Wkino

Hvordan man skal håndtere spetakkel kontroll agenter

Effektene av eksponering for spetakkel kontroll agenter varer vanligvis mindre enn en halv time, men som alle som noensinne har vært møtt med tåregass på en demonstrasjon vil fortelle deg, det er en veldig lang 30 minutter. Begrepet "spetakkel kontroll agenter" (RCAs) refererer til flere gasser, inkludert chloroacetophenone (CN) og chlorobenzylidenemalononitrile (CS), som er kjent som "tåregass". Pepperspray er en annen mye brukt riot control agent. Eksponering for disse kjemikaliene kan forårsake hud, nese og øye irritasjon, kvalme og pusteproblemer i løpet av minutter. I sjeldne tilfeller kan RCAs forårsake langsiktige helsemessige komplikasjoner, blindhet og død. Hvis du har planer om å delta i noen form for protest, er det viktig å vite hvordan man skal håndtere eksponering for disse stoffene, men selv om du ikke er den protesterer type, kan du fortsatt være i fare for eksponering bare ved å være i feil sted til feil tid.

Trinn

Hvordan man skal håndtere spetakkel kontroll agenter. Flytt til frisk luft.
Hvordan man skal håndtere spetakkel kontroll agenter. Flytt til frisk luft.
 1. 1
  Unngå eksponering. RCA eksponering er smertefullt og kan være dødelig. Unngå eksponering hvis mulig ved å holde unna, protester og demonstrasjoner. Hvis du er forpliktet til å føre forfektet i en protest, ikke la trusselen om RCAs avskrekke deg fra å delta, men hvis du ser politiet iført gassmasker, eller hvis du ser RCAs blir utplassert, forsvinner fort. Hvis du ikke har en god grunn til å være på en protest, ikke gå: RCAs ikke diskriminerer mellom demonstranter og forbipasserende, og det er slett ikke verdt den potensielle lider bare for å tilfredsstille din nysgjerrighet.
 2. 2
  Vær forberedt. Bruk klær som dekker så mye av kroppen som mulig, og enkelt dem ned ved ermet. Gassmasker er effektiv mot RCAs, men bare hvis de fungerer som de skal - brukte masker kjøpes på nettet eller i militære overskudd butikker kan ikke fungere godt, og eldre gassmasker har vært ryktet å ha asbest filtre. ** Dette er en un-underbygget påstanden som har spredt seg mye - men har eldre, amerikansk-laget beholdere blitt bekreftet å ha KROM toksisitet. Dessuten er mange påstander som til "holdbarheten" med gassmasker. Aktivt kull, HAR filterelementet effektiv mot CN / CS gass, ubestemt holdbarhet. ** Hvis du ikke har en gassmaske, kan du bruke en respirator som dekker nese og munn - sørg for at du bruker filtre som er godkjent for bruk med tynner og andre giftige gasser. Alternativt kan du nyte et tørkle eller et annet stoff i eple-cider eddik eller sitronsaft og tett dekke til munn og nese med det. Ta med lufttette briller for å beskytte øynene. Svømming beskyttelsesbriller fungere fint så lenge de har en god forsegling. Hvis mulig, ikke bruke kontaktlinser. Tilbered og bære en løsning av vann og bakepulver (oppløsningen bør være ca 5% natron) for å nøytralisere de kjemikalier på huden. Unngå bruk oljebaserte kremer eller solkremer, da disse hjelp absorpsjon av RCAs.
 3. 3
  Flytt til frisk luft. Nøkkelen til å redusere både styrken og varigheten av effektene av RCAs er å begrense eksponeringen. Den beste måten å gjøre dette på er rett og slett å komme seg bort fra kjemikalier.
  • Gå raskt, ikke løpe, fra området der kjemikaliene ble løslatt. Løping kan egge panikk i andre. Så snart du oppdager flytte utgivelsen av spetakkel kontroll agenter bort så raskt og direkte som mulig. Dersom kjemikaliene slippes foran deg, bør du gå raskt rett bak deg å komme ut av rekkevidde. Prøv å få motvind side av poenget med utgivelsen.
