Wkino

Hvordan lage en gullfisk leve i flere tiår

Tro det eller ikke, kan en gullfisk leve i 10-25 år eller mer hvis det er gitt forsvarlig behandling. Men med normal forsiktighet bor det vanligvis i ca 6 år. The Guinness Book of World Records siterer en gullfisk som heter Tish som levde 43 år etter å ha blitt vunnet på en rettferdig i England i 1956! Her er hvordan du kan hjelpe din skjellete følgesvenn overleve inn i "gylne år."

Trinn

Hvordan lage en gullfisk leve i flere tiår. Få størst mulig tank.
Hvordan lage en gullfisk leve i flere tiår. Få størst mulig tank.
 1. 1
  Få størst mulig tank. Ikke bruk en fisk bolle, minst 40 liter (11 gallons) er nødvendig for å kvalitet liv for en enkelt fisk. Velg en tank med stor overflate for å øke mengden av oksygen i kontakt med overflaten av vannet (bredere er bedre enn høyere).
 2. 2
  Sett opp tanken før kjøpet av en gullfisk.
  • Få den klar kan ta to eller flere uker. Det er nødvendig å bygge opp nok gode bakterier til å bryte ned fiskens avfall. For å gjøre dette, gjør en "". Etter fullført, vil din gullfisk akvariet har mer enn nok bakterier til å bryte ned fiskeavfall. Unnlatelse av å sykle en tank vil resultere i ammoniakk forgiftning og død.
 3. 3
  Gi mental og fysisk stimulering for fisken. Dekorere tank med grus, drivved, hardføre levende planter, etc. Pass på at eventuelle dekorasjoner du velger er ikke hul (skadelige bakterier kan vokse inni), og at de ikke har skarpe kanter (fisken kan rive finnene). Gi din fisk med ulike områder i tanken, for eksempel et åpent område som er ideelt for bading og en gjemmer området.
  • Du kan også trene fisk ulike måter. Hvis du mate dem på samme tid hver dag, vil de snart være venter på deg på den tiden og vokse vant til ditt nærvær. Snart kan du lære dem å spise fra deg hånden. Du kan også bruke en fisk nettet med netting tatt ut som en "bøyle" og trene fisken til å svømme gjennom den.
 4. 4
  Legg noe utstyr for å øke oksygendiffusjon inn i vannet. En liten luftpumpen og stein kan være tilstrekkelig. Du kan også få strøm fra en "foss" type filter hjelpe agitere vannoverflaten.
 5. 5
  Rengjør tanken minst en gang annenhver uke, men oftere er å foretrekke på grunn av den store mengden av avfall gullfisk råvarer. Dette er viktig. Hvor ofte du gjør dette vil avhenge av størrelsen på tanken din, antall fisk, og effektiviteten av filteret. Ekte planter er store som de vil bidra til å absorbere noen av ammoniakk, nitritt og nitrat.
  • Ofte teste for ammoniakk og nitritt (du ønsker både å måle null). En pH test er også praktisk for å sikre din gullfisk vann er ikke for basisk eller surt. Dette kan kjøpes i en hvilken som helst dyrebutikk. Ikke endre fiskens vann, men med mindre det er vesentlig forskjellig fra nøytral. Goldfish kan tolerere et bredt pH-område, og pH-modifiserende kjemikaliene er ikke en varig løsning uten mer konsekvent oppfølging enn folk flest vil gjøre. En rekke pH 6.5 til 8.25 er fine. Den kommunale vannforsyningen buffer deres vann opp til rundt 7.5, og gullfisk vil leve veldig lykkelig i denne serien.
  • Ikke fjern gullfisk under en vann endring. Ved hjelp av en grus vakuum for å suge smuss ut av grusen kan gjøres med fisk i tanken. Hyppige delvise vannbytter er mye bedre enn fulle (og stressende) vannbytter.
  • Hvis du trenger å fange fisk, bør du vurdere å bruke en plast container i stedet for et nett, som fisken kan skade dets finner og skjell mens juling rundt. Dette øker også stress! Hvis en netto er det eneste alternativet, suge den før bruk. Tørre garn er mye mer sannsynlig å forårsake skade enn våte seg.
 6. 6
  La vannet temperaturen til å endre gjennom årstidene. Mens gullfisk liker ikke temperaturer over 75 ° F (24 ° C), de synes å like sesongvariasjoner hvor temperaturen faller til de høye 50s eller 60s (15-20 ° C) i vinter. Avansert gullfisk er et unntak og kan ikke lett tåler temperaturer under 60 ° F (16 ° C). Vær oppmerksom på at gullfisk ikke vil spise under 50-55 ° F (10-14 ° C).
 7. 7
  Mate gullfisk en til tre ganger daglig med mat spesielt utviklet for gullfisk. Hvis du velger å mate dem oftere, deretter redusere størrelsen på måltidene slik at du ikke overfeed. Gi dem bare så mye som de kan spise på noen få minutter, og rense eventuelle rester umiddelbart. Hvis en flytende mat brukes, suge den i vann i noen få sekunder før fôring slik at det vil synke. Dette reduserer mengden av luft fisken svelger mens spising, som i sin tur reduserer risikoen for problemer oppdrift.

