Wkino

Hvordan å behandle tropisk fisk med hvit flekk sykdom (ich)

Hvitflekksykdom, * Ichthyophthirius multifilis * også kjent som Ich, er en parasitt som mest Tropical Fish entusiast vil på ett eller annet tidspunkt må forholde seg til. Disse parasittene kan være dødelig for en fisk og bli kvitt dem tar utholdenhet. Følgende tiltak bør tas for å behandle og kurere en tank som har blitt infisert av denne parasitten,

Trinn

Hvordan å behandle tropisk fisk med hvit flekk sykdom (ich). * Ichthyophthirius multifilis *.
Hvordan å behandle tropisk fisk med hvit flekk sykdom (ich). * Ichthyophthirius multifilis *.
 1. 1
  Når du ser de hvite flekkene på kroppen av fisken din, må du handle raskt, vil ich raskt formere sprer seg til andre fisk i karet. Ved hjelp ich medisiner vil stoppe dette skjer for det meste.
 2. 2
  Du er nødt til å behandle hele tanken selv om bare én fisk påvirkes. Det kan være lurt å sette opp en egen karantene tank hvis bare én fisk har det, men behandler begge tankene. Du kan spørre hvorfor, men hvis du endrer vann daglig i den andre akvariet du kan bidra til å stoppe ich fra å være så ille. Dette kan også oppnås ved å gjøre daglige vann endringer i hoved akvariet, men dette er stressende på fisken uten ich, så isolere den fisk som har den.
 3. 3
  Vanntemperaturen av en tropisk fisk tank normalt bør holdes på mellom 68 og 78 grader. 26 grader celsius. Langsomt øke temperaturen i tanken til et maksimum på 86 grader. Øke med en grad noen få timer til du kommer til ønsket temperatur. Dette avhenger av hvilken type fisk fordi noen fisk kan håndtere høyere temperaturer enn andre.
 4. 4
  Støvsug grus daglig hvis mulig og erstatte med friskt vann. Gjør dette hver dag, inntil fisken ikke lenger viser tegn til parasitten. Pass på at du behandler vannet for klor før du setter den i tanken din.
 5. 5
  Legg akvarium salt til tanken. Selv om dette ikke har noen direkte effekt på parasitten, gjør det hjelpemiddel i gjelle-funksjon, men det er en spesifikk dosering som er angitt på esken. Dette kan være gunstig med arter med høy oksygen krav og hjelpe fiskene osmotisk funksjonen til å erstatte elektrolytter tapt under stress. Ikke bruk der scaleless arter (ål, Loaches, steinbit) er til stede. Én dose per hele tanken er alt du trenger før du endre hele tankens vann.
 6. 6
  Fjern eventuelle kullfilter som brukes i tanken. Du vil erstatte med nye etter behandling av din tank. Det er en god idé å sterilisere alle tingene som kom i kontakt med tank under behandlingene. Slike ting som garn, filtre og kunstige planter skal kjøres gjennom kokende vann.
 7. 7
  Legg den målte dose av et anbefalt merke av kommersiell hvit flekk / i CH behandling. Følg instruksjonene på baksiden av flasken nøye og pass på ikke å overdose eller savner noen del av kurset. Fordi de fleste tanker er ikke alltid fylt til randen, ta av en dråpe den anbefalte dosen. Gjenta selvfølgelig hvis flekkene er fremdeles synlige 4 dager etter den siste dose. De fleste behandlingene krever at du gjør daglige medisiner, dette er akkurat hva du bør gjøre for å hjelpe fisken.
 8. 8
  Fortsette behandlingen hver dag til seks dager etter flekkene har forsvunnet og fisken oppfører seg normalt. Den ich parasitten går gjennom en livssyklus og annet utbrudd kan oppstå i løpet av et par dager hvis den parasitt angrep ikke er helt utryddet. Etter et utbrudd være samvittighetsfull i å sjekke fisken daglig for de fryktede hvite flekker. Det er veldig vanlig for ich å gjøre et comeback.
 9. 9
  Den beste måten er å mate fiskene en vitamin beriket kosten-i. E. Suge mat i Selcon eller lignende. Denne spesielle diett vil øke fisker immunforsvaret og hjelpe dem å bekjempe sykdommen på. Ingen av merkenavnet medisiner vil være effektive. Ikke flytt den infiserte fisken, kan overflødig stress drepe dem. Hvis du trenger å isolere fisken, flytte alle de andre tank innbyggere.

Tips

 • Disse parasittene gå gjennom en livssyklus som gjennomsnitt ca 2 ukers varighet. Det er vanligvis en faktor som bringer på et utbrudd av ich. Også temperaturen avgjør levetiden for ich. Det kan være så kort som noen få dager eller muligens noen få uker. Mulige kilder inkluderer dårlig vannkvalitet, innføring av vannførende parasitter og stress å fiske forårsaker sine immunitetsnivåer å slippe. Temperatursvingninger kan også føre til en hvit flekk utbrudd i arter som loaches.
 • Husk å ta karbon ut av filteret før du behandler ich deretter erstatte den med en ny når kurset er ferdig.
 • Medisiner som brukes for Ich er: Malakittgrønt, Formalin, Kobber sulfat. Disse ingrediensene er funnet i Quick Cure, Coppersafe og Super Ich Cure. Alltid lese instruksjonene nøye. For Pleco og loaches Ickguard 2 er en trygg løsning ved hjelp av formalin.
 • Aquarium Salt er tilgjengelig i mange butikker som selger kjæledyr fisk.
 • Det antas at fisk som overlever et angrep av Ich har en økt immunitet mot fremtidige angrep.
 • Nyinnkjøpte fisk skal alltid plasseres i en karantene tank i minst to uker hvor de kan observeres for eventuelle parasitter eller sykdom som kan overføres til din sunn fisk i hovedtanken.
 • Tilsett salt til vannet for å hjelpe til med behandling.
 • Gjøre noen undersøkelser i den totale vare på tropisk fisk og de ulike problemer som kan skje når omsorg for fisk.
 • Husk å heve temperaturen til 32 grader celcius.

Advarsler

 • Alltid behandle vann du setter i tanken for å bli kvitt klor og andre giftige stoffer i vannet. Klor vil raskt drepe tropiske fisk.
 • Ikke bruk bordsalt, salt med jod eller ikke! Bruk kun akvarium salt.
 • Når det kommer til medisinering din fisk, er mer ikke bedre! Strengt holder seg til de anbefalte doser på retninger.
 • Ikke legg til salt til et akvarium med salt-intolerante innbyggere, som kan inkludere Corydoras, loaches og snegler. Forskning om fisk kan håndtere salt eller medisiner du har tenkt å bruke først.