  • Unngå synlige skyer. RCAs utplassert i beholdere eksplodere i røyk-lignende skyer, og skyer kan også drive og samle, spesielt i lavtliggende områder eller nær bakken. Hold deg unna disse skyene, som de har de høyeste konsentrasjonene av RCA.
  • Komme til høye bakken. Rcas er tyngre enn luft, og de høyeste konsentrasjonene således tendens til å være i nærheten av bakken. Ikke komme ned på bakken - det er godt å stå oppreist allikevel å redusere risikoen for å bli tråkka - og prøve å få til det høyeste punktet mulig. Dette kan være opp en bakke, på toppen av en vegg, etc.
  • Forlate bygningen i tilfelle av innendørs frigjøring. Hvis RCAs er utplassert inne i en bygning, få ut så raskt som mulig. Kjemikaliene ikke forsvinne som de ville utendørs, og de høye konsentrasjonene kan være svært farlig ved langvarig eksponering.
  • Få inne hvis det er mulig. Mens sjelden mulig under omstendighetene, kan det være nyttig å få inne en relativt lufttett bygning hvis RCAs er deployert utendørs. Sørg for at dører og vinduer er lukket, og prøve å få til en øvre etasje. Vær imidlertid oppmerksom på at dersom gassen allerede er lagt inn i bygningen gjennom et åpent vindu, eller hvis et ventilasjonssystem er å bringe den i ufiltrert, må du evakuere bygningen og få til frisk luft. Frisk luft, spesielt hvis en lek er til stede, er å foretrekke fremfor den dårlig inneluft hvis du allerede har vært utsatt for en RCA.
 4. 4
  Skyll øynene. Hvis øynene dine er brenning eller hvis synet er svekket, ikke gni øynene. Fjern kontaktlinser og skyll øynene grundig med kaldt vann i minst 10 minutter. Ikke legg de eksponerte kontaktlinser tilbake igjen
 5. 5
  Ta eksponert klær. Når du er utenfor rekkevidde av gassen ta av alle klærne dine som kan ha vært utsatt (dette betyr vanligvis alt ned til undertøyet ditt). Hvis du er iført en genser skjorte, så hogg den av i stedet for å bringe den over hodet. Ikke legg disse klærne igjen. Forsegle dem i en plastpose og la posen på scenen - farlig avfall spesialister vanligvis kommer til å rydde opp etter RCAs er deployert - eller ta den med deg slik at du kan rengjøre klærne senere.
 6. 6
  Skyll grundig med kaldt vann eller en Neutralizer. Varmt vann åpner porene, noe som fører til mer av RCA til å bli absorbert gjennom huden. Skyll hele kroppen i kaldt vann i 3-5 minutter - en dusj eller slange fungerer perfekt - men ikke skrubb eller bruke såpe ennå. Berøre huden din vil spre kjemikalier og gni dem i. Hvis du har en nøytraliserende løsning, slik som natron løsningen nevnt ovenfor, gjelder dette rikelig over kroppen din, betaler spesiell oppmerksomhet til utsatte områder eller brenning, rød eller kløende hud. Mange RCAs kan skylles ut av øyet med melk. Fyll et shot glass omtrent halvfull med melk, hold den opp til det berørte øyet og tippe hodet bakover, blunket et par ganger for å være sikker på at du skyller godt. Som din skyll, enten med vann eller nøytraliserende løsning, prøv å plasser deg slik at vannet renner direkte ut hver del av kroppen din, i stedet for sildret ned fra hodet til tærne. Vannet som kommer av kroppen din vil være forurenset, så sørg for å ikke få det i øynene eller på andre mennesker.
 7. 7
  Vask med såpe og vann. Dusj med varmt vann og såpe etter at du har grundig skylt med kaldt vann. Det er viktig at du dusjer, ikke ta et bad.
 8. 8
  Få medisinsk behandling. I mange tilfeller vil du ikke trenger medisinsk behandling, men hvis symptomene vedvarer når du er grundig rengjort, hvis du opplever alvorlige symptomer eller tap av syn, eller hvis du opplever smerter i brystet, se en lege eller annet helsepersonell umiddelbart.

