Wkino

Hvordan kjøpe noe

I O. Henry klassiske julefortelling The Gift of the Magi, selger Della Young hennes mest dyrebare besittelse, hennes lange, vakre hår, for å kjøpe hennes ektemann, Jim, en julegave. Den nåværende hun velger er en kjede for Jims arvestykke lommeur, det eneste verdifulle ting han eier. Da hun presenterer sin gave til Jim, oppdager hun at han har solgt sin klokke for å kjøpe et sett med utsmykkede kammer for hennes vakre hår. Er det en leksjon i her for oss? Lærdommen er at du ikke trenger å kjøpe noe for å være lykkelig. Her er hvordan å motstå trangen til å spytte.

Trinn

Hvordan kjøpe noe. Undersøke dine forbruksvaner.
Hvordan kjøpe noe. Undersøke dine forbruksvaner.
 1. 1
  Undersøke dine forbruksvaner. Er dine kjøp beslutninger motivert av dine egne verdier eller reklame? Ikke bli påvirket av forbrukersamfunnet og en besettelse med utgifter.
  • Bryte ned hvorfor du shoppe og spør deg selv hva reelle behov er fornøyd med shopping turer. Er du gjør det av gammel vane fordi det er det alle vennene dine gjør, og blir lei lett? Finne andre felles opplevelser som sport, hobbyer og interesseorganisasjoner klubber kan bidra til å bryte den syklusen. Er du nyter shopping opplevelse fordi du har valg og bli behandlet med respekt av selgere? Du kan få den samme gode behandling eller bedre shopping på loppemarkeder og sparsommelighet butikker. Er du belønne deg selv for små prestasjoner? Det er et godt mønster, men du kan se nærmere på hva slags belønninger motivere deg best og spør deg selv om tid på å gjøre noe morsomt er en bedre belønning.
 2. 2
  Bli hjemme. Hvis du ikke trenger å handle, ikke gå bare fordi du er lei. Ikke bruk shopping som en rekreasjon eller fornøyelse. Finn andre fornøyelser og hobbyer, hvis det er invitere ensom da folk over eller organisere en gruppe til å spille spill sammen. Spill er et godt alternativ til å sosialisere og i rollespill, "Shopping" for utstyr med late penger vunnet på oppdrag kan være mer tilfredsstillende enn reell shopping.
 3. 3
  La pengene hjemme. Den enkleste måten å ikke kjøpe noe er rett og slett ikke å ta noen kontanter, sjekker, debetkort eller kredittkort med deg når du går ut. På det meste, ta en liten mengde kontanter med deg for nødhjelp.
 4. 4
  Unngå plast. Prøv å sette ditt kredittkort i en beholder med litt vann og fryse den. På den måten du har det for ferier og kriser, men ikke bare for å gå kjøpe ting. Eller, enda bedre, gi det til en slektning du kan stole på.
 5. 5
  Kjøp brukt. Hvis du virkelig trenger noe og har ikke vært i stand til å tigge, låne, eller søppelcontainer-dykke det, gå til en bruktbutikk butikk og få en for pennies på dollar. Nettauksjoner og verksted salg er også bra, selv om det fortsatt er fristelsen til å kjøpe "ting" du egentlig ikke trenger.
 6. 6
  Betale kontant. Studier viser gjennomsnittlig person bruker mindre når du betaler med kontanter og mye mer når du betaler med kredittkort, muligens fordi når du bruker et kredittkort det føles som om du ikke er avskjed med "ekte" penger.
 7. 7
  Lag et budsjett og hold deg til den. Ikke behandle budsjettet som et nyttårsforsett. Mens skape og holde seg til et budsjett krever selvkontroll, er det en veldig god måte å få økonomien under kontroll og unngå ansamlinger av en haug av ødeleggende gjeld og en haug med verdiløs dritt i ferd med å ødelegge din selvrespekt.
  • Velg noe du virkelig liker og budsjett det som en belønning for å holde seg til budsjettet. Når du holde budsjettet, splitte forskjellen mellom sparing og lommepenger, deretter tilbringe lommepenger på erfaringer, digitale varer eller gode permanente verktøy for konstruktive hobbyer.
  • Alltid inneholde en underholdning budsjett på noen bærekraftig budsjett. Det er der for å gjøre livet verdt å leve og eliminere "boom and bust" syklus av følelsen fratatt hele tiden, jobber hardt uten belønning. Det er også en liten krise reserve. Du er mindre sannsynlig å tappe besparelser for mindre kriser hvis du har en rimelig underholdning budsjett. Besparelser bør minst tilsvare det.
