Wkino

Hvordan fikse klissete skuffer


Treskuffer er raskt i ferd med å falle til metall og plast skuffer i hjem over hele verden. Hovedårsaken til dette er at treskuffer har en forferdelig tendens til å feste når fuktigheten endringer inne. Det er noen enkle måter å fikse dette, skjønt, og de gode ting om disse tipsene er at de også gjelder for andre ting rundt huset - tre dører og vinduer også stikke fra tid til annen, og kan bli hjulpet på samme måte som skuffer kan.

Trinn

Hvordan fikse klissete skuffer. Sørg for at det er feil av fuktighet.
Hvordan fikse klissete skuffer. Sørg for at det er feil av fuktighet.
 1. 1
  Sørg for at det er feil av fuktighet. Denne artikkelen er å hjelpe ut hvis luftfuktigheten er årsaken til skuffer å hovne opp og stikke, men hvis den skyldige av den stikker er en løs skrue eller splinter, dette vil ikke hjelpe. Hvis det viser seg å være noe annet, bare å fjerne hindringen eller reparere den.
 2. 2
  Såpe opp veden. Ved hjelp av svært enkle såpe, (en uten kremer eller oljer), såpe tre av de klebrige skuffer på sidene, lysbilder og undersiden rails. Denne løsningen fungerer veldig bra mesteparten av tiden. I kjøkken og bad, men der fuktighet er mer vanlig, vil såpen bare hjelpe for en svært kort periode. Denne metoden er best for dører og vinduer over hele huset.
 3. 3
  Gjør kjøkken og bad skuffer. Disse krever litt mer arbeid, siden såpe ikke vil bidra mye.
  • Rengjør skuffene først. Tørk dem ned med en fuktig klut, og prøve å fjerne alt støv. (Hvis du har brukt såpe metoden, bruke en sparkel for å fjerne bygget opp såpe.)
  • Spray skuffene med et silikonbasert glidemiddel. I likhet med såpe, dette er ikke permanent. Smøremiddelet vil imidlertid vare lenger, og det vil ikke bygge opp så mye som såpen vil.
 4. 4
  Rydd opp! Dette er ekstremt viktig hvis du bruker silikonbasert glidemiddel. Hvis du ved et uhell sprayet noe annet enn de skuffer med oljen, rydde opp så fort som mulig! Det vil gjøre gulvene veldig glatt, og hvis du ikke rengjør den opp raskt, vil det være nesten umulig å komme seg ut. (Hvis du ikke stoler på deg selv med spray, legger avisen ned før du sprayer noe i det hele tatt.)

Tips

 • Du vil sannsynligvis måtte hellakkering skuffene med oljen annethvert år eller så hvis du tar den ruten. Prøver og holde dem så rene som mulig mellom spray så reapplication vil gå så raskt som mulig.
 • Hvis du ikke har noe imot et merke på innsiden av skuffen, det er en annen metode. Ta en vanlig blyant (ikke mekanisk) og, der skuffen er stikker, nyanse som patch av tre i med blyant. Dette fungerer best med mindre problemer, som grafitt er bare et smøremiddel, ikke sandpapir.
 • Snakker av sandpapir, hvis ingen av disse tipsene og triksene hjulpet deg, kan du bruke en mindre grov stykke sandpapir for å jevne ned hjørnene av klebrig skuff. I prosessen, kan du selv finne selve problemet i prosessen. Selvfølgelig, dette er best hvis du ikke gjør det på beiset tre, med mindre du liker flekker skuffer igjen.
 • Være ren, og fjern leftover såpe fra forrige gang hver gang du bruke den på nytt. Hvis du unnlater å gjøre dette, vil det bygge opp og tiltrekker seg støv og skitt.

Advarsler

 • Rydd opp oljen umiddelbart eller det kan ikke komme av områder der du har sølt det.

Ting du trenger

 • Grunnleggende såpe (for eksempel Dial, Ivory) - ingen oljer eller lotion
 • Silikonbasert glidemiddel.
 • En vaskeklut.