Wkino

Hvordan bruke en hammer trygt


Hammers er grunnleggende verktøy, men hammere er også beryktet for å forårsake tommel og finger skader. Det er anslått at omkring 50.000 europeere søke behandling hvert år som følge av en hammer skade. Her er noen tips for bruk av en hammer på riktig måte slik at både du og prosjektet du jobber med blir holdt trygt fra skade.

Trinn

Hvordan bruke en hammer trygt. Det finnes ulike typer hammere for ulike prosjekter, blant annet.
Hvordan bruke en hammer trygt. Det finnes ulike typer hammere for ulike prosjekter, blant annet.
 1. 1
  Det finnes ulike typer hammere for ulike prosjekter, blant annet:
  • Klo hammer. Dette er egnet for bankende i negler, den klo del er egnet til å trekke ut spiker. Denne hammer er mer vanlig for trebearbeiding, og har en "T"-form, med hodet på den ene side og en "klo" på den andre siden. Det er i huset. Se bildet ovenfor.
  • Ball peen hammer (herdet). Dette er egnet for kjøring en meisel eller et slag. Dette er mer vanlig for metallarbeid og har ingen klo. Den har en avrundet metallisk hode.
  • Klubbe. Dette er også ofte referert til som en gummi hammer. Det er en ganske vanlig type hammer. Den er egnet for delikat arbeid som den har en mykere hode enn de fleste hammere.
  • Møbeltrekk hammer. Dette er egnet for møbeltrekk prosjekter, den ene enden er vanligvis magnetisk å hjelpe til med stifter som brukes i møbler.
  • Lett hammer. Passer for lærlinger som lærer.
 2. 2
  Sjekk hammeren før bruk. Se etter fast feste til håndtaket. Også se etter splinter, løs innpakning eller andre defekter i håndtaket. Hvis hammeren er noe feil med eller er ustø, ikke bruk den. Ikke bare vil det kreve mer energi å bruke, men det er en ulykke som venter på å skje.
 3. 3
  Få et fast grep om håndtaket. Dette vil sikre at du ikke mister grep på hammer og få den flyr ut av hånden din.
 4. 4
  Hold hammeren ved enden av håndtaket. Nybegynnere er ofte mer behagelig å holde hammeren håndtaket midtveis. Det er mer energieffektivt å gripe håndtaket hardt på slutten, men holder det litt høyere opp mens du lærer om det føles mest behagelig og sikker for deg. Med praksis, vil du bli dyktigere til å holde hammeren mot slutten, affording deg mer innflytelse.
 5. 5
  Treffer overflaten holdent med hammeren. Unngå slår en hammer sidelengs. Hit bare med hodet av hammer og ikke bruke håndtaket eller på siden av hammer.
 6. 6
  Bruk hele armen og albuen. Samt opprettholde et godt grep, er det viktig å stole på styrken av hele armen og albuen og ikke bare stole på håndleddet å hamre hammeren med. Viktigst holde en rett håndledd og tillate vekten av hammeren seg til å gjøre den bankende, ikke armen.
 7. 7
  Plasser arbeidet mot et hardt underlag. Ikke prøv å gjøre hamring arbeid på teppe eller andre myke overflater, siden det krever mer energi.
 8. 8
  Arbeid i en naturlig posisjon. Nybegynnere, barn og mindre dyktige bør hamre på midje høyde for den største letthet. Hvis du ikke kan flytte arbeid, holde posisjonen som nøytral og så naturlig som mulig.
 9. 9
  Sjekk før du svinger. Hold arbeidsområdet klar av andre objekter og sjekke at ingen står bak deg eller for nær deg når du bruker hammer. Du trenger rikelig med plass til å svinge hammeren uten å fange armen eller hammeren på en annen person eller et objekt.
 10. 10
  Praksis. God hamring teknikken kommer fra prøving og feiling. Du vil utvikle din egen teknikk over tid som føles mest behagelig og fungerer best for dine prosjekter.

Tips

 • Bruk øye og, om nødvendig, hørselvern. Materialene du jobber med kan splintre enkelt og forårsake skade, så det er en god idé å bruke vernebriller når du bruker en hammer. Bruk hørselvern for jobber som krever konstant eller utvidet hamring eller ørene kan ringe etterpå.
 • For å unngå marring en overflate mens hamring noe på plass (ikke en spiker) holde et stykke skrap tre mot objektet og pund på det.
 • Noen hammere er ergonomisk utformet med gummigrep. Hvis du har problemer med gripende et håndtak på riktig måte, kan du prøve ergonomiske grep.
 • Hammer håndterer kommer i mange materialer, inkludert tre, glassfiber og stål. Tre og glassfiber er de beste alternativene for folk flest, som de er lette og behagelig å holde, og er mindre risting på brukerens arm.
 • For å myke opp den blåse av hammer brukes på tre leddene på et møbel, er det en god idé å kutte åpne en tennisball ved hjelp av en X-formede hullet og fest den til hodet. Dette slår hammeren i en midlertidig soft-headed klubbe.

Advarsler

 • Bruk aldri hammer til å slå en annen stor del av stål, slik som en øks eller en annen hammer hode. Negler er fine fordi de er små, men noe større kan føre splinter å barbere av og disse kan fly rundt og skade deg eller noen i nærheten.
 • Bruk aldri håndtaket av en hammer til å pund ting. Det er den svakeste delen av hammer og det kan splitte hvis tre, eller det kan løsne fra hodet, forårsaker stål hodet for å fly av gårde og traff noen.
 • Hammeren er for hamring. Ikke bli fristet til å strekke sine bruksområder. Det bør ikke brukes som en brekkstang for å kile ting fra hverandre, og bør heller ikke brukes som noe å hvile ting på mens limet / maling osv. tørker. Noe press kan føre til at leddet mellom håndtaket og hodet til å svekke. Du vil ikke merke noen subtile svekkelse forårsaket av slikt press, men over tid, kan denne behandlingen av verktøyet føre til det bryte uventet under bruk.
 • Ikke self-reparere en sprukket hammer håndtak med tape eller binding. Kjøp et nytt håndtak umiddelbart og sikre at det er riktig festet til hodet. Hvis du ikke kan gjøre dette selv, har det gjort profesjonelt eller kjøpe en ny hammer.
 • Ikke bruk en hammer som har chips eller skjørhet i hodet. Dette er former for svakhet som kan føre til at hodet til splitt eller splint.
 • Alltid overvåke bruken av hammere med små barn. Barn bør alltid bruke vernebriller for å beskytte deres syn fra flygende spiker eller splinter.