 8. 8
  Lag en liste og hold deg til den. Gjøre innkjøp beslutninger hjemme, hvor dine behov er tydelig, i stedet for i butikker hvor hyllene fulle av andre produkter vil distrahere og lokke deg. En liste kan også hjelpe deg med å utsette og vurdere kjøp og konsolidere turer ut.
 9. 9
  Spør deg selv noen spørsmål. Vil jeg bruke dette hver dag? Vil jeg bruke det nok til å være verdt å kjøpe? Hvor mange timer jeg må jobbe for å betale for dette? Ansett 3-måneders prognose. Spør deg selv om du vil fortsatt være å bruke produktet regelmessig i tre måneder. Hvis du har levd så lenge uten det, trenger du virkelig trenger det? Hvis du flytter ofte, bør du vurdere om dette kjøpet er virkelig verdt å hale rundt hver gang du beveger deg. Hvis du ikke gjør det, spør deg selv om det er verdt å ofre litt av din dyrebare boareal å eie den.
 10. 10
  Reparasjon, ikke erstatte. Hvis du handlet nøye og fikk god service av noe, ikke anta at du må bytte den når den bryter. En god verksted kan være i stand til å gjenopprette den til "nær-ny" tilstand for mindre enn prisen av en erstatning, og du vil ikke være å legge til deponi problem.
 11. 11
  Prøv å få ting du trenger eller ønsker gratis. I et overraskende antall tilfeller kan du få det du trenger uten å bruke en krone.
  • Sjekk lokale "free salg". Besøk nettsteder som, Freesharing eller deling er å gi. Disse områdene er så nyttig nettopp fordi så mange folk kjøper ting de ikke trenger eller erstatte perfekt gode ting med lignende, men nyere ting. Du kan velge å være smartere enn som så.
  • Låne. Hvis du trenger et produkt for bare en kort tid, hvorfor ikke låne noen andres? Det er ingen skam i å låne så lenge du er villig til å gjengjelde når noen trenger å låne noe av deg.
  • Prøv byttemiddel. Dine tidligere utskeielser har trolig forlatt deg med mange ting du ikke lenger trenger, men som andre mennesker kan være lurt. Opplev noen av de gevinster fra handel som økonomer er alltid snakker om.
 12. 12
  Unngå kjøpesentre, hvis mulig. Hvis du trenger å kjøpe noe, gå til en butikk som selger den tingen. Ikke automatisk dra til kjøpesenteret, hvor du vil sannsynligvis få lokket til å kjøpe ting du ikke trenger. Også, kjøpesenter butikker pleier å være høyt priset fordi leien er høy for de arealer. Hvis du går til kjøpesenteret bare for å henge ut med vennene dine, bør du vurdere å finne nye hobbyer, eller nye venner. Hvis du må gå gjennom et kjøpesenter for å komme til en restaurant eller en kino, holde deg oppslukt i samtale (enten med deg selv eller dine følgesvenner), slik at du ikke fokusere på dine omgivelser. Konsentrer deg om hvor du skal, men betaler ingen oppmerksomhet til butikkene langs veien.
 13. 13
  Bruk fadderordning. Hvis du går ut med venner, kan du oppleve at du kose deg så mye at du ikke engang føler for å kjøpe noe. Du kan alle gjøre en pakt for å hindre kjøp. Det er litt som en 12-trinns program for å unnslippe forbruker kultur.
 14. 14
  Unngå unødvendige oppgraderinger. Ja, har den nye brødrister litt klokkespill og kan skåle åtte skiver på en gang, men seriøst, hvor ofte du trenger åtte skiver ristet brød på en gang? Våre forbruker kultur presset folk til å erstatte helt gode produkter med nyere produkter for dumme grunner, som mote. Husk, fungerer en avocado-farget ovn like godt som en som er mango-farget.
 15. 15
  Kjøp for holdbarhet. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe noe, velg noe som ikke slites ut, eller ikke vil slites fort ut. Også unngå å kjøpe elementer som vil gå av moten. Tenk gjennom hvordan du vil bruke elementet og hvordan valget vil tilfredsstille dine behov for så lenge som mulig. Tenker på lang sikt vil en mer varig element som koster 30% mer foran fortsatt spare deg penger hvis du kan bruke det dobbelt så lang tid.
