Wkino

Hvordan fjerne bad mold

Mold kan starte ut som bare en liten flekk og bli en helsefare raskt. Mold fjerning kan være enkelt i små områder, men ganske komplisert hvis formen har spredt seg til et stort område. Fjerne bad mold kan beskytte deg og din familie fra helsespørsmål.

Trinn

Hvordan fjerne bad mold. Bruk varmt vann med såpe og natron for å fjerne det meste av formen.
Hvordan fjerne bad mold. Bruk varmt vann med såpe og natron for å fjerne det meste av formen.

Metode en: natron og blekemiddel

 1. 1
  Bruk varmt vann med såpe og natron for å fjerne det meste av formen. Baking soda er en stor rengjøringsmiddel. Prøv dette ryddig oppskrift for å lage din egen natron renere for badet:
  • En teskje av flytende såpe
  • En kopp natron
  • Flere dråper av en essensiell olje (sitrus, rosmarin, lavendel, peppermynte, eukalyptus, osv.)
  • Nok vann til å danne en pasta.
 2. 2
  Bland en løsning av 1 del blekemiddel til 2 deler vann. Overføring til en sprayflaske.
 3. 3
  Spray området med blekemiddel og la den tørke.
 4. 4
  Spray en gang og skrubb med en børste.
 5. 5
  Skyll og gjenta som nødvendig til formen er borte.
 6. 6
  Erstatte caulk eller fugemasse hvis du ikke kan bli kvitt alt av formen.

Metode to: eddik

 1. 1
  Sett mild hvit eddik i en sprayflaske uten å utvanne den. Eddik har en mild surhet, gjør noe du sprayer det svært ugjestmilde for mold. Ikke fortynne eddik hvis du legger det inn i sprayflaske, du ønsker å bruke den på full styrke, ikke utvannet.
 2. 2
  Spray eddik på mugne overflater og vente i en time. Hvis mulig, la badet luft ut i løpet av denne tiden.
 3. 3
  Etter en time, tørk området rent med varmt vann og tørk overflaten med et håndkle. Fuktige overflater oppmuntre muggvekst, så sørg for å tørke området rent fullt. Etter at du har tørket eddik bort, bør det ikke lukte lenger.
 4. 4
  Bruk eddik for å hindre utbrudd av mugg før de skjer. Eddik er rapportert å drepe 82% av mold arter, noe som gjør det en usedvanlig effektiv løsning for å hindre mugg fra bebor badet ditt som det eier stedet. Plus, eddik ikke har noen giftige gasser (som blekemiddel) og er helt naturlig.
  • Bare spray litt eddik på en mold utsatt overflaten og la den. Hvis du gjør dette regelmessig, vil mugg ha en tøff tid å vokse, og du trenger ikke å ta den i første omgang.

Metode tre: boraks

 1. 1
  Bland en kopp boraks med én liter vann. Borax er en naturlig renere og tjener også som en naturlig insektmiddel. Det har fordelen av å være billig, lett tilgjengelig og ganske effektiv. Du finner det i din lokale matbutikk i renhold midtgangen.
 2. 2
  Støvsug opp eventuelle muggsoppsporer med et HEPA filtrert vakuum før du gjør rent. Dette vil redusere sjansen for at du vil spre sporer rundt og bare fortrenge dem i stedet for å fjerne dem helt.
 3. 3
  Med pensel, angripe den mugne overflaten med boraks løsning.
 4. 4
  Være årvåken om rengjøring løsning og / eller muggsporer som reiser til forskjellige områder mens du gjør rent. Du ønsker ikke å gi mold en ny, fin (unscrubbed) sted å leve.
 5. 5
  Tørk opp boraks løsning og la tørke. Hvis du er bekymret for rekontaminering, spray litt eddik i området for å forhindre en ny utbrudd.

Metode fire: ammoniakk

 1. 1
  Vær forsiktig med å aldri blande ammoniakk og blekemiddel sammen. Ammoniakk blandes med blekemiddel skaper farlige gasser som kan være svært farlig. Unngå å blande ammoniakk og blekemiddel sammen hvis du er renhold.
 2. 2
  Pass på å bruke bare "klar ammoniakk. "Ammonia kommer i" klar "og" regn "eller" skummende "varianter.
 3. 3
  Sett ammoniakk i en sprayflaske og spray ammoniakk på mugne overflaten. # Skrubb området grundig med en børste for å sikre fullstendig fjerning av mugg eller sporer. Permisjon for en time eller to. La luften puste hvis mulig, som lukten av ammoniakk er veldig sterk og ubehagelig.
 4. 4
  Tørk bort etter noen timer.

Metode fem: hydrogen peroxide

 1. 1
  Plasser 3% hydrogenperoksyd i et mørkt sprayflaske. Hydrogen peroxide effektivitet vil avta hvis det utsettes for lys, så pass på å oppbevare den i en mørk sprayflaske å holde det effektivt.
  • Om ønskelig til en liten bit av eddik i hydrogenperoksyd-løsning for å opp effektiviteten av løsningen.
 2. 2
  Utfør en stikkprøve på overflaten hvor formen er på. En stikkprøve vil teste om hydrogen peroxide fører til at overflaten å falme.
 3. 3
  Spray den mugne overflaten helt og la stå i 10 til 20 minutter mens peroxide angriper mold.
 4. 4
  Permisjon for en time eller to. La luften puste hvis mulig, som lukten av ammoniakk er veldig sterk og ubehagelig.
 5. 5
  Tørk overflaten ren.

Tips

 • Rengjør bad med eddik på en jevnlig basis for å hindre en gjentakelse.
 • Bruk en sprayflaske for å bruke blandingen i stedet for en svamp.
 • Hvis du må erstatte caulk eller andre deler av badet ditt, bruk en mugg motstandsdyktig produkt for å hindre fremtidige hendelser.
 • Du kan også kjøpe en spesiell mold fjerning renere stedet for å bruke blekemiddel.

Advarsler

 • Bruk vernebriller og hansker ved håndtering av blekemiddel. Bruk gamle klær i tilfelle bleike søl. Bruk en ansiktsmaske for å hindre puste blekemiddel inn i lungene.

Ting du trenger

 • Bøtte med varmt vann
 • Blekemiddel
 • Svamper og kluter