Wkino

Hvordan få en katt tillit

Hvis du nylig brakt en katt hjemme du kanskje lurer på hvordan du kan få det tillit og være venner. Vel, det er ganske enkelt.

Trinn

Hvordan få en katt tillit. Mate katten din regelmessig slik at han vet at du er den som gir den mat og husly.
Hvordan få en katt tillit. Mate katten din regelmessig slik at han vet at du er den som gir den mat og husly.
 1. 1
  Mate katten din regelmessig slik at han vet at du er den som gir den mat og husly.
 2. 2
  Pet ham for å komme nærmere ham eller henne, men dette vil bare fungere hvis du kan røre ham fordi noen katter ikke liker det.
 3. 3
  Prøv å ikke skremme katten din. Hvis du snike seg innpå dem, kanskje de ser det som en trussel. Gå rett opp til katten din er en trussel, så prøv å gå opp til pus på sin side.
 4. 4
  Gi katten din noen godbiter når han eller hun er fint for deg, og han vil gjøre det mye mer som han vet at han vil få en premie.
 5. 5
  La katten din har en "sikkerhetssone" i hjemmet. Det bør være et sted han eller hun kan gå når redd eller engstelig. En katt vil ofte velge et skap eller et sted under en seng eller andre møbler som skjulested. Det er greit hvis du vet hvor den gjemmer stedet er, men ikke tvinge ham ut av det med mindre det er virkelig nødvendig.
 6. 6
  Hvis det er en utenfor katt, og det er en storm, eller det snør, ta det inn og klappe den, vil katten se at du beskytter den.
 7. 7
  Prøv å komme på samme nivå som katten din. Det vil se at du ikke er en trussel mot det. Katten vil bli mer ro rundt deg.

Tips

 • En katt vil ikke sitte med ryggen til noen han stoler ikke. Hvis han sitter med ryggen til deg, det er også et godt tegn.
 • Ikke stirr på katten din. For katter, er stirrer et tegn på mistillit. Når katten din ser på deg, gjør et poeng av tilfeldig ser bort. Eller lukke øynene et øyeblikk. Så se på katten din igjen. Hvis katten din reagerer ved å gjøre det samme - å lukke øynene eller se bort - det er et godt tegn.
 • Dersom katten din har gjort noe dårlig, bare si noe sånt som "dårlig cat" og deretter gå bort til et sted langt borte fra ham. På denne måten vil han forstå at han har gjort noe galt.
 • Prøv å bruke så mye tid som du kan med katten din (med mindre den ikke vil. Den vil bare skremme den).
 • Lær den riktige måten å plukke opp en katt slik at den vil føle seg mer komfortabel med deg når du gjør.
 • Ta hensyn til deres kroppsspråk.

Advarsler

 • Aldri prøve å disiplinere en katt med "juling" det. Dette vil ikke lære dem noe, bare for å være redd for deg. Husk at en katt er mye annerledes enn et barn, så prøver å "disiplin" dem vil bare få dem redd, forvirret, eller irritert, og det vil gjøre det vanskeligere for dem å stole på deg.
 • Ikke plukke opp katten din før den er klar.
 • Ikke prøv å klappe katten din hvis han ikke liker det, eller du kan få noen riper.