Wkino

Hvordan kjedemaske

Kjedemasker blir ofte brukt i hekling og strikking, samt gi en måte å gjøre "usynlige" eller blind masker i håndsøm. Her er hvordan du gjør hver type kjedemaske.

Trinn

Hvordan kjedemaske. Vet om du skal skli sømmen strikke-messig eller vrang-messig.
Hvordan kjedemaske. Vet om du skal skli sømmen strikke-messig eller vrang-messig.

Strikking

 1. 1
  Vet om du skal skli sømmen strikke-messig eller vrang-messig. Du kan skli et sting strikke-messig eller vrang-messig. (Hvis ingen metode er indikert, antar vrang-messig.)
  • Å skli en maske strikke-messig, sett høyre nålen inn i neste maske fra venstre til høyre, som om du skulle strikke. Ikke legg garnet over nålen din, men, bare flytte sømmen fra venstre pinne til høyre pinne. Denne metode er mer synlig.
  • Å skli en maske vrang-messig, sett høyre nålen inn i neste maske fra høyre til venstre, som om du skulle vrang. Bare flytte masken fra venstre pinne til høyre pinne. Denne metoden er nesten usynlig.
 2. 2
  Sett garnet foran, eller holde den i ryggen. En annen variabel til slipping masker mens strikketøy er om unknitted garn forblir i ryggen (fra der det er vanligvis jobbet) eller beveger seg foran arbeidet. Hvis du trenger å gjøre en kjedemaske "wyif" (med garnet foran), flytt garnet slik at det er mellom nåler og foran arbeidet. Etter kjedemaske, returnere det til bakre posisjon. Hvis ikke annet er angitt, anta kjedemaske er "wyib" (med garn i ryggen).

Hekling

 1. 1
  Vet sluttresultatet. Etter en hekling kjedemaske, bør du bare ha en sløyfe på kroken.
 2. 2
  Sett kroken gjennom sømmen angitt.
 3. 3
  Garnet over kroken.
 4. 4
  Trekk den siste sløyfen (garnet over) gjennom alle masker på kroken. Du bør sitte igjen med bare en sløyfe på kroken.

Håndsøm

 1. 1
  Pin din hem. Kjedemasker blir vanligvis brukt til å sy falder slik at det ikke er en linje av synlige sømmer på utsiden (eller innsiden) av plagget. Pin ditt hem først for å sikre at du vil sy i en rett linje. Din hem bør ha en "fold" på innsiden av det, det vil si, skal det se omtrent slik du kastet bunnen av stoffet opp en tomme eller så, deretter brettes at en annen tommers (eller hva hem bredden du bruker).
 2. 2
  Knyt en knute i enden av tråden.
 3. 3
  Sett nålen inn i folden, deretter trekke opp gjennom toppen bretten.
 4. 4
  Ved hjelp av den enden av nålen, ta et par tråder av stoffet like over fold. Ikke sette nålen helt gjennom stoffet og deretter bringe den tilbake, som du ville gjort i tradisjonell sy. I stedet lede tuppen av nålen under tre eller fire av tekstil er tråder. Veving sømmen på denne måten vil hindre innlysende bunching eller trekke på utsiden av plagget.
 5. 5
  Stikk kanylen tilbake i folden. I nærheten av der du trakk nålen ut av folden, peke den inn igjen, holde nålen parallelt med fold. Du vil være i bevegelse i lengderetningen langs fold som du fortsetter.
 6. 6
  Trekke nålen ut av folden. Igjen, ta et par tråder av stoffet like ovenfor det punkt hvor nålen gått ut.
 7. 7
  Gjenta trinn 2 til 4 så mange ganger som nødvendig.
 8. 8
  Feste. Når du er ferdig med å sy hem, feste slik at knuten er plassert inne i folden.

Tips

 • For håndsydde kjedemasker, 1/4 til 1/2 tommer (0,5 til 1,5 cm) fungerer stinglengde best. Bruk matchende tråd for ytterligere usynlighet.

Advarsler

 • Synåler er skarpe. Håndter med forsiktighet.