Wkino

Hvordan å vokse banan planter

Bananer ikke bare inneholder vitamin B6, vitamin C og kalium, men de er også mye nytes som snacks, desserter, og selv i måltidene. Avhengig av hvor du bor, men kan bananene du finner i butikkene har blitt sendt rundt halve verden, etter å ha blitt plukket grønne og plasseres i lufttette rom fylt med etylen gass å fremskynde modning. For å unngå dette, kan du være i stand til å dyrke din egen bananplante i hagen din, kanskje eksperimentere med varianter smaken heller enn holdbarhet.

Trinn

Hvordan å vokse banan planter. Velg planting området.
Hvordan å vokse banan planter. Velg planting området.
 1. 1
  Velg planting området. Området du satt til side for bananplante bør være stor nok til å romme deres eventuelle størrelse. Banan planter blir ofte forvekslet med trær fordi tykk og solid pseudostem ser mye som en koffert, og hele anlegget kan bli ganske store (7,6 m eller 25 'høy, med blader opp til 2,7 m eller 9' lang). Det bør også være nok sollys for bladene og, enda viktigere, å holde jorda rundt røttene varme (over 68 ° C eller 20 ° C) ellers anlegget vil dramatisk tregere sin vekst.
  • Lag en sol diagram av hagen din for å finne ut hvilke områder som får mest sollys for den lengste delen av dagen.
  • Et drivhus vil bidra til å holde jorda varm, men det bør være nok plass for banan plante å vokse.
  • Hvis du har flere planter, ikke sette dem så tett sammen at de vil til slutt skyggelegge jord, holde den for kul for vekst. Også, hvis de er for nær hverandre (mindre enn 5 "eller 1,5 m fra hverandre) de vil konkurrere om næringsstoffer og vil ikke produsere så mye frukt.
  • Hvis plassen er begrenset, dverg varianter (f.eks dverg cavendish) er verdt å vurdere.
 2. 2
  Tømme planting området. Fjern eventuelle planter eller som er i vekst. Grav et hull med en diameter på 50cm og en dybde på 30cm. Legg gjødsel på bunnen etter behov. Enhver form for gjødsel kan bli anvendt, organisk eller uorganisk. Bare husk å bare gjelde anbefalte mengden gjødsel, fordi for mye kan brenne plantens røtter og drepe den. For organisk gjødsel, kan du bruke kompost, godt kompostert gjødsel eller andre organisk gjødsel.
 3. 3
  Velg planting materiale. Det kan være en banan sucker, eller en vev kultur en. Du kan få banan suckers fra dine naboer og venner, eller kjøpe dem på Internett. Velg suckers om 1ft eller 1m høy med sverd-lignende blader. Bruk en skarp spade eller jernstang å skille sucker fra morplanten. Husk alltid å være svært forsiktig i sucker utvinning. Gjødsling av moren anlegget må øyeblikkelig følge og hullet skal gjenfylles å hindre morplante fra skjev.
  • Vev kultiverte banan planter er de som er produsert i laboratorier, og er ofte funnet på Internett og i barnehager. Vev dyrkede bananer produsere høyere rente og større banan bunter.
  • Sykdommer (for eksempel sopp) kan overføres hvis du får banan planter fra en venn eller nabo. Sannsynligheten for at dette blir dårligere av å kjøpe fra en kommersiell barnehage.
 4. 4
  Fjern alle de gamle og ødelagte røtter. Bare klipp den gamle og lange røtter med skarp saks, forlater noen få centimeter med røtter venstre eller ingen i det hele tatt. Røttene vil snart vokse. Trekke røttene er hardt arbeid fordi røttene er tøffe, og noen ganger du fjerne det ytterste laget av røttene og dette etterlater en tøff tråd-lignende rot. Også fjerne brutt og kutte blader. Slik at om fem gode blader på et tre er vanligvis nok. For mange blader kutte sollyset dårlig og gjøre den underjordiske våt.
 5. 5
  Sett planten i hullet du gravd tidligere. Det bør være i en stående stilling. Dekk den med jord, stamping ned fast, men ikke for mye.
 6. 6
  Vanne plantene hver dag hvis jorda er tørr. Ikke vann hvis det er vått.
 7. 7
  Mate plantene dine med rikelig med gjødsel hver måned. Siden bananer er rike på næringsstoffer, de er tunge feeders, tegnet mye av næringsstoffer fra jorda (særlig kalium). Hvis jorden i ditt område er ikke over 68 ° C eller 20 ° C for ni måneder ut i året, fokusere gjødsling på disse månedene når det er å oppmuntre plantene til å vokse og bære frukt i løpet av den tiden.
  • Hakk opp tilbrakt banan planter og bruke dem som mulch å returnere kalium i jorda. Hvis det er skjemmende, dekke hakket vegetasjon med andre typer mulch.
  • Betrakt sitrus gjødsel kombinert med en høy-kalium produkt.
  • Hvis du vokser bananer organisk, gjelder både kompost og organisk gjødsel. Bare gjelde den anbefalte mengden. For mye vil brenne plantene.
 8. 8
  Fjern alle bladene som tørker ut og de ​​som er syke. Hvis syke planter blir oppdaget, behandle dem umiddelbart, eller rykke opp og rouge dem. Skadeinsekter bør også styres så snart de er funnet.
  • Eksempler på store plantesykdommer inkluderer: Bakteriell Wilt / Moko sykdom; Panama Sykdom / Fusarium Wilt; Banana Bunchy Topp; Blackhead / Root Rot / Toppling sykdom, og Black Leaf Streak.
  • Eksempler på store planteskadegjørere inkluderer: Corm Weevil; Banana Aphid, melete bugs Frukt skadedyr inkluderer: Flower Thrips; Red Rust Thrips, og arrdannelse Weevil..
 9. 9