 16. 16
  Kjøp for enkel kompatibilitet. Dersom du virkelig liker et element, tenke nøye gjennom hvor godt det vil fungere med det du allerede har. Kanskje en klær element er frisk og smigrende, men hvis det ikke koordineres godt med minst to eller tre stykker som du eier, vil du enten få begrenset bruk ut av det, eller verre, kan du "trenger" å kjøpe mer til bruke det i det hele tatt.
 17. 17
  Bruk "regelen av syv." Hvis noe du ønsker er over 7 dollar, vent 7 dager og be 7 troverdige folk om dette er et godt kjøp. Deretter kjøpe den hvis du fortsatt tror det er en god idé. Denne regelen vil begrense impulskjøp. Når du får mer økonomisk sikker og har en større disponibel inntekt, kan du gradvis øke terskelen oppover fra 7 dollar.
 18. 18
  Gjør gaver til folk. Bruk dine egne ferdigheter (eller lære en ny ferdighet) å lage gaver som folk vil huske lenge etter at de har glemt butikk-kjøpte gaver. Ikke glem at gaver ikke trenger å bli pakket. Du kan lage en gave av tid eller ferdigheter, også. Husk lærdommen av The Gift of the Magi: er det virkelig tanken som teller. Penger kan ikke kjøpe deg lykke eller selvrespekt eller noen venner verdt å ha.
 19. 19
  Skattlegge selv. Hver gang du foretar et kjøp over 10€ (eller 40€ eller hva grensen du velger), ta 10% av prisen og sette den inn i din sparing eller dine investeringer. På denne måten fraråde deg selv fra å kjøpe noe bare fordi elementet er "markert ned" eller "et røverkjøp" og øke din økonomiske trygghet hver gang du gjør en betydelig kjøper. Hvis du bruker et debetkort eller et kredittkort, prøv å bruke en som har et spareprogram, tilbyr European Express et kort med en sparekonto og Bank of Europe tilbyr sine "Keep The Change" programmet til å automatisk overføre penger inn på sparekonto.
  • Hvis du bruker en Credit Union for bank behov, holde på pengene dine "Del" sparekonto til den dagen regningene forfaller. Ikke bare vil du få en liten interesse på det, men du vil også ha gleden av å vite det er investert lokalt i andre medlemmers boliger, biler og bedrifter.
  • Debetkort ikke kreve renter. Kredittkort gjeld gjør. Det er lettere å unngå gjeld ved hjelp av et debetkort og lagre din linje av kreditt for større kriser som medisinsk co-betalinger. Kjøp ned gjeld så fort du kan, det er så godt som sparing og setter at nødsituasjon ressurs tilbake i hendene.
 20. 20
  Dyrk din egen mat. Hvis du har selv en liten hage, er det lett å dyrke din egen mat.
 21. 21
  Still deg selv tre spørsmål - ønsker, må vil,> og råd. Kan jeg råd til det? Trenger jeg det? og ønsker jeg det? Hvis svaret er ja på alle tre spørsmålene så kan du kjøpe den. Mest sannsynlig vil det mest vanskelig spørsmål å komme med være spørsmålet om som trenger det. Forstå overlevelse behov vs sosiale behov vs emosjonelle behov kan hjelpe deg å finne andre måter å oppfylle dine behov uten stapper huset med ting.
  • Spør hvis noe er kostnadseffektivt i det lange løp. De åtte stykke brødrister kan være kostnadseffektivt hvis du har en masse folk i huset, hvis det bruker mindre strøm enn fire gratis to-slice brødristere og brukes som tungt hver morgen. Energy Star apparater kan redusere din strømregning og betale for seg i besparelser. Planlegg den slags kjøpet nøye og spare deg for det heller enn å kjøpe på kreditt. Du kan oppleve at det vil ha stor begrense de tingene du kjøper, men du vil være takknemlig når du har mer penger og mindre søppel legging rundt.
 22. 22
  Prøv å være en smart shopper. Hvis du ønsker å kjøpe noe for noen fødselsdag, kjøpe noe som ser dyrere enn den prisen du kjøpte den for. Husk også at noe personlig og meningsfylt kan ha mye mer innflytelse enn noe dyrt eller trendy. Digitale varer og erfaringer som restaurantbesøk, konserter, kan filmer være en spesiell gave som ikke etterlater dem forpliktet til å holde og vise det for alltid.

