Wkino

Hvordan å roe ned en fugl

Dyr svare på faren ved enten å bruke fight or flight reaksjoner. Fugler er ikke annerledes, og oftere enn ikke vil velge fly. Når en fugl er skadet eller må bli tatt, vil de prøve å fly bort, ved å følge fremgangsmåten som er beskrevet nedenfor, vil det gagne deg selv, og vil føre til at minst ubehag, plager og vil i de fleste tilfeller gi en skadet fugl for å ha en bedre sjanse til å overleve.

Trinn

Hvordan å roe ned en fugl. Evaluer dine omgivelser.
Hvordan å roe ned en fugl. Evaluer dine omgivelser.
 1. 1
  Evaluer dine omgivelser. Hvis du finner en skadet fugl på veien, slå på bilens varsellys å advare andre bilister til å bremse ned. Sjekk i begge retninger for motgående trafikk, og når det klar, forsiktig bevege seg mot fuglen. Hvis du flytter plutselig, vil de fleste fugler prøve å fly bort, noe som trolig vil føre til større skade.
 2. 2
  Bestem deg for en tilnærming. Hvis fuglen er i midten av veien, er den beste tingen å gjøre i mellomtiden for å få det ut av veien, da dette vil hindre den fra å bli rammet igjen. Hvis fuglen er på siden av veien, evaluere fuglen uten å forårsake det for mye nød.
 3. 3
  Få riktig utstyr, men i en nødssituasjon er det mindre sannsynlig sjanse for at du vil ha alt nødvendig utstyr tilgjengelig.
 4. 4
  Nærme fuglen.
  • Ved hjelp av en boks: Åpne boksen og komme så nær fuglen som du kan uten særlig forstyrre den. Du vil at boksen for å ligge på siden, med åpningen vendt mot fugl. Bruk deg føtter å veilede fuglen inn i boksen, men pass på å ikke sparke den! Når fuglen inne, løfter boksen og lukk lokket og samtidig la en liten åpning i den for luft.
  • Ved hjelp av et teppe: Spread ut teppet og holder den opp ved hjelp av de øvre hjørnene, senke hendene og tilnærming sakte. Når du kommer nær fuglen, sakte åpne teppe og kaste den over fuglen. Hvis fuglen rømming, komme enda nærmere og kaste teppet litt raskere enn før. Hvis du ikke har et teppe, en skjorte eller genser vil også fungere.
  • Bruke hendene: Form midtre og pekefingeren inn i en V-form, litt foroverbøyd sine tips. Knele bak fugl og bevege hånden mot baksiden av hodet. Omringe fuglens hals med fingrene, godt nok til å holde det, men ikke kvele den. Denne posisjonen vil stoppe fuglen i å bevege hodet rundt og bite deg.
  • Bruker hansker: Etter metoden ovenfor, bevege seg sakte mot fuglen. Bruk begge hender, plasserer en over fuglen, klar til å holde fuglen over vingene på ryggen. Derimot bør plasseres under fronten av fuglen, og denne understøtter dens bust. Ta med begge hender til fuglen og hold det på den måten før du kan sette den i en egnet beholder.
 5. 5
  Roe fuglen ned. Få en boks som lett inneholde fugl, fuglen må være i stand til å stå i boksen uten å bøye halen eller å måtte dukke hodet. Sprekk lukket lokket på boksen og plassere den i et stille rom eller i baksetet på bilen.
 6. 6
  Ta fuglen til et dyr redningssentral eller veterinær. De vet hvordan de skal ta vare på skadde dyr, inkludert ville fugler. Det er der jobben din slutter. Men hvis du bor for langt unna en dyreklinikk og fuglen ikke er skadet dårlig, det er flere tiltak du kan ta for å redde den.
 7. 7
  Holde fuglen varm og i mørket. Stress, som hos mennesker, kan behandles ved å holde pasienten varm med ingenting å bry den. Plasser fuglen, la den ligge i esken, i et rom med en ovn eller en peis, eller plassere et teppe over boksen. Ikke plasser eller vann i boksen, vann, men bra for å hjelpe med dehydrering, kan også gi fuglen lungebetennelse i de tidlige stadier av stress. Du ønsker også å beholde fuglen tørr, hvis du plasserer vann i boksen, kan du føre fuglen å understreke ut og bash rundt.
 8. 8
  Vurdere fuglens helse. Etter ca 12 timer, sjekk på fuglen. Fuglen kan ha gått bort på grunn av stress, men i gode saker fuglen vil fortsatt være i live. På denne tiden, hvis fuglen er fremdeles pesende eller ser ut til å være i stress, la det dekket for en annen 12 timer. Fugler kan ta en stund å komme seg fra stress. Hvis fuglen er greit, få litt fugl frø og plassere den i et hjørne av boksen, og la fuglen alene en stund. Når fuglen ikke er stresset, kan du mer trygt ta den ut og legg den i en større boks eller buret. Dette vil tillate deg å se hva fuglens skadene er og hvor alvorlig de er. Noen ganger må du sykepleier fuglen tilbake til helse, hvis du ikke ønsker å gjøre dette ta fuglen til et dyr redningssentral og de vil gi for det.
 9. 9
  Slipp fuglen. Hvis fuglen ble reddet nærheten av huset ditt og er ikke skadet, kan du prøve å løse det. Fugler som ikke flyr vanligvis forgå på grunn av kulde og blir drept av rovdyr. Hvis fuglen ikke kan fly bort, fange den igjen og holde omsorg for det før det er fullstendig restituert. Når du slipper den, finne et sted med tilstrekkelig treet og baldakin dekning, da dette vil beskytte fuglen mot eventuelle rovdyr. Men hvis det er innfødte blomstrende planter rundt, kan fuglen velger å bo en stund til!

