Wkino

Hvordan forberede jord for en hage

Vi forbereder vår jordbruksland for dyrking av subsoiling, bunn pløying, analysere pH og mikronæringsstoffer bestanddeler og bestemme endring krav. Gartnere kan ha samme suksess hvis de bruker lignende teknikker på en mindre skala. Bruk av kompost i en rekke metoder kan løse en rekke problemer jord.

Trinn

Hvordan forberede jord for en hage. Planlegg hagen layout, slik at rommet for planter å spre seg, vintreet eller busk som de modnes.
Hvordan forberede jord for en hage. Planlegg hagen layout, slik at rommet for planter å spre seg, vintreet eller busk som de modnes.
 1. 1
  Velg et sted med de grunnleggende krav til planter du har tenkt å vokse. Normalt vil dette bety god eksponering for direkte sollys i minst seks timer hver dag, og tilstrekkelig drenering for å holde jorda fra å bli oversvømt. Du kan også vurdere mulige skadedyr som kan besøke hagen din og hjelpe seg selv, kan det være bedre å arbeide innenfor et inngjerdet område.
 2. 2
  Smak jordmaterialet. Grunnleggende jord kan være sand, sand leire, leirjord, loamy leire og leire. De leire jord renne ikke godt, og vil trenge leirjord, sand, eller andre endringer slik at overflødig vann kan renne fra dem. Sandjord gjør for mye vann til å renne, og må være tungt komposteres eller forsterket med leire eller god matjord. Hage forsyne butikkene kan teste jord pH, eller surhet, og kan anbefale å legge kalk eller svovel å justere syrenivået deg spesifikke planter krever.
 3. 3
  Planlegg hagen layout, slik at rommet for planter å spre seg, vintreet eller busk som de modnes. Vannmeloner, agurk og squash krever mye plass, hvor løk, reddiker, og rødbeter kan dyrkes i mindre områder. Gi deg selv plass til å arbeide, og rom for plantene å vokse.
 4. 4
  Kle av overvekst av tomten din, fjerne ugress, gress og andre materialer til ren jord. Disse kan gå til komposthaugen for senere bruk, men bør ikke være innarbeidet før de har komposteres.
 5. 5
  Slå jorden ved hjelp av en spade eller motordrevet roterende Tiller så dypt som du kan. Husk at røttene av plantene dine forlenge dypt i bakken for å finne næringsstoffer og fuktighet, og ved å grave eller dyrke, løsne deg materialet slik at de kan gjøre det. Fjern eventuelle store steiner eller steiner som du arbeider, sammen med eventuelle røtter eller rusk du møter. Du må kanskje gjøre mer enn ett pass for å bryte opp veldig komprimert jord.
 6. 6
  Legg jord endringer du har bestemt du må balansere ph i jorda og tilstand det å støtte god plantevekst. Dette kan bety å legge kompost eller matjord til sand eller sand til tung leire, og fordi dette varierer så sterkt fra område til område, kan det hjelpe å snakke med en lokal gartner eller fylke forlengelse agent for råd. Grave eller til hagen igjen for å blande i de endringer etter behov.
 7. 7
  Glatt jorda med en rake, kveld ut lave og høye flekker (med mindre du ønsker å opprette høyde varianter for visuell interesse eller drenering).
 8. 8
  Gjødsle jorda basert på planten trenger. For mye nitrogen kan føre flott bladverk, men ingen frukt, og dette er ikke den normale mål av hjemmet gartner.
 9. 9
  Snu jord og bland det grundig en gang til etter at alle endringer er lagt til. La jorda hvile i flere dager, og holde det fuktig hvis mulig, før planting.
 10. 10
  Installer gjerder for klatreplanter, heve senger der de er nyttige, legge ut dine rekker... og plante!

Tips

 • Snakk med lokale gartnere. De vil vite eksakte betingelsene i ditt område, skadedyr å være klar over, og planting ganger.