Wkino

Hvordan forberede tofu

Denne artikkelen er en grunnleggende intro om hvordan å forberede underdog av proteiner: Tofu. Hvis du har hatt en dårlig tofu erfaring, ikke svette det. Gi det en ny sjanse! Tofu er ekstremt allsidig, og er en stor kolesterol-free og hjerte-sunn protein. Tofu (som er utgangspunktet bare koagulert og presset soyamelk, veldig lik i produksjon til ost) er en veldig sunn tillegg til noen diett. Her er hvordan du jobber det inn i din med delikat resultat!

Trinn

Hvordan forberede tofu. Hvilken type tofu kjøper du?
Hvordan forberede tofu. Hvilken type tofu kjøper du?
 1. 1
  Kjøpe tofu. Mens masseprodusert tofu er nå tilgjengelig på mange supermarkeder og dagligvarebutikker, er det enda bedre å finne din lokale asiatisk dagligvarebutikk og kjøpe den fersk der. Pakket tofu vil ha reist mange miles å nå sine mål, og kan inneholde konserveringsmidler som reduserer både smak og næringsverdi. Generelt, jo ferskere, jo bedre.
 2. 2
  Hvilken type tofu kjøper du? Firm tofu er ofte litt modig og er mest brukt i oppstuss frites, eller andre retter som forårsaker "røff behandling". Silken tofu har en mye finere, mer kremaktig konsistens, men må håndteres noe delikat, det er best brukt som tofu biff eller for å blande i desserter.
 3. 3
  Trykk det! Hvis du bruker vann-pakket tofu, ønsker du å få vannet ut. Dette gjøres enkelt ved å trykke hele blokken eller skjære i skiver. Alt du trenger er noe absorbent (papirhåndkle eller ren lofri kjøkkenhåndkle) og noen vekt. Plasser tofu i mellom håndkle, sette en plate på toppen, og bruke en suppe kan. Alt du gjør er å trykke forsiktig vannet ut.
 4. 4
  Koker det. Tofu kan være pan-sauterte, stekt, ristet, grillet, etc, til den er fast nok til at huden har en anstendig mengde motstand når stukket med en slikkepott eller en gaffel.
 5. 5
  Skjær tofu i blokker eller skiver.
 6. 6
  Forbered en saus å balansere det milde, subtile smaken av tofu og utfylle tekstur. En tradisjonell asiatisk alternativet ville være å blande soyasaus med sesamolje. Du kan også ta med en bit av hakket hvitløk, hvis du tror smaksløkene kan håndtere det. En fin, finishen er å riste noen sesamfrø til dryss på toppen av sausen rett før tofu blir servert.
 7. 7
  Stek eller grill tofu.
 8. 8
  Arbeid tofu i maten din.
 9. 9
  Sett den i en bolle med kjøttkraft sammen med andre ingredienser for å lage en suppe eller stuing.
 10. 10
  Stek den med ulike grønnsaker og saus.
 11. 11
  Serveres på toppen av en salat.
 12. 12
  Gjør vegetarisk pizza. Legg tofu og basilikum, ost, tomatsaus, oliven, rødløk, grønn og rød paprika, mais og tomater til å lagre kjøpt pakket pizzadeig. Bake den.
 13. 13
  Serveres på toppen av asiatiske nudler og topp det med en deilig saus.
 14. 14
  Har det grillet med en side av grønne grønnsaker (som spinat) og fluffy ris.
 15. 15
  Lag en tofu sandwich.
 16. 16
  Hvis du bruker bare grønnsaker og tofu i marinaden, kan du koke ned marinade (kok til noen av vannet fordamper) og bruke som en saus.

Tips

 • Tofu kommer i en rekke av teksturer / fasthet ("silkemyk", "vanlig" og "fast" er vanlige betegnelser). Spesielt se at mest tofu er pakket i sin egen væske (som er ganske tørt og ensformig) - denne væske er faktisk kilden til motvilje mange hevder for tofu produkter, fordi når de tofu faststoffer er mettet med væske i hvilken det ble pakket, andre sauser, marinader, osv. forhindret fra soaking inn i tofu.
 • Et valgfritt trinn er å marinere tofu i krydder som brukes i den kategorien av mat din oppskrift faller inn - for eksempel for stir fry: mariner med ingefær, hvitløk, soyasaus, sesamolje og fem krydder pulver, for indisk mat: ingefær, hvitløk, karri, spisskummen, bukkehornkløver, etc.; italiensk: oregano, hvitløk, olivenolje, basilikum... du skjønner poenget. Mariner i kjøleskapet i minst en time og opp til 2 dager. Merk: Dette er en perfekt bruk for zip-lock baggies - sette tofu og marinade i en baggie, zip den nesten lukket, deretter (ligner på, men det motsatte av, blåser opp en ballong) "pust" for å fjerne gjenværende luft og styrke marinade-tofu kontakt.
 • Den beste måten å gjøre teksturen av tofu mer appetittvekkende er å trykke det i 1-2 timer før matlaging eller marinering det. Kutt blokk med tofu i fire skiver longways, og spre disse ut på en plate dekket med to lag med tørkepapir. Dekk tofu med to lag med tørkepapir og en annen plate. Press med noe tungt, som et par bøker eller en brødrister. Når du er ferdig, vil de papirhåndklær har absorbert mye av tofu fuktighet, og det vil ha en bedre tekstur og absorbere marinader bedre.
 • For en sterkere struktur, mer "kjøtt" som, prøv å fryse tofu minst over natten. Velg tofu pakket i vann (ikke silken) og plasser hele, uåpnet pakke i fryseren. Tine og forberede som vanlig. Dette er flott for grillet eller grillet oppskrifter og vil gi den en mer behagelig tygge opplevelse for skeptisk eller unseasoned tofu eaters. Mindre grøt, mer tekstur.
 • Etter frysing tofu, tine den ut og deretter presse ut all saften. Det har nå blitt mer svamp-aktig og i stand til å absorbere en stor mengde av smaken så ta vare! Sauser som inneholder mye sukker er ikke anbefalt, tofu makt av absorbancy gir sødme av en rekke marinader vi kanskje vil bruke (dvs. tradisjonelle bb-q saus) å overmanne smaken du sikter til.
 • Eksperimenter! Med tofu, mulighetene er uendelige. Du kan variere matlaging metoden, sauser, og hva tofu serveres med.
 • Hvis du har problemer med å finne en lokal asiatisk butikk, prøve å se i den gule sider, eller enda bedre, nedlatende en asiatisk restaurant og be ansatte om tips om hvor du skal handle. Du kan også prøve naturlig mat butikker.