Wkino

Hvordan lage og bruke en rootball løfte blomsterpotte

I løpet av de kaldere vær måneder, noen planter beste sådd innendørs i blomsterpotter. Etter noen dager eller uker, kan de små plantene settes utenfor, inn i hagen jord. En rootball løfte blomsterpotte gjør det enkelt å ta anlegget (e) med røtter og rootball ut av potten.

Trinn

Hvordan lage og bruke en rootball løfte blomsterpotte. Montere utstyr som trengs.
Hvordan lage og bruke en rootball løfte blomsterpotte. Montere utstyr som trengs.

Forbered materialer

 1. 1
  Montere utstyr som trengs. For ett system, trenger du to identiske små plast blomsterpotter, en tynn plast plate (for eksempel lokket på en margarin boks) og saks. Pottene på bildet er ca 5 cm (2 inches) høy og 5,5 cm (2,2 inches) bred.
 2. 2
  Gjør ett "sett inn" ved å kutte bort om lag to tredjedeler av den siden av en plast blomsterpotte. Da har du en blomsterpotte og en innsats.
 3. 3
  Skjær en "lift strip" fra en tynn plast plate (for eksempel et lokk av en margarin boks). Stripen kan være rektangulær eller skje formet. Bøy stripe på den ene enden. Den korte delen av strimmelen må passe inn i innsatsen.

Bruke materialer

 1. 1
  Sett en setter inn en tom blomsterpotte.
 2. 2
  Sett en heis stripe i den tomme innsatsen. På bildet kan du se to systemer, ett med en rektangulær heis stripe og en med en skje formet stripe. Begge systemene fungerer godt, selv om muligens skjeen formet som fungerer bedre i større potter.
 3. 3
  Skrive informasjon på den lange del av heisen stripen. Fyll innsatsen med (potting) jord. Trykk litt på jorda. Lå frø på jordsmonnet.
 4. 4
  Dekk frøene med (potting) jord. Vent til plantene er synlig.
 5. 5
  Løfte rootball (trinn 1): Når plantene er synlige og dra maskinen ut av blomsterpotte.
 6. 6
  Løfte rootball (trinn 2): Trekk stripe noen få millimeter (ca 1/4 tommers) til ovenfor. Slipp deretter stripe. Rootball vil først løsne fra innsatsen og deretter gå tilbake til sin posisjon igjen. Det vil ikke holde seg lenger.
 7. 7
  Løfte rootball (trinn 3): Ta rootball mellom tommelen og fingrene. Sett rootball på sitt ønsket posisjon (jord, en annen blomsterpotte etc).

Planting i jorden

 1. 1
  Sett blomsterpotte med innsats og bånd i hullet. Fylle rommet rundt blomsterpotte med jord. Trykk på jorden rundt blomsterpotte.
 2. 2
  Ta blomsterpotte ut av jorda.
 3. 3
  Ta innsatsen ut av blomsterpotte.
 4. 4
  Løft rootball og ta det ut.
 5. 5
  Sett rootball i hullet i hagejord.

Tips

 • Spray litt vann på (potting) jord før "løfte". Deretter (potting) jord ikke vil falle fra hverandre så lett under håndtering.
 • Prøv å løfte prosedyre før du legger frø på. Deretter kan du teste for å se om potting jord er fuktig nok. "Feel" hvordan prosedyren fungerer. Hvis okay, sette rootball tilbake i potten ved å gjøre trinnene i motsatt rekkefølge. Hvis ikke greit, rengjør delene og starte helt på nytt på trinn "Sett et innstikk i en tom blomsterpotte".
 • Kjøp billige mini blinds på garasje salg og bruk en "lamellene for din rootball løfte prosjektet, for hage markører, når såing frøplanter, etc. De er raske og enkle å klippe til ønsket lengde og kan skrives på med tusj som varer gjennom vekstsesongen.

Ting du trenger

 • 2 identiske små plast blomsterpotter
 • En tynn plast-plate (for eksempel lokket på en boks margarin)
 • Saks