  Desucker plantene dine. Dette er viktig for å kontrollere plante-populasjonen, få større bunt størrelser og sunnere planter, og grense sykdom trykk. Velg bare ett sverd sucker for neste år, vanligvis den første sverd sucker å dukke opp. Dette kalles "følger". Alle suckers bør være avskåret på bakkenivå og øste sentrum så dekker med jord. Hvis sucker vokser tilbake, bare gjenta prosessen, men denne gangen, i stedet for bare øste den voksende punktet, skive eller dypt trenge den voksende punktet ved hjelp av en jernstang eller trepinne. Dette bør gjøres hvis suckers er en meter høy. Hvis den valgte etterfølger har suckers, bare følg desuckering prosessen. Husk alltid å velge den tredje tilhenger. Når moren anlegget skyter ut blomsten knopp, stoppe desuckering prosessen og la den vokse.
  • Den "følger" er betegnelsen som brukes for første banan sucker av moren anlegg som vil være igjen å vokse og når mor planten dør, vil dette være den neste som frukt. Betegnelsen "følger" kan også brukes for de neste sugekoppene som er valgt til å vokse fritt og være den neste som frukt. Rådfør bildet gitt: Den til venstre har frukt, er den "følger" på høyre side, nesten på samme høyde som morplanten.
  • Wild bananer produsere flere suckers enn vanlige bananer. Vann suckers (suckers som fortsatt er ung, men har brede blader) skal bli drept umiddelbart. I dverg varianter, er små sverd suckers vanligvis forvekslet med vann suckers (Se "Tips").
 10. 10
  Støtte anlegget for å unngå velte av anlegget på grunn av sterk vind eller gjeng vekt. Det er tre enkle måter å gjøre det på:
  • Wire / tau og flaske metode - avskåret bunnen av en plastflaske. Sett inn en veldig lang wire / meget sterk hyssing gjennom munnen og bunnen av flasken. Knase flasken for å gjøre det bøyelig og mykt. La banan stammen hvile på knaste flaske og passere ledningen gjennom stammen og trekke stammen litt bakover og binde resten av strengen til en sterk støtte (f.eks sterkt tre, post) og knytte tett. ELLER stedet for både endene av tauet være fri, kan man ende knyttes mot seg selv for å gjøre en liten sløyfe stor nok til ikke å knuse pseudostem (se bilde). I denne metoden, er bare den ene enden av tauet fri, men dette er bare nødvendig hvis tau er for kort. Pass på at tauet er sterk nok til å støtte det skjeve anlegget.
  • Enkelt Bamboo Metode-Bruk en 3m (10 ') lang bambusstang. Skjære et stykke av sprettert-formet tre 10 cm (4 ") tykk og 60 cm (2") bred. Sett "håndtaket" av sprettert-formet tre inn i den ene enden av bambus. La stammen resten på midten av " Y "og trykk den bambus oppover litt slik at stammen er kilt inn i" Y "tett. Bury den andre enden av bambus (basen) dypt ned i bakken. Tamp svært godt.
  • Double Bamboo Metode-Bruk to 3m (10 ') lange bambusstokker. På den ene enden av polene, binde dem sammen med sterk ledning 30 cm (1 ') fra enden. Åpne opp polene og danner en bokstav "X". La stammen hvile på den korte enden, oppover presse litt for å skape trykk, og begrave de andre endene av begge polene. Tamp veldig godt.
 11. 11
  Se etter den største blomst. Banan plante blomster etter 12 måneder, avhengig av klima din (vanligvis tar det ni måneder i tropene). Et tegn på blomstringen er når bladene avtar i lengde, i forhold til andre blader (ikke forveksle dette med Banana Bunchy Top Virus. Se "Tips" nedenfor)
  • Fjern de viktigste blomst / knopp 3-4 dager etter den første visningen av den siste hånden. Dette er en steril, mannlig blomst kalt "banan hjerte". Lukten er ganske sterk. Noen varianter av banan planter produserer spiselig banan blomster som er populære i Sørøst-asiatisk mat, men hvis du prøver å spise en blomst fra en uegnet variasjon, vil det være ganske ubehagelig.
  • Det kan være lurt å fjerne den siste hånden fordi den har en større sjanse for å Wilting.
  • Fjerne alle hindringer som berører eller skade gjengen, og flytte anlegget støtter.
 12. 12
  Dekk gjeng med blå plast. Nylon ris sekker fungere godt også. Husk at plast / sekk må ha hull i bunnen for drenering av vann. Knyt sekken med myke hyssing flere inches fra første hånd. Dekker hele banan frukt med en stor blå sekk når det er ca 2 måneder gammel er god praksis. Det gjør fruktene bli større og gir også god beskyttelse mot fugler, flaggermus og ekorn som liker banan frukt veldig mye. Posen vil bidra til å holde varmen tilgjengelig (en miniatyr drivhus av sorterer) samt felle etylenoksyd utgitt av frukt, som akselererer modner.
 13. 13
  Høste gjeng 70-80 dager etter bagging gjengen, eller hvis den siste kort blad er i ferd med å dø (ikke anser det svært liten siste blad da dette vil tørke så snart det er åpnet). Et annet tegn er når anlegget har 6 eller mindre av de funksjonelle / live blader.
  1. Skjær et hakk halvveis inn i treet, på motsatt side av gjengen.
  2. Nøye la treet bøye og klippe av gjengen.
 14. 14
  Klipt treet i to med en horisontal kuttet halvveis opp de viktigste stammen etter høsting. Ta vare på den neste sucker. Denne gangen kan du fortsette desuckering prosessen ved å fjerne de uønskede suckers av forrige fruited anlegget. Nå kan du grave ut alle suckers av forrige morplanten, unntatt tilhenger og etterfølger er suckers. For suckers av tilhenger, gjøre det samme desuckering prosessen beskrevet tidligere. Du kan også transplantere uønskede sverd suckers, om noen, og ødelegge vann suckers. Etter en måned, mer eller mindre, grave ut de døde stubben og hogge den i stykker. Vær forsiktig så du ikke skader corm av tilhenger og dets suckers.

