Wkino

Hvordan å opprettholde et rent hjem


Dette er tips som hele familien kan og bør bruke. Alle familiemedlemmer som bor i hjemmet bør bidra til å ta vare på hjemmet de bor i. Nesten alle kan gjøre noe, selv små barn. Det er ingen grunn til at mamma skulle rydde opp bak henne og alle andre også! Tross alt, hvis alle er å ta del i de velsignelser hjem å bo i, bør alle bidra til å ta vare på den. Selv om ingen vil endres over natten, vil innlemme disse tipsene inn i ditt daglige liv snart få nye og penere vaner for selv de messiest av søl.

Trinn

Hvordan å opprettholde et rent hjem. Rydde opp i eventuelle og alle søl umiddelbart.
Hvordan å opprettholde et rent hjem. Rydde opp i eventuelle og alle søl umiddelbart.
 1. 1
  Rydde opp i eventuelle og alle søl umiddelbart. Du vil komme inn i vanen med å gjøre dette etter en stund. Når du går bort fra det, er sjansen stor for at du ikke vil gå tilbake til det.
 2. 2
  Lag en vane å rydde opp når du går! Dette sparer tid og holder hjemmet rent og organisert. Oppvasken som du koker fungerer bra og hindrer stor haug å vaske etter måltidet.
 3. 3
  Hvis du ikke kan rense som du går, ta 15 minutter om dagen for å rengjøre hjemmet ditt. Det er en fristende tanke å forsøke å rense hele huset på en gang, og hvis du kan gjøre det, flott! Men, de fleste ikke har så mye tid avsatt på en enkelt dag. I stedet begynner med kjøkken og bad. Dette er to rom som alltid bør være rent og hygienisk. Gjør det et mål å rense disse to rom og holde dem rene. Deretter arbeidet på resten av hjemmet. Når du har et rom ren og organisert, gjør en innsats for å rydde som du går, slik at det forblir slik.
 4. 4
  Hold en pose / boks for elementer som du ikke lenger bruker / behov. Dette inkluderer klær, leker, bøker.... alt som er i ditt hjem som ikke blir brukt. Hold alt merket med datoen som du putter den i posen-bli kvitt det etter syv dager. Du kan donere den, selge den, søppel det-bare bli kvitt dem! Ideen her er å kvitte seg med rot, ikke bare for å flytte den fra ett sted til et annet.
 5. 5
  Rengjør under reklamepausene. Hvis du ser på TV, må alle hopp opp i reklamepausene å gjøre enkle oppgaver som å sette sko borte, henge opp jakker og bager opp osv. Tre personer gjør at tre eller fire ganger gjennom en 1/2 timers show tilsvarer en sum nær en times arbeid! I tillegg, ender dette opp følelser mer som et spill enn et ork.

Holde et kjøkken rengjøre

 1. 1
  Aldri gå til sengs med en skitten kjøkken. Selv om du ikke kan komme til rettene rett etter et måltid, sørg for at kjøkkenet er rent før sengetid for å unngå et uhåndterlig rot.
 2. 2
  Rense vasken. Etter middag hver kveld, vaske den skitne som har samlet seg gjennom dagen. Hvis du har en oppvaskmaskin, sette inn serviset i for rengjøring. Hvis du ikke gjør det, setter dem i et stativ til å tørke når hånd renset. Når vasken er klart, tørk den ned med såpe og et kjøkkenhåndkle å rense og rengjøre den. Skylling med vann. Dette trinnet tar bare noen få minutter å fullføre.
 3. 3
  Spray et kjøkken renere på komfyren toppen, bordplater og tellere. Tørk deretter av med en ren papir eller klut håndkle. Sørg for å rense eventuelle flekker eller fast-på mat som du går. Det tar bare et minutt igjen av arbeid.
 4. 4
  Inspisere kjøkkengulvet for eventuelle flekker eller søl, og bruker samme klut du brukte på disken for å tørke dem opp. Du trenger ikke å bruke spray renere med mindre plassene er virkelig fast på. Tar sikte på å bruke 30 sekunder til ett minutt på denne oppgaven.
 5. 5
  Feie gulvet med en kost raskt om nødvendig. Hvis det er matrester eller synlig skitt, må du bli kvitt det før det bygger seg opp senere. Tilbring 1 til 2 minutter på denne jobben.
 6. 6
  Sette regler i huset for å kreve at alle skal kaste i. Hvis noen går inn for å få en matbit, gjør det klart at det er deres ansvar å rydde opp umiddelbart etter at de foretar i rotet.

