Wkino

Hvordan få tillit av en nylig misbrukt hest

Vedta en misbrukt er en stor opplevelse. Det gir hesten et nytt hjem og en omsorgsfull eier, og du får sjansen til å obligasjonslån med en spesiell hest. Ditt forhold kan også slå inn i et livslangt vennskap. Men før du kan komme dit, siden de fleste mishandlede hester ikke stoler på mennesker eller andre dyr, vil du trenger for å etablere tillit først.

Trinn

Hvordan få tillit av en nylig misbrukt hest. Lær om hvordan, hvor og av hvem hesten ble misbrukt.
Hvordan få tillit av en nylig misbrukt hest. Lær om hvordan, hvor og av hvem hesten ble misbrukt.
 1. 1
  Lær om hvordan, hvor og av hvem hesten ble misbrukt. Selv om det ikke kan virke som mye, er denne informasjonen viktig. Det vil hjelpe deg å forstå hvorfor hesten kan opptre slik den gjør og hvorfor den blir skremt av visse mennesker og ting. Dette kan redde livet ditt!
  • Merk at noen hest trenere og hest ryktemakere kan være uenige med dette. Årsaken er er at hester ikke er mennesker: de gi slipp på ting mye raskere og enklere enn mennesker gjør fordi de lever i nuet. De har aldri leve i fortiden eller la seg bli fanget opp i det siste som mennesker gjør. Lære om hvordan de ble mishandlet, hvem de ble misbrukt av og hvor de ble misbrukt (som i stedet de var mishandlet) anses av noen helt irrelevant å få tillit av en misbrukt hest. Hva de hvor misbrukt med og hvilken del av kroppen hesten var skadet er litt mer viktig.
   • Husk også å ikke å henge på disse tingene når du arbeider med en mishandlet hest, fordi da kan du sette opp selv for en mye lengre eller mye vanskeligere rehabiliteringsprosessen. Dette er spesielt så hvis du ikke er i stand til å gi slipp på disse tanker eller følelser, og hvis du holder synes synd på hesten. Denne energien er å anse som "svake" energi og kan utnyttes av hesten du prøver å jobbe med, noe som gjør ham mindre tilbøyelig til å stole på deg eller selv ønsker å være med deg. La disse følelsene gå, ikke engang tenke på dem når du prøver å få hestens tillit. Dette er avgjørende for den tillit-få prosessen.
 2. 2
  Forbered ly før hesten kommer til ditt hjem. Shelter ville først og fremst være en låve med god ventilasjon, beitet med en solid skur, osv.
  • Båsen bør være spesielt solid, i tilfelle hesten sparker, og vekk fra andre hester (spesielt hingster).
  • Kontroller at stall er komfortabelt tent, ikke altfor lyst, og heller ikke for mørk, lys nok til at du kan se godt når du arbeider i båsen.
  • Vær raus med halm eller spon, fordi du vil at hesten skal bli så hyggelig som mulig, spesielt hvis han har klauvproblemer som gjør det ubehagelig å stå på en hard overflate. Rens halm eller spon regelmessig slik at han alltid har et rent sted å være, siden det ikke er sunt for en hest å leve i sitt eget avfall.
  • Sett fôret bøtte i en god plassering der hesten ikke kan lett slå den løs og hvor du enkelt kan få tilgang til den, og holde vannet gjennom ren og full av kaldt, rent vann.
 3. 3
  Gjøre avtaler med en lisensiert equine veterinær. Mange misbrukte hestene er syke eller i smerte. Hester kan være svært farlig hvis dette er tilfelle, så har din nye hest undersøkt så snart som mulig.
 4. 4
  Få detaljer fra veterinær om hva som er nødvendig å ta vare på hesten, for eksempel behandling, markkur, hov trimming tidsplan, og hva du skal mate den. Vær spesielt forsiktig med hva du mate hesten, siden han kan være veldig tynn og plutselig bytte til en høykonsentrert fôr eller for mye god kvalitet fôr på en gang kan føre ham til kolikk eller verre. Dermed snakke med dyrlegen om hva som kan være best å mate ham i hans nåværende tilstand vil være den beste tingen å gjøre.
  • Hvis du har noen helsemessige problemer som kommer som en bekymring etter den fysiske veterinæren ga til din nye hest, alltid kontakte den veterinæren umiddelbart. Å ha dyrlegen telefonnummer på speed-dial på mobilen er det beste du kan gjøre for din nye hest.
 5. 5
  Se hestens oppførsel som det er losset. Spør deg selv følgende spørsmål, siden alle disse tingene vil informere deg om sitt temperament og personlighet, og finne ut hva som er best å få tillit (og respekt) av hesten:
  1. Gjorde det handle aggressiv (ørene låste tilbake, nese rynket, lading på deg, etc.), defensiv (oppdrett og slående ut med sine framhøvene, lading, sniffet og skraping), eller flyktig (kjemper ledelsen, hodet høyt og øynene rullet tilbake, prøver å komme bort fra deg)?
  2. Gjorde det viser interesse for hva som foregikk?
  3. Hadde hesten må ha bind for øynene eller tranquilized for å få den av hengeren?
  4. Hadde hesten handle opp i å være berørt eller du prøver å røre det i visse områder av kroppen sin?
  • Hvis du svarte ja på noen av spørsmålene (bortsett fra nummer to), kan du ha et alvorlig tilfelle på hendene som kan trenge en mer ekspert hånd å håndtere enn en som aldri har håndtert en mishandlet hest før.