Tips

 • Hvis nyplantede banan er skadet ved et uhell (f.eks truffet av ballen) eller hvis planten vokser svakt, men anlegget er fortsatt i live, bare klippe anlegget i to. Banan anlegget vil vokse.
 • Unngå over vanning. Over vanning vil resultere i corm råtner og dør.
 • De fleste bananer krever minst 20 måneder uten å fryse til å produsere frukt.
 • I å ta suckers fra morplanter, forsiktig skille sucker fra den andre planten ved hjelp av en spade eller en jernstang for å bryte vevet som forbinder sucker fra morplanten. Denne "tissue" er funnet på grønnskolling corm. Grønnskolling kan overleve dette "separasjon", men sørge for at sucker allerede har sitt eget rotsystem. I noen tilfeller er morplanten plantet dypt og suger separasjon er ofte vanskelig. Hvis dette er tilfelle, finne en annen.
 • Når det kommer til desuckering dverg bananer, ikke være forvirret. Den aller første eller det andre bladet av den nye sucker bør være smal, ikke bred.
 • Hvis du vil at bananer å vokse organisk, ikke legg kunstgjødsel. Påfør kompost og / eller organisk gjødsel.
 • Ta vare mens transplantere / desuckering morplanten. Hvis dette er gjort feil, vil mor eller sucker dø.
 • Det er være lurt å kutte den viktigste blomst så snart bananene begynner å spire. Dette vil føre til sunnere og mer større bananer, som de næringsstoffene som ville ha blitt brukt for de viktigste blomsten vil nå bli benyttet i nærende selve frukten.
 • Den "Banana Bunchy Top Virus" er en av de farligste plantesykdommer. Når smittet, selv en eneste sucker, vil alle plantene som er koblet (inkludert moren anlegget og alle dets suckers) bli smittet og alle plantene er forkrøplet. Viruset spres ved en banan pest kalt "Banana Aphid" (Pentalonia Nigronervosa). Disse skadedyr er treg og lever i kolonier, og de kan overføre sykdommen i timer.

Advarsler

 • Unngå å ta og plante syke planter fra syke morplanter.
 • Bruk gamle klær før kutte noen del av banan plante fordi sevjen forårsaker sorte flekker som er svært vanskelig å vaske ut.
 • I områder hvor Banana Bunchy Topp eksisterer, ikke deler banan suckers med venner. Bare kjøpe planter fra forhandlere som kan sikre anlegget er sykdomsfri. Det kan ikke være opplagt at en plante har Banana Bunchy Top slik at du ikke deler planter.