Wkino

Hvordan å vokse en urtehage innendørs året rundt

Hvis du elsker fersk spaghetti saus eller, så du må bare ha frisk basilikum og andre urter hele året! En fin vindu hage få minst fire eller fem timer med direkte lys fra en solfylt vindu vil gi deg noe å klype her og der. Hager med mynte, rosmarin, laurbærblad, salt, oregano, kjørvel og timian er noen av de enkleste å vokse på denne måten.

Trinn

Hvordan å vokse en urtehage innendørs året rundt. Sørg for tilstrekkelig lys.
Hvordan å vokse en urtehage innendørs året rundt. Sørg for tilstrekkelig lys.
 1. 1
  Sørg for tilstrekkelig lys. Målet er en vegetativ lys syklus (18 timer med lys i hvert fall), med åtte eller flere timer med direkte sollys eller sterkt kunstig lys. Hvis du trenger mye en urt, må du ta vare på urt belysning behov. For eksempel, basilikum og koriander (cilantro) trenger bare litt mer lys enn andre urter, og egentlig foretrekker 8 timer eller mer av direkte lys hver dag. I tillegg til dette, hvis du ønsker pesto frisk, bare en klype her og der er ikke til å klippe det. Her er hva du kan gjøre med det:
  • Når de er lite lys, gi dem et løft. To eller tre lysrør over plantene dine vil øke vekst og avkastning. Du kan dyrke nok basilikum i noen porsjoner med pesto nå og da, og fremdeles ha nok alltid for hånden.
  • Med en liten metall halogen lys, vil du ha et større område med bedre belysning. Du kan lage en overflod av noen urter du velger for dine kulinariske og aromatisk herligheter. Basil ville ta godt til de lyse forholdene under en metallhalogen, som det er en Middelhavet, sol-loving urt.
 2. 2
  Velg riktig jord. Noen urter vokser bedre i dårlig jord, som de kan utvikle en sterkere smak. Oljen i urter gjør dem spesielle. Veldig raskt voksende urter ofte vokser vanlig blader og stengler raskere enn de kan produsere velsmakende essensielle oljer. Ofte vil du høre, "Basil vokser bedre i dårlig jord," eller: "Din basilikum smaker bedre hvis du ikke gjødsle". Hva er egentlig ment her er: "Ikke vokse basilikum for fort." (Basil er et eksempel hvor dette gjelder).
 3. 3
  Riktig satt opp containere. Når vokser i en beholder det er litt forskjellig. Anlegget trenger fortsatt litt mat til å vokse, og når maten går ut må du gjødsle. Men som du vil se neste, er dette alt tatt i betraktning sammen med vekst vaner av urter:
  • For å holde innledende vekstrater i kontroll, bruk en jord blanding med akkurat nok næringsstoffer. Bland to deler kokos (kokos fiber) kompost til en del perlite, og deretter legge til 20 prosent ormen støpte. av hvilken som helst blanding, og hvis det er surt, tilsett ett gram av hydratisert kalk for hver liter jord blanding. Eller, kan du erstatte med vermiculite, som ikke trenger pH justering. Til slutt, tilsett 1 ss tare måltid for hver gallon av jord for å legge plante hormoner og å gi gunstige mikroorganismer noe å mate på. Bruk denne blandingen når du transplantere.
 4. 4
  Vit når du skal vann. Hvis overflaten av jorda føles tørr, må du vann. En annen måte å fortelle er å plukke opp beholderen og se hvor tungt det er. Dine urter som deres jord til å renne fort. Du må ha beholdere med hull i bunnen, og du må legge et lag av knuste takstein (skifer er ideelt) eller andre små flate steiner, eller en centimeter eller så av perlitt eller grus i bunnen av hver container som du transplantasjon. Det er best å vanne grundig, men sjeldnere. Vann beholderen før noen kommer vann ut av bunnen, men ikke over-vann.
 5. 5
  Begynne å mate plantene dine etter 10 eller så dager. Når urter har vært på noen beholder i ti dager eller mer, må du begynne å fôre dem. I en container, er røttene fast i en liten plass og vil raskt utvinne det fri for næringsstoffer, spesielt hvis du har gått lett på næringsstoffer til å begynne med. Mate med halv styrke næringsstoff som Maxsea 16-16-16 annenhver uke.
 6. 6
  Gi en ekstra boost til din urter. Hvis du virkelig ønsker å holde plantene friske, er det anbefalt å bruke 10 ml / gallon Thrive Alive B1 (B1 plante mix) og Maxicrop flytende tang i hver dråpe vann du gir plantene dine. B1 består av vitaminer og rot hormoner, og tang er sporstoffer næringsstoffer og plante veksthormoner. Dette vil hjelpe til med eterisk olje produksjon. Endelig vann basilikum fra rundt basen, det liker ikke vann på bladene.
 7. 7
  Bruk urter når de er klare. Så snart urter har vokst nok blader til å være klemt uten at det påvirker deres vekst, kan du begynne å bruke noen av urter. Dette tar vanligvis ca 4 til 6 uker, avhengig av urter. Urter som basilikum er best når høstes før blomstene åpner. Du vil få dine høyeste eterisk olje nivåer når du høster på slutten av den mørke perioden, forutsatt at du ikke la lysene på 24 timer i døgnet.

Advarsler

 • Ikke bli gjødsel på bladene, du skal spise dem.