Holde et bad rengjøre

 1. 1
  Spray et glass renere på om den har flekker på den. Bruk papir eller klut håndkle til å tørke det ned raskt. Det tar bare noen få sekunder, og hvis det ikke er synlig rusk på speilet, hopper du over trinnet. Du får det når du gjør ditt tyngre rengjøring.
 2. 2
  Tørk av med samme klut du brukte på speilet. Hvis du ikke rense speilet, bare spray renere i vasken og på kranen og tørk opp. Bruker ikke mer enn 30 sekunder på dette trinnet med mindre du har problemområder som trenger oppmerksomhet.
 3. 3
  Bruk samme klut fra vask og speil å tørke ned kantene på badekaret ditt, hvis du har en, og deretter setet, og rim. Sørg for å gjøre toalettet sist. Disse oppgavene tar bare ett minutt å gjøre.
 4. 4
  Skrubb toalettskålen med en toalettbørste hvis det er en synlig ring. Det tar bare 30 sekunder. Forlate en ring å sitte vil gjøre tyngre rengjøring ta lengre tid. Hvis det er ingen ring, hopper den til senere.
 5. 5
  Spray en all-purpose daglige renere på dusj dører eller gardiner, og tørk av med en ren, tørr klut. Når du får dette i rutinen, skal det ta ett minutt og vil hjelpe drastisk kutte ned på oppbyggingen av såpe scrum.

Holde et soverom rengjøre

 1. 1
  Ta 2 minutter å gjøre sengen. Hvis du har det travelt, trekke dynen løpet uflidd ark, og glatt det ned. Du vil være å få i det snart uansett.
 2. 2
  Henge slitte klær fra den dagen på kleshengere, eller kaste dem inn i skitne klær kurv. Ta et minutt å sette bort noen smykker eller tilbehør, som vil bidra til å holde rommet ryddig gratis.
 3. 3
  Fjerne av nattbord fra i går kveld. Fjern eventuelle gamle vann briller, magasiner, eller elementer du ikke trenger rett ved sengen, og legg dem på riktig sted. Dette bør ta 30 sekunder.

Holde en stue ren

 1. 1
  Rett opp sofaen. Fjern eventuelle leker, bøker eller useriøs, og lo putene. Brett noen kaste tepper, og legg dem tilbake på plass. Dette trinnet tar 1 til 2 minutter, og er avgjørende for å holde rommet rent.
 2. 2
  Tørk bordflater med en ren klut for å fjerne smuler, utskrifter eller vann ringer. Tilbringe 1 minutt på dette trinnet vil sikre at du lysne din last når det er på tide å gjøre en mer omfattende rengjøring jobb.
 3. 3
  Bruk en håndholdt støvsuger for å plukke opp skitt, mat, eller diverse skitt på gulvet eller tepper. Ta 1-2 minutter her, og ikke glem å zip over overflater av sofaer eller stoler hvis nødvendig.
 4. 4
  Tømme etasjene av noe rot. Ta opptil fire eller fem minutter å sette bort noen leker, bøker, spill eller andre elementer som ikke er der de hører hjemme. Med dette siste trinnet, bør ditt hjem være i toppform for dagen.

Tips

 • Gå gjennom kjøleskapet natten før trash pickup. Kvitte seg med gamle mat eller krydder som går ubrukt. Hvis glasset av oliven har vært der i to år, er det på tide å kaste dem. Sjekk utløpsdatoen på dressinger og annet tilbehør. Tørk av hva hyller du kan. Fordi søppel blir plukket opp neste dag du ikke trenger å bekymre deg for din utenfor søppelbøtta begynner å lukte.
 • Mens alle er forskjellige og jobber i ulikt tempo, alle kan gjøre dette!
 • Alle medlemmer som bor i hjemmet bør gjøre sin del. Det er ingen unnskyldning for noen å ikke hjelpe ut med mindre de er fysisk eller mentalt ute av stand til å gjøre det. Selv en baby som kryper på seks måneder kan læres opp til å begynne å sette sitt leketøy inn i lekekassen. Få alle involverte og få organisert!
 • Lag en liste over oppgaver som må gjøres og skrape dem som du går. Det vil bidra til å hindre deg fra å glemme noe, og andre kan se hva som er igjen som må gjøres. Det vil ikke være forvirring med hva de kan bistå med.
 • Etter søppel plukke opp bør du spraye blekemiddel inn din utenfor søppelbøtte og slange ut. Lukt vil bli redusert og bugs og insekter vil ikke bli trukket til det. La det tørke i solen. Før du legger til din første søppelsekk du kan spraye interiør og lokket med Raid eller annen bug spray. Dette er ikke så mye et problem når været blir kaldt, men det kan spare deg fra en stinkende katastrofe.
 • Hver gang du ser i kjøleskapet prøver å fjerne noe gammelt eller ubrukt. Du vil komme inn i vanen med å se, og det vil spare deg at stinkende vitenskap prosjektet overraskelse senere.