Tips

 • Kast tilsølte klær riktig.
 • Riot kontroll agenter kan noen ganger føre til alvorlig pustebesvær hos personer med astma. Hvis du er astmatiker, bør du la dine følgesvenner vite før spetakkel kontroll agenter slippes slik at de kan administrere behandling og hjelpe deg i sikkerhet. Bruken av astma medisiner som inhalatorer kan bidra til å lindre pusteproblemer som følge av eksponering.
 • Vaske kroppen med castille såpe før potensiell eksponering for RCAs.
 • Hvis huden blemmer oppstår, behandle som du ville en annengrads forbrenning. For lindring av vedvarende hudsymptomer, påfør salven, Burows løsning, kolloidalt havremel, eller en aktuell kortikosteroid.
 • Hvis du ønsker å holde klær som har vært utsatt, forsegle dem i en plastpose og vaske dem med vaskemiddel i varmt vann. Alltid vask forurenset tøy atskilt fra andre klær. Henge dem utenfor for å la dem luft ut for to eller tre dager før de brukes igjen.
 • Hvis smerter i halsen gjør det vanskelig å puste, gurgle med vann. Spytte ut vannet - ikke svelge det. Gjør dette bare hvis du er i stand til å gjøre det uten å kveles.
 • Slå deler av kroppen som har vært utsatt for RCAs mot vinden (så lenge du er motvind side av poenget med utgivelsen). Vinden vil hjelpe bære kjemikalier vekk fra kroppen.
 • Hvis du bruker en eddik-gjennomvåt klut i stedet for en gassmaske, kan det være lurt å bruke det over en støvmaske, siden inhalasjon av eddik røyk kan være ubehagelig.

Advarsler

 • I tilfelle et terrorangrep eller militært angrep der giftige kjemikalier slippes, er det viktig å finne ut hvilke kjemikalier har blitt brukt. Mens spetakkel kontroll agenter er tyngre enn luft, noen andre, mer giftige gasser - hydrogencyanid, for eksempel - er lettere enn luft. Videre varierer metodene for behandling betydelig avhengig av hvilke kjemikalier ofrene har vært utsatt for.
 • Noen mennesker utvikler en økt følsomhet for tåregass etter én eksponering, slik at hvis de blir utsatt igjen, kan mer alvorlige helseproblemer føre til.
 • Langvarig eksponering for høye konsentrasjoner av RCAs, slik som den som kan oppstå hvis de blir sluppet innendørs, kan forårsake langvarige luftveisproblemer eller død.
 • Unngå å berøre eksponerte materialer. Bruk gummihansker for å håndtere forurensede klær eller når de bistår en RCA offer.
 • Massen panikk som resulterer i en gruppe mennesker som er utsatt for opprør kontroll agenter kan føre til en farlig panikk. Vær forsiktig så du ikke mister fotfestet, eller du kan bli tråkket, spesielt siden andre kan være delvis blindet.
 • Hvis midlertidig blindhet eller nedsatt syn utvikler være forsiktig flytte om. Ditt naturlige instinkt vil være å løpe vekk så fort du kan, men hvis du ikke kan se klart, kan du skade deg selv kjører inn i trafikk eller et stillestående objekt.
 • Hvis du er iført en gassmaske, må du vite hvordan du fjerner det raskt. Hvis du er utsatt for RCAs før du ta på deg masken, eller hvis masken ikke fungerer som den skal, kan du kaste opp, og hvis du ikke kan få gassmaske off du kan kvele.