Tips

 • "Kjøp Nothing Day" er den fjerde fredag ​​i november (dvs. Black Friday, dagen etter Thanksgiving) i Nord-Europa og 24 november steder. Delta ved å ikke bli med i den gale og ofte tankeløse ferie shopping rush på den dagen.
 • Kan ikke tenke meg noe sted å henge ut, men kjøpesenteret? Prøv å besøke en venn, ta en tur på en natursti, går til en gratis konsert eller arrangement, eller spille i parken. Ditt liv vil bli rikere på flere måter enn en hvis du eschew kjøpesentre.
 • Gode ​​verktøy betale for seg selv hvis de er brukt. Noe som du kan gjøre for deg selv kan spare penger, spesielt hvis sine vanlige materialer kan bli funnet gratis eller billig. Bruke tid og krefter dekorere med "Nye" møbler du har gjort med håndverket ferdigheter som å sy og konstruere kan ikke bare spare en formue, men gjøre hjemmet ditt mer personlig og vakkert enn å fylle den med ting noen kunne ha kjøpt på Target.
 • I stedet for å leie filmer, sjekk ditt lokale bibliotek. Mange bibliotek tilbyr et bredt utvalg av filmer gratis. Mens du er der, sjekk ut deres andre tilbud også. Husk at bibliotekene er fine steder å henge ut i og lesing er gratis.
 • Kjøp second hand! På den måten vil du spare penger og spare miljøet ved å redusere avfall, også mer sannsynlig enn ikke vil støtte en veldedig organisasjon.
 • Kjøp på nettet, er det mindre overhead og som ofte resulterer i lavere priser. Når du kjøper på nettet, er det en god unnskyldning for å planlegge på forhånd og vente. Du må vente for frakt tid uansett så impulskjøp avta. Window shopping for gode varer på nettet i flere dager eller uker mens du planlegger kjøpet kan faktisk øke glede av forventning, kan få pakker føler at julen.
 • Hvis du er virkelig svak vilje, fryse dine kredittkort i en kaffe kan full av vann, så du blir nødt til å tine dem ut før du bruker dem. Eller hvis du har en betrodd nabo, sette ditt kredittkort i depot med dem, forklarer til dem du prøver å begrense forbruket ditt. Sjansen er at du ikke vil være i stand til å møte dem for å be om kortene dine hvis du ikke har en god grunn.
 • Se etter gamle paller å resirkulere for trelast deres, eller som brensel. Du kan også bryte opp ødelagte møbler lenger i sine enkelte trestykker og spare trær ved å bygge dine egne møbler med det. Selv små biter kan limes sammen og festet for å danne slakter-blokk stykker for bordplater og annen bruk.
 • Prøv og se om venner har det du ønsker kommer reservehjul-eg vennen din har vokst ut av skoene hennes og kommer til å kaste dem ut, se om hun vil gi dem til deg, kanskje i retur for en tallerken med kjeks eller noe.
 • Økende urter, snittblomster og grønnsaker i din hage kan betale for seg selv utover din egen bruk, avhengig av størrelsen på hagen din og dine ferdigheter på hagearbeid.
 • Les bøker som Hvorfor vi kjøper, slik at du forstår forhandler taktikk som brukes til å få folk til å kjøpe ting de ikke trenger. Få bøkene på biblioteket, ingen trenger å kjøpe dem!
 • Gut en ødelagt sofa for sin stuffing. Tie det i putevar å vaske den grundig før bruk, deretter fylle pynteputer, utstoppede leker eller nye puter for gamle møbler du har.
 • Ta opp kreative hobbyer som maling og tegning, sang, spille et instrument, dans, digital remiksing, webdesign, smykkelaging, poesi. På et grunnleggende nivå av dyktighet dine kreative verk vil begynne å bringe inn noen inntekter. Dette gjelder for håndverk ferdigheter også liker å lage beaded gardiner fra Mardi Gras perler eller kaste puter av resirkulert klær og møbeltrekk. Selg håndverk elementer i et parti butikk. Henge kunstverk på restauranter som vil vise innrammet kunst på forsendelsen. Noen kreative eller konstruktiv hobby vil ikke bare være soul-tilfredsstillende, men også gi deg byttehandel for andre ting du ønsker og trenger.
 • Se for søppel dag når naboene sette møbler og store gjenstander ut for henting. Du kan noen ganger finne arbeider datamaskiner og annen elektronikk, møbler som bare trenger rengjøring, festing eller omlakkering, gardiner, puter og gamle klær som kan brukes som den er eller omgjort til dyner, pynteputer, utstoppede leker, gardiner og veggtepper.
 • Broken servise og glass sorteres etter farge kan brukes til å lage mosaikk. Bygge små konkrete former og få konkret, deretter gjøre interessante mønstre ved å trykke på disse ødelagte elementer i det å lage en gangvei i hagen. Les deg opp på å gjøre dette på biblioteket før du prøver det. Disse kan også gjøre gode gaver når du har nok av dem i hagen din.
 • Se om noen butikker vil tilby produkter i retur for arbeid.

Advarsler

 • Ikke vær penny klok, pund tåpelig. Hvis du egentlig trenger noe, er det bedre å få noe bra som vil vare enn å bruke mer å gjøre uten den. En ting å faktor i ligningen på å kjøpe noe, er om det er kostnadseffektivt. Hvis noe sånt som et brød maskin gjør spare penger på lang sikt det er betalt for seg selv - men bare hvis du faktisk bruker det, og du kan finne en på Freecycle.
 • Ved første du kanskje føles rart å fortelle vennene dine at du heller ikke kjøpe noe du ikke trenger, eller at du heller ikke henge ut på kjøpesenteret denne helgen. Husk å gi deg selv tid til dine nye valg for å bli komfortabel.