Tips

 • Snakk beroligende og rolig, da dette kan roe fuglen ned nok for deg trygt fange den.
 • Ved hjelp av en boks eller teppe for å fange fuglen er vanligvis den beste metoden, og er mye sikrere enn å bruke hendene.
 • Uten ovenfor, bruk hansker hvis du har dem, slik som å unngå å skade fingrene. Bird biter vondt, og mange ville fugler bære sykdommer eller parasitter.
 • Hvis du kommer over en fugl som har snor surret rundt føttene, eller som har blitt viklet inn i ledningen, følger de samme trinnene ovenfor med et håndkle. Dempe det første, så det er tyngre, som en fugl med hyssing på fote fortsatt kan fly, og du bør ta den før den prøver å.
 • Hvis du arbeider med en fugl som har rømt fra et hjem, eller er på et hus og blir såret eller bare uregjerlig, er fremgangsmåten som kan brukes for situasjonen fungerer like godt som om det var vill.
 • Hvis du ikke får tak i fuglen, ta kontakt med RSPCA eller et dyr redningssentral om det.

Advarsler

 • Ikke plasser fuglen nær ansiktet ditt, det kan bite deg og kan skade dine øyne, lepper, nese eller andre deler av ansiktet ditt, og du kan bli permanent skadet.
 • Ikke bruk en fugl buret for å fange en fugl. De vil denge rundt i buret, skade seg selv og skade sine fjær på bur barer, muligens enda forårsaker død.
 • Fugler i nød kan ikke oppføre seg normalt. De vil prøve å forsvare seg, og biting er det eneste forsvaret de har, annet enn å fly.
 • Stress er en vanlig morder av allerede skadde fugler. Videre alarmerende en er en livstruende risiko for det.
 • Ikke skade eller såre ville fugler.
 • La fuglen alene for en liten stund for at den skal roe ned hvis den er stresset.

Ting du trenger

 • Teppe
 • Flaske med vann (for å dempe teppe eller håndkle)
 • Forsegles, kubisk boks
 • Hansker
 • Rolig rundt