Wkino

Hvordan å mate en nyfødt kattunge

Det er ingen erstatning for mødre, og helst kattunger bør bo i nærheten og sykepleier fra sin mor katt i opptil åtte uker før de blir vedtatt. I tilfelle av en redning, død av det naturlige moren, eller når omstendighetene føre katt mødre å avvise en eller flere av kullet henne, er menneskelig inngripen er nødvendig.

Det er mange ting å vurdere og materialer som trengs for å flaske mate en kattunge. Nøye vurdering og forberedelse vil gjøre tåteflaske en kattunge en beroligende og behagelig opplevelse, som vil ideelt resultere i en lykkelig, sunn kjæledyr.

Trinn

Hvordan å mate en nyfødt kattunge. Rådføre seg med lokale veterinærer og tilfluktsrom for å finne ut om det er en ammende mor feline (dronning) som kan være i stand til å ta på kattungen.
Hvordan å mate en nyfødt kattunge. Rådføre seg med lokale veterinærer og tilfluktsrom for å finne ut om det er en ammende mor feline (dronning) som kan være i stand til å ta på kattungen.
 1. 1
  Rådføre seg med lokale veterinærer og tilfluktsrom for å finne ut om det er en ammende mor feline (dronning) som kan være i stand til å ta på kattungen. Morsmelk er best for noen baby pattedyr, og før du prøver å flaske mate en kattunge med supplerende formler, er det alltid anbefalt å oppsøke en naturressurs som en ammende mor katten å ta plassen til den fraværende eller ute av stand til mor.
  • Vær oppmerksom på at selv om du finner en katt i stand til å amme ung kattunge, hun kan ikke akseptere kattungen. Fortsatt til stede - det er en risiko for at en dronning kan forsøke å drepe en kattunge som hun avviser.
  • Husk at jo yngre kattunge, jo høyere stoffskiftet og jo oftere kattungen trenger fôring på grunn av den lille magen. Dette betyr at du, eller noen andre, må være rundt hele dagen til kattungen er gammel nok til å begynne å bytte over til faste stoffer. En kattunge i alderen mellom 6-10 uker gamle trenger å bli matet seks til åtte måltider om dagen, mens en kattunge i alderen 10 uker til seks eller syv måneder trenger fire måltider om dagen og en kattunge opptil 9 måneder trenger tre måltider om dagen. Det er ikke før i voksen alder at to måltider om dagen er greit!
 2. 2
  Kjøp kattunge melk erstatning formel (KMR) og forsyninger som sprøyter og flasker på en lokal pet food butikken. For ung, er morsmelk eller morsmelkerstatning en nødvendighet i løpet av de første ukene av livet. En god merkevare å bruke i Europa er bare født kattunge melk, men sørg for å spørre din lokale veterinær for råd om en formel som han eller hun anbefaler og som er tilgjengelig der du bor.
  • Anitra Frazier, forfatter av The Natural Cat anbefaler utkikk etter pulverisert dronningens melk.
  • Hvis du vil lage din egen formel, se en foreslått nedenfor.
 3. 3
  Sterilisere sprøyter og varme melken litt, i henhold til instruksjonene på pakken. Deretter satte noen dråper på håndleddet, for å sikre at det ikke er for varmt. Dette er akkurat det samme som er gjort for en human baby.
  • Ikke legg formelen i mikrobølgeovnen, og dette vil føre til bobler av veldig varmt eller veldig kaldt formel for å danne i flasken. I stedet satte formelen i en beholder og sette det inn i det varme vann.
 4. 4
  Bland formelen umiddelbart før tilbyr til kattungen å sikre den beste kvaliteten. Det anbefales ikke å forlate blandet formel sitter rundt eller nedkjølt - bare gjøre det som du trenger det og forkaste det som ikke brukes.
 5. 5
  Mål passende foring beløpet i henhold til vekten av kitten.
  • Kattunger 1-3 uker gamle kan fordøye opp til to spiseskjeer for hver 4 gram (113g) av kroppsvekt hver 2 til 3 timer.
 6. 6
  Sett melk i flasken og sørg for at du kan presse en dråpe eller så ut på en gang.
  • er sagt å være best for små kattunger 4 uker gamle og yngre som flaske brystvorter kan være for stor eller kanskje tillate for fort eller for overdreven flyt av væske.
 7. 7
  Mate kattungen. Gjør dette ved å sitte i stolen med en brettet på fanget. Plasser kattungen likt måten han ville sykepleier fra sin mor, med hodet hevet og magen hvile.
  • La kattungen å fortsette sykepleie før han er ferdig, men ikke attack.
  • Det er viktig å være tålmodig og rolig mens tåteflaske en kattunge å sikre at kattungen er rolig. I tillegg la kattunge til å ta sin tid mens tåteflaske for å unngå overspising eller problemer med fordøyelsen.
 8. 8
  Oppmuntre og stimulere raping ved å holde kattungen med ryggen hvilende mot kroppen og gni forsiktig magen. I dronningen og kattunge forholdet, vil moren stelle kattungen å hjelpe ham passere vind og avføring. Ikke bli overrasket enten resultat - det er et godt tegn!
 9. 9
  Returnere kattunge til hans varm seng eller kasse å hvile. Fortsett med regelmessig fôring tidsplan hver dag de kommende ukene før avvenning fast føde er hensiktsmessig. På denne tiden, snakke med om en passende avvenning kosthold.
  • Legg solid mat som myke, hermetisk mat og hard mat til dietten når kattungen er rundt fire uker gamle. Noen kattunger vil flaske mate i opptil åtte uker, og denne utviklingen bør kommuniseres med en veterinær profesjonell.

