vri ut overflødig vann og etterlater en fuktig flis svamp.
 8. 8
  Tørk alle fuger bor ut av flisen med fuktig flis svamp i en diagonal bevegelse. Rengjør det overskytende fugemasse fra ekspansjonsområder bruker margin sparkel å forlate disse områdene helt ren for drivning.
 9. 9
  Skyll flis svamp og gjenta forrige trinn til alle fugemasse rester er fjernet og flis er helt ren av fugemasse dis.
 10. 10
  Tillate fugemasse herdes i 24 til 48 timer før stepping på den for å sikre stabilitet og at det er helt tørt.
 11. 11
  Caulk ekspansjonsfuger ved hjelp av en caulk farge som matcher din fugemasse. Fylle disse ekspansjonsfuger så glatt og konkav ved hjelp av fingeren.
 12. 12
  Påfør en gjennomtrengende sealer enten ved hjelp av en svamp eller sprayflaske til fugemasse leddene når mørtelen har herdet fullstendig. Tørk av overflødig sealer fra flisen umiddelbart som det vil farge flisen.

Tips

 • Bland ikke mer fugemasse enn du skal bruke i løpet av 30 minutter til å dekke et område som fuger mix blir tykkere og bli ubrukelig.
 • Pass på å ikke legge for mye vann til fugemasse mix, vil du ikke være i stand til sparkel det til flis og det vil sive ut av fugemasse. Dersom konsistensen er for tynn, tilsett mer fugemasse pulver til blandingen å tykne den opp.
 • Hvis du ikke kan kvitte seg med fugemasse dis, buff rester ut med en tørr klut eller en ost klut.
 • For å gjøre fugemasse ekstra solid, fuktig kurere fugemasse ved å spraye en lys tåke i fugemasse to ganger daglig i 3 dager. Dette er spesielt nyttig om sommeren vær eller hvis du bor i vest eller sørvest grunn av den tørre naturen i omgivelsene.

Ting du trenger

 • Flis fugemasse
 • Fugemasse blanding
 • 2 - 5 gallon (19 L) bøtter
 • Margin sparkel
 • Gummi fugemasse float
 • Tile svamp
 • Caulk