Tips

 • Vær forsiktig med hvor du plasserer tanken. Ikke plasser den nær en varmekilde, eller AC. Ikke plasser den nær et vindu eller en dør. Dette kan føre tanken til å endre temperaturen raskt eller i tilfelle av en dør få den til å bli brutt når døren åpnes. Ikke plasser den et sted hvor solen skinner på det hele dagen. Dette kan føre tanken til overoppheting og fører også til alger å vokse.
 • Sørg for å regelmessig rengjøre matrester og avfall fra grus. Du kan gjøre dette ved hjelp av en grus vakuum.
 • Ikke la tankene lys på i mer enn et par timer av gangen. Dette kan føre til vannet over oppvarming og fører også til algevekst. Selv om du har ekte planter, 8 timer / dag er nok tid for lys. Det kan være lurt å sette på lysene til et tidsur, slik at de slår på / av automatisk, og hjelpe fisker opprettholde en naturlig rytme. Også, når du slår lysene av og på prøver alltid å slå på lyset i rommet først, så det er ikke en plutselig sjokk for dem. De har ikke øyelokk, og plutselige endringer i lys kan skremme dem.
 • Ved stillestående pumpe er for sterk for størrelsen av tanken, kan plassere et klipp eller kommersielt tilgjengelig ventil på rørledningen, og redusere mengden av bobler.
 • Pass på at fisken ser frisk ut når du kjøper den, og om noen av fisken i tanken virker syk (hvite flekker, røde flekker / fløyel, med furu-coning skalaer / dropsy) så ikke kjøpe fra den tanken. Det er bedre å komme tilbake til butikken i en uke og kjøpe en sunn fisk enn å hente hjem en fisk som trenger spesiell behandling eller dø i din omsorg. Ny fisk skal karantene bort fra den annen fisk for å redusere spredning av parasitter, bakterier og sopp.
 • Goldfish kan vokse til å bli over 12 inches lang hvis satt i tanker eller dammer som er store nok! Men i motsetning til det mange tror, ​​trenger fisken ikke holde størrelsen på tanken deres. Ikke kjøp for liten tank og forventer fisken å bo som størrelse.
 • Overvåk vannforhold regelmessig. Ta vare på vanntemperaturen. Test for nitrat, nitritt, og ammoniakk. Test vannet for pH, hardhet og alkalitet i utgangspunktet. Gjøre noe mer forskning på dette emnet.
 • Det er usunt å overfeed fisken. Bare mate fiskene så mye som de kan spise i to minutter. Også, ikke legg maten på en gang, men heller legge til en pellet eller flake av gangen og gi fisken tid til å spise. Du ønsker ikke noen mat å falle på grusen mens du mater.
 • Pass på å ikke ha skarpe ornamenter. Hvis du gjør det, kan det rive finnene utenfor gullfisk din og ta frem noen av skjellene på fisken din.
 • Vær forsiktig når du transporterer gullfisk. Stress kan redusere deres levetid.
 • Hvis du har en katt sørge for at tanken er IKKE åpen topp.
 • Bruk aldri en tank under 40 liter mindre det er midlertidig (dvs. mindre enn en uke). Noe mindre vil stunt fisken fører til mange helseproblemer, og er grusom.
 • Hvis du er bekymret for kvaliteten på vann fra springen i ditt område, ring din lokale dyrebutikk og spørre om vannet er brukbart for fisk. De lokale myndighetene skal kunne gi deg en vannkvalitet rapporten hvis du har byen vann. Denne rapporten vil gi deg en idé om den lokale vannkjemi.
 • Visste du at du trenger faktisk ikke å mate fisk hver dag!
 • Ved behandling av en syk fisk du ikke alltid trenger å flytte dem til en egen tank.

Advarsler

 • Mange byer sette chloramine i vann i stedet for klor. Kloramin ikke fordampe og må fjernes ved tilsetning av en ytterligere kjemisk. Sjekk etiketten på dechlorinator din for å sikre at den også fjerner kloramin.
 • Pass på at det er ingen såpe eller vaskemiddel rester i container som brukes til vann endringer. Dette er giftig for fisk.
 • Fisken kan ikke filtrere fôr, så ikke forvent fisken å leve lange perioder uten fisk mat.
 • Vær forsiktig når du blander fisk! Goldfish bør vanligvis holdes bare med andre gullfisk og noen raser av gullfisk bør ikke blandes. Din fisk bør alle være av omtrent samme størrelse, og kunne svømme i samme hastighet, trenger altså ikke blande kometer med fancy-finned gullfisk fordi kometer vil spise maten før den fancy gullfisk kan komme dit.
 • Selv om en varmtvannsbereder er ikke nødvendig i en gullfisk tank, hvis du bruker en bruke det med forsiktighet! Varmtvannsberedere, spesielt de av billig kvalitet, er utsatt for feil og kan holde på selv etter at de er satt til å slå av, så overvåke dem med et termometer. Det er generell praksis å erstatte varmeapparat annethvert år, og bare kjøpe fra kjente merker som har garantier.
 • Aldri plassere en tank på en svak eller ustabilt underlag. Uten et stabilt stativ under det, kan tanken sprekke og lekke. Hvis tabellen kollapser det vil føre tanken til å falle og brekke, og fisken kan kveles.
 • Ikke bruk noen form for rengjøringsmiddel eller syrer å rengjøre tanken, vil det skade og fører til stress for fisken
 • Hvis du bruker akvariet salt i tanken din, kan du bruke det med forsiktighet. Salt fordamper ikke og er kun fjernes når du fjerner vann fra tanken.
 • Sørg for å sette en tilbakeslagsventil i luften linjen når du bruker en tut. Ikke bruk en kan tillate vannet renner ned luftledningen inn luftpumpe forårsaker skade på pumpen. Det kan også forårsake en brann dersom vannet når den elektriske ledninger i pumpen. Pass også på sjekken ventilen er riktig installert.

Ting du trenger

 • Aquarium
 • Fisk
 • Grus
 • Dekor
 • Komplett Water Test Kit (ammoniakk og nitrat essensielle)
 • Filter