Mock kattunge melk formel

 1. 1
  Monter følgende ingredienser:
  • 2 kopper helmelk, bruker geitemelk helst (kumelk kan føre til problemer, men noen ganger behovet er større enn laktose intoleranse, så diskutere med veterinæren din om du har ikke noe valg, også, se "Advarsler" om kumelk)
  • 2 rå organiske eggeplommer eller 1 eggeplomme og en teskje varm kokos olje
  • 2 ss protein pulver
  • 6 dråper flytende vitaminer for barn eller Nu-Cat flytende vitaminer
  • 1 ts blandet tarmfloraen
 2. 2
  Ha alle ingrediensene i en bolle. Visp sammen ved hjelp av en gaffel eller visp.
 3. 3
  Varm formelen til bad temperatur (101 º f eller 38 0,3 º C) ved å plassere fôring fartøy i en bolle med varmt vann. Test som skissert ovenfor, og deretter mate kattungene som skissert ovenfor. En anbefalt tidsplan for fôring:
  • Under fire unse kattunge: 1/2 ts per fôring, hver 2 timer
  • 4-8 unse kattunge: 2-4 spiseskjeer per dag, hver 3. time
  • 8-24 unse kattunge: 6-10 spiseskjeer per dag, hver 4. time.

Tips

 • Stimulere eliminering ved å plassere katten i en ren søppel boksen og trykke sine genital og anal områder med gasbind, bomull ball, eller et papir håndkle med varmt vann. Dette imiterer rengjøring en mor katten ville gjøre for å oppmuntre eliminering.
 • Vei kattunger før fôring formel for å sikre at det aktuelle beløpet er gitt. Hold styr på vektøkning eller tap i løpet av fôring og ta kontakt med en veterinær om kattungen er å miste eller få vekt for fort.

Advarsler

 • Aldri mate en kattunge kumelk så mange katter er faktisk intolerante overfor laktose og lider av mage klager når matet meieri melk.
 • Når lære og praktisere å flaske mating en kattunge, husk at overfôring eller fôring feil kan føre til problemer med respirasjonen. Observer kattunge under feedings å sikre at ingen melk kommer gjennom nesen eller magen føles ikke oppblåst.
 • Det er best å la kattunger til moren sin før de er minst 6 uker gammel som mor vet best, og selv da aldre 8-10 uker er snillere. Oppdrettere anbefaler å vente til en kattunge er 12 uker gammel før å finne sitt nye hjem. Videre er det komplikasjoner fra orphaning en kattunge, kattunger kan bli usosial, utvikle helseproblemer, og deres utvikling kan bli hindret.
 • Kattunger spille mer grovt og bite mye hardere enn kattunger oppdratt til avvenning alder av en dronning. Dette synes å være fordi de ikke har hatt riktig tilbakemeldinger under lek utvikling. De utvikler også opptak som suger knapper og øreflippene og uten en voksen katt å vise dem hvordan de skal brudgommen eller bruke søppel boksen, vil livet bli mye vanskeligere for en slik kattunge.
 • Bruk forskjellige flasker for separate kull som noen sykdommer kan smitte fra mor til kattunger og fra ett kull til et annet i en multippel katt situasjon.
 • Pass på at kattungen er ikke kaldt når du mate den, fordi dette kan føre til fordøyelsesproblemer.
 • Når en kattunge har blitt fjernet fra sin mor og formelen har blitt administrert, vil det ikke være mulig å returnere kattungen til moren sin for sporadiske feedings.
 • Være helt sikker på at melken du gir en nyfødt kattunge er ikke varmt. Å gi en kattunge varm melk vil brenne sin munn og andre sensitive områder.
 • Oppsøke veterinær dersom katten ikke vil spise i det hele tatt, kan dette være et tegn på sykdom.

Ting du trenger

 • Sterilisert sprøyter (har noen slik at mens noen er tørking du fortsatt har tørre å bruke under dagens fôring), hvis kattungene er svært ung og liten, kan en baby gummi øret sprøyte fungerer best
 • Liten baby flaske eller en dukke baby flaske (sistnevnte bare hvis laget av giftfri plast som tåteflasker er allerede antatt trygg mat)
 • Kattunge melk / kattunge melk erstatning
 • Gummi / silikon smokker som er laget av ikke-giftige materialer og små nok for kattungen å suge på
 • Håndkle