Wkino

Hvordan holde katter unna

Katter kan være fantastiske kjæledyr og ledsagere, men når de får frie tøyler i et nabolag de kan komme inn i kamper, drepe sangfugler og markere territoriet sitt med ubehagelig lukt. Om kattene invadere hagen din tilhører dine naboer eller er blant de millioner av bortkommen eller forvillede katter vandrende smågater og parkeringsplasser, vil disse trygge og humane metoder bidra til å holde dem av din eiendom.

Trinn

Hvordan holde katter unna. Snakk med naboene dine.
Hvordan holde katter unna. Snakk med naboene dine.

Take away mat kilder

 1. 1
  Ikke mate kattene. Det kan gå uten å si, men fôring katter, enda en eller to ganger, vil holde dem kommer tilbake for mer. Pass på at ingen i familien din er i hemmelighet å mate kattene, og fjerne dine egne kjæledyr 'mat fra områdene som er tilgjengelig til andre katter.
  • Sørg for at søppel kan alltid er lukket med en tettsittende lokk, slik at katter ikke har tilgang til mat inne. Tømme den ofte, siden lukten kan tiltrekke dem.
  • Hagen din kan gi katter med en mer naturlig matkilde: mus. Kontroller at gnager befolkningen på eiendommen din er under kontroll hvis du ikke ønsker katter hengende rundt.
 2. 2
  Snakk med naboene dine. Din varmhjertet nærmeste nabo kan være fôring nabolaget katter, og trekker dem tett til din bolig. Hvis du mistenker at dette kan være å gå på, be ham eller henne til å enten slutte å mate kattene eller gjøre det på et sted godt bort fra din hage.
  • Spør naboer å holde søppel inneholdt i sikre søppelbøtter. Søppel som flyter over er en sikker måte å tiltrekke katter.
  • Restaurant containere er en annen sannsynlig kilde til kattemat for hjemløse. Snakk med lokale restauranteiere om å sørge for sine containere er alltid dekket, og at de blir tømt regelmessig.

Block kilder til ly

 1. 1
  Sikre potensielle hekkeområder. Katter liker ikke dårlig vær, og de vil forsøke å få noe varmt og tørt sted de kan finne for å bo ut av regn. Hvis du har en hage skur eller en annen struktur på eiendommen din, sørg for at den er tett lukket og at det er ingen mulighet for katter trenger seg inn.
  • Se etter andre hekkeområder rundt i nabolaget. Er kattene lever i en forlatt skur, eller under dine naboer gamle carport? Finne sted der de bor kan gi deg en ledetråd for hvordan å holde dem fra å komme til din hage.
  • Hvis det er en katt hengende rundt din eiendom som virker som det har ingen steder å gå, finne ut om den tilhører en nabo. Hvis ikke, bør du vurdere å ta katten til et krisesenter.
 2. 2
  Gjerde av hevet verandaer og dekk. Katter liker å tilbringe tid under halvtak og dekk, som gir en koselig kilde til ly. Installer en thatched gjerde i henhold verandaen din slik at katter ikke kan komme inn. Pass på at det ikke er noen hull eller sprekker store nok for katter å presse i.
 3. 3
  Plassere store steiner enn skitt områder der kattene kan grave. Katter ser for bløt jord å grave i når de avlaste seg, ofte i hjørnet av et verksted eller under et ly busk. Ta hensyn til hvor du ser katter gjør sin virksomhet, og deretter dekke området med stein når de er borte. Katter vil ikke ønske å grave i den steinete område, og de må finne et annet verksted å bruke.

Bruk naturlige insektmidler

 1. 1
  Prøv å flytte vann. Katter liker ikke vann, så et sprinkleranlegg kan være en effektiv metode for å holde dem unna. Vannet vil ikke skade kattene, men hvis det skremmer dem nok ganger, kan de ikke prøve å komme tilbake inn på tunet.
  • Du kan kjøpe en bevegelse aktivert sprinkler som skyter ut en strøm av vann når noe kommer i nærheten. En infrarød sensor vil utløse sprinkler når katten kommer i nærheten.
  • Hvis du er ute med en slange når en katt vandrer inn i hagen din, kan du lett spray litt vann i nærheten av det å shoo det bort.
 2. 2
  Spray duft frastøtende rundt verftet. Repellents laget med fox urin og andre katten rovdyr 'dufter sprayet rundt ytterkantene av hagen din eller på et bestemt sted hvor katter kan effektivt holde katter unna.
  • Du blir nødt til å bruke på nytt frastøtende ofte, siden vannet skyller det bort. Spray det igjen etter kraftig regnvær eller vanning hagen din.
  • Cat midler kan kjøpes fra pet supply butikker.
 3. 3
  Bruk urter med luktene som frastøter katter. Lavendel, sitron-timian og Coleus Canina er er kjent for å ha tunge lukter som holder kattene unna. Plante dem i hagen din, rundt hjemmet ditt, eller rundt omkretsen av din hage.
  • Tømming brukte teblader i hagen jord kan også fungere. Dette er et naturlig middel som ikke vil skade jorda.
  • Strø cayennepepper rundt gården eller området der du ønsker å holde kattene unna. Du kan også prøve kaffegrut eller pipetobakk.

Tips

 • Se etter spesielle matter som kan plasseres under jorda at katter ikke liker å gå på. Det er også batteridrevne midler som virker ved å føle cats bevegelse.
 • Hvis nabolaget har en kollektiv katt problem, kan det være lurt å se nærmere på Trap-Kastrat-Return system, anbefalt av ASPCA som den mest humane måten å kontrollere en katt befolkningen.

Advarsler

 • Noen mennesker tror er møll baller et godt produkt å frastøte katter, men møll baller er svært farlig og kan skade katter.
 • Aldri skade eller drepe en katt. Det er både inhuman og ulovlig.