Wkino

Hvordan å plante roser

Kunsten planting trenger ikke å være en komplisert ting å gjøre. Når du har den rette kunnskapen er det ingen grense for hvor vakker hage eller rosebusk som du kan opprette. Nå vil du ha all skjønnheten og deilig duft som roser kan gi deg med deg hele tiden.

Trinn

Hvordan å plante roser. Snakk med din lokale hagesenter eller for å finne ut hvilken er den beste typen av roser å vokse i klima din.
Hvordan å plante roser. Snakk med din lokale hagesenter eller for å finne ut hvilken er den beste typen av roser å vokse i klima din.
 1. 1
  Snakk med din lokale hagesenter eller for å finne ut hvilken er den beste typen av roser å vokse i klima din. Hvis du er en nybegynner, se etter motstandsdyktige typer roser fordi de trenger mye mindre vedlikehold.
 2. 2
  Bestem hva pakken type du ønsker. Hvilken emballasje du velger er basert på hagen din behov. Roses kommer i tre typer emballasje:
  • Plantable boks
  • Pakket
  • Potteplante eller Container
 3. 3
  Lære at når plante roser, velge et sted som er godt opplyst om morgenen. Du ønsker også et sted som har sollys i minst 6 timer i døgnet. Roser trenger mye lys for å vokse skikkelig.
 4. 4
  Velg et område med godt drenert jord. Flott jord har en pH-nivå på 5,5 til 7.0. Testing kits er billig og tilgjengelig til enhver hagesenter.
 5. 5
  Nøye ta rosebush fra beholderen. Bløtlegg røttene i vann i 8 til 10 timer. Fjern eventuelle ødelagte eller skadde røtter eller stokker og stokker mindre enn blyant-størrelse i tykkelse.
 6. 6
  Forbered rose seng ved spading dyp. Spading er rett og slett grave et hull med en flat spade. For hver plante, grave et hull omtrent 14 til 20 "bred og dyp, avhengig av størrelsen. Legg organisk materiale og bland godt med den eksisterende jord. Organisk materiale er vanligvis i form av husdyrgjødsel, strimlet blader, eller torvmose (oppskårede blader er billigst hvis du kan samle og lagre dem selv). Hvis ikke, vil din nærmeste barnehage eller gården har det nest beste.
 7. 7
  Fylle bunnen av hullet med en kjegle av jord for å hvile på røttene og posisjonere knoppen union ved ca bakkenivå. Plasser rose på jord pyramide så knoppen union (hevelse på stammen base) er like over bakkenivå. I klima der vinter temperaturen faller under 0 ° C, er det best å plassere steg 1 "til 2" inches lavere.
 8. 8
  Fyll hullet halvveis med jord og vann. Vent til vann for å filtrere ned og fylle hullet med den gjenværende jord. Denne prosessen sikrer full root dekning uten luftlommer. Ikke tramp ned jorda. Dårlig sirkulasjon for roser kan føre til soppsykdommer. Ved hjelp av en større hull gjør det også lettere for deg å trekke dem opp senere og pot dem hvis du ønsker. Etter at vannet renner sjekk for å se om fødselen union er fortsatt på riktig nivå. Fylle resten av hullet med jord.
 9. 9
  Vanne plantene dine ofte for de første 3 til 4 uker etter planting rosene dine. Vanligvis er dette når toppen 2 inches av jorda er tørr. Å holde seg frisk rosene dine trenger mye fuktighet og mat.
 10. 10
  Fire uker etter planting, bør du begynne soaking sengen hver 2. uke eller så. Gjør dette i morgen for de beste resultatene.
 11. 11
  Begynne å gjødsle ca 3 måneder etter planting. Bruk 3-6 inches av mulch å kontrollere fuktighet, temperatur, og til stopper ugress fra spratt opp. Mulch bidrar også til å låse inn de vitale næringsstoffene roser trenger for å forbli sunne. Les.

Tips

 • Noen rose dyrkere anbefaler sprøyting rose blader med vann for å hindre bladlus.
 • Noen rose dyrkere også bruke en såpevann blanding spray for å hindre bladlus. Sjekk med lokale gartnere om råd.
 • Du vil finne eske og pakket roser er bedre å takle tidligere i sesongen. Potteplanter roser er tilgjengelige når været blir litt varmere og så bedre for senere planting.
 • Roses elsker vann, men kan få mange sopp-og bakteriesykdommer, hvis de ikke får nok sollys for å tørke av sine blader og kronblad. Plante roser i morgen lys og huske minst seks timer med sollys.
 • Roses gjøre det bra i ørkenen, men de krever dyp vanning.
 • Det er best å plante roser i løpet av våren. Velg et område for å plante som er godt sirkulert med luft. Rosene dine vil ikke vokse i et lukket eller tett område.
 • Ikke vanne rosene sent på dagen for å bidra til å forebygge soppsykdommer.
 • Sjekk med en lokal landbruket forlengelse kontor for å finne en Master Gardener for å få hjelp.
 • Master Gardener programmer er vanligvis tilgjengelig ved lokale universiteter.

Advarsler

 • Sjekk alltid rose planter for sykdommer.