 6. 6
  Starte rehabiliteringsprosessen. Avhengig av hest, du kan eller ikke kan være i stand til å komme nær nok til ham å røre ham. Ikke rush det, la hesten gjøre opp sin egen mening når han ønsker å komme til deg eller ikke, og la ham fortelle deg når han er klar til å ta imot din tilstedeværelse og / eller berøring.
  • Du er mye bedre å få en erfaren, erfaren og profesjonell hest trener eller-whisperer å hjelpe deg med din nye hest. Aldri ta på et skremt, aggressiv eller shut-down hest selv fordi sjansene er dine gode intensjoner ved å gi ham kjærlighet og hengivenhet kan gjøre mer skade enn godt, både for deg og hesten. Svært aggressive hester kan bli for mye for en nybegynner å håndtere, og redde hester kan prøve å flykte dine vedlegg spesielt hvis det ikke er noen andre hester til stede for å holde ham i.
 7. 7
  Hvis og når han er klar, nærme hesten fra siden, eller la ham nærme deg. Se om han vil la deg berøre ham ved å forsøke å ta ham på halsen eller snuten, ikke nesen. Hvis han er hodet sjenert (ikke la deg berøre hodet), kan berøre nakken være best. Til slutt kan du sakte bevege hendene fra nakken til sidene, over skuldrene og ryggen, forlater ben og føtter til den aller siste. Ikke glem å jobbe på begge sider av hesten, ikke bare én side, siden han vil handle opp hvis du jobber med ham på at den ene siden du ikke klarte å jobbe med ham på.
  • Behandler er en god positiv-forsterkning for å bruke når du prøver å vinne hans tillit, men noen ganger kan dette back-brann, som han kan prøve å presse deg rundt og dominere deg for de behandler. Dette er en form for positiv forsterkning, siden du belønne en hest for å gjøre noe godt, enten du tror det er bra eller hesten synes det er bra, med noe som er bra også, som en godbit, en vennlig stemme eller en svak touch.
   • Negativ-forsterkning, på den annen side, er motsatt av positiv forsterkning og ikke tolkes som å være dårlige. Negativ forsterkning betyr ganske enkelt å ta bort noe ille når en hest gjør noe bra, og lærer det at når den oppfører seg slik vi vil ha det til, det som forårsaker det ubehag eller uro vil bli fjernet. Positiv forsterkning betyr givende god oppførsel (eller ikke fullt så god oppførsel, som nevnt ovenfor) med et vennlig ord, en mat-eller en touch-belønning.
 8. 8
  Introdusere den nye hesten til den andre hest eller hester, hvis du har noen. Hvis han var sammen med andre hester før, da han, som mange andre, kan være mer komfortabel i en flokk-setting enn alene. Men noen misbrukte hester velger å være reservert enn flokken-bundet. Pass på å innføre hestene gradvis, gjør at hans potensielle ledsagere er alle svært jevn, veltrente hester som ikke vil spille for hardt og vil være mottakelig for hva du spør, eller er villig til å bli venner med denne nye medlem av flokken. Sjansene er det første møtet vil gå bra, og ingen ytterligere introduksjoner må gjøres.
  • Pass på at den mishandlede hesten er frisk og relativt tilregnelig før potensielt kan sette dine andre dyr. Men det er fullt mulig at de andre hestene vil gjøre mishandlet hesten mer tilregnelig enn om du skulle prøve å jobbe med ham alene!
 9. 9
  Begynne å trene. Alltid konsultere en erfaren, profesjonell hestetrener som du stoler på før du prøver noe selv! Først trenger du halter-break hesten og lære det å lede (hvis den ikke allerede er vant til grime). Husk at du kan gjøre mer omskolering enn selve treningen, spesielt hvis han ble lært visse ting på feil måte, eller på en slik måte at han opptrer redde, aggressive eller ikke engang svare på dine kommandoer, trykk, berøring, eller stemme. Når hesten er klar, begynne å bryte det til sal og hodelag. Du vil sannsynligvis trenge hjelpe med dette.
  • Arbeid alltid på begge sider av hesten, uansett hva du gjør!
  • Hvis han er nervøs eller engstelig om noe du gjør, la ham slå seg ned ved å ikke gjøre noe eller presse ham til noe videre. Du kan berolige hesten med en vennlig stemme og myk stryke, hvis det er nødvendig. Oftere stemmen gjør mer enn touch i beroligende en engstelig, nervøs eller engstelig hest ned. En mishandlet hest vil sjelden la deg trene ham med mindre han stoler på deg helt. Det er her hvor du bør vurdere å prøve noen naturlige horsemanship teknikker for å ikke bare få sin tillit, men hans respekt også.
   • Alltid være tålmodig når du trener. Husk at det beste for hesten din bare være et liv i beite ditt.
 10. 10
  Plukk en ridning disiplin som du tror hesten vil akseptere, og at du vil feste med, men bare etter at det har lært grunnleggende ferdigheter. Hvis hesten er bygget for utholdenhet, og deretter prøve langrenn. Hvis det kan snu på en femøring, og deretter vurdere fat racing. Hvis det er spesielt lett å trene og flytter vakkert, vurdere dressur eller sprangridning. Når du har valgt et område på riding, arbeide for å trene hesten til å være god på sitt nye yrke.

Tips

 • Husk at mishandlede hester bli uvanlig aggressiv, engstelig eller sløv. Alltid være forberedt på det uventede.
 • Ikke synes synd på eller har andre negative følelser eller "energi" mot en mishandlet hest. Dette kan gjøre deg mer tilbøyelige til å bli sett på som den underdanige hest eller svakere hest enn den du prøver å jobbe med. Du kunne ha en dominerende hest på hendene.
 • Kom i kontakt med en profesjonell, erfarne og kjente hestetrener eller hest whisperer hvis du føler at du har en kjøpt en hest som du ikke kan håndtere.
 • Husk alltid å jobbe på begge sider av en hest, ikke bare den ene siden. Du vil få en hest tillit mye lettere hvis du arbeider på å gjenta hva du trent ham til å gjøre på den ene siden og igjen på den andre.
 • Misbrukt hester kan være head-sjenert. Dette kan gjøre samspill og grooming vanskelig. Håndter alltid et hestehode nøye og forsiktig, spesielt rundt øynene.
 • Hvis du kan eller føler det er nødvendig, gjennomføre en liten background-sjekk på hesten. Hvis hesten var en del av et dyr grusomhet etterforskning, et kall til politiet eller SPCA som var håndtering av saken kan være i stand til å gi verdifull informasjon.
 • Når rehabilitere en hest, ikke tvinge den til noe den ikke ønsker å gjøre. La den fortelle deg når den er klar til å ta imot deg, og la det komme til deg, ikke deg til det. Bare ditt nærvær, kan dine positive kroppsspråk, energi og gode ord være nok til å bidra til å få en hest til å komme ut dersom skallet sitt og begynne å stole på deg.
 • Du trenger også å vite at hestene vil ALL reagere annerledes og du trenger å vite hvordan man skal reagere i din og hestens beste interesse.
 • Hvis du tror hesten er utsatt for å bite, deretter bære tunge hansker, som en heavy-duty paret brukt til hagearbeid. Ofte kan du være den skyldige til å få en hest til å bite deg, så prøv å ikke presse for hardt eller for langt i samhandling med hesten. En ting å huske er å aldri berøre nesen, så dette er bare et verktøy for sniffing og småspising, for ikke å bli rørt. Sjansene er hvis du berører nesen, kan du få litt.
 • Hvis hesten ble holdt i uhygieniske forhold, så det kan bli påvirket av flått eller sykdom. Hesten må være de-ormekur og testet for sykdommer, og det må kanskje hoven behandling, rengjøring og trimming, så de kan sprekke, myk, overgrodd, eller selv har en dårlig sak eller grunnlegger.
  • Hesten kan ikke ha spist noe i svært lang tid, så vær ekstremt årvåken og påpasselig med hva du mate den og hvordan du mate den. Ikke gi for mye på en gang ellers kan det kolikk.
 • Hester kan knytte dårlige erfaringer med visse kjønn av mennesker, etter hva folk har på seg, eller hvor den ble misbrukt, som i en innhegning eller en stall. For eksempel kan de reagere voldsomt med noen som har et skjegg, eller bærer en ball-cap, eller en bestemt farge eller type pels, eller kan «handle-up" i et lukket stall eller tilhenger. Vær oppmerksom på slike ting og kjole og reagere deretter.
 • Bruk godhet og kjærlighet med en stor dose tålmodighet!

Advarsler

 • Aldri nærme seg en ukjent hest forfra eller bakfra, og heller nærme seg det raskt, siden det viker unna deg, spark eller til og med lade og bite deg.
 • Ikke kjøp eller vedta noen nylig mishandlet hest eller en hest som synes det har blitt misbrukt eller forsømt mindre du allerede har masse erfaringer med opplæring og håndtering hester. Hvis du har endt opp med en slik hest, bør du vurdere å finne en mer erfaren hest-person til å hjelpe deg med å trene det eller å gi det også, avhengig av hvor alvorlig at hesten har blitt misbrukt.
 • Med mindre du er svært erfaren med hester, har du sannsynligvis ikke bør håndtere en alvorlig mishandlet hest alene eller uten hjelp. Men noen ganger selv de mest erfarne trenere kan trenge hjelp med visse tilfeller.
 • Selv om du sannsynligvis vil skjemme bort hesten med mange godbiter, ikke overdriv. Hesten vil komme til å forvente behandler hele tiden, og kan nappe på fingre eller lommer tenker de holder godbiter.
 • Når og hvis du trener eller re-tog hesten, ikke bruk spurs, en avling, en quirt eller til og med en pisk hvis du kan hjelpe den. Hesten kan bli skremt og vil knytte trening eller ridning med smerter, og dermed bli mye verre enn det du startet med. Til tider skjønt, kan ting må bli verre før de blir bedre i løpet av opplæringsprosessen, spesielt hvis hesten er uvant for deg og dine metoder og ønsker å teste deg før han til slutt velger å sende til deg.
 • Du må kanskje bruke store penger på veterinær omsorg og / eller profesjonelle handlere i løpet av de første månedene. Du må også bruke rikelig tid med hesten. Ikke vedta en mishandlet hest med mindre du kan tilby de pengene og tiden det trenger.
 • Merk at ikke alle misbrukt hester kan kureres, uansett hva du prøver å gjøre, som du går til for hjelp, eller hvordan vennlig og snill du prøver å være. Noen ganger er det best å sette et mentalt uhelbredelig hest ut om sin elendighet enn å prøve å fikse det, eller for å få den nødvendige hjelp i å avgjøre hvilke beslutninger som må gjøres med en slik uhelbredelig tilfelle.

Ting du trenger

 • En nylig misbrukt hest (Dette betyr ikke at du trenger å misbruke hesten selv, da dette er svært unrecommended!)
 • Equine innkvartering
 • Equine eller Stor Animal Veterinær å administrere veterinær omsorg og behandlinger eller anbefalinger for behandlinger, feedings, omsorg, etc.
 • Tid
 • Penger
 • Tålmodighet
 • Utholdenhet
 • Konsistens
 • Positiv holdning (men aldri empati, frykt, nervøsitet, angst eller andre holdninger som kan oppfattes som svak eller negativ av en hest)
 • Rolig og selvsikker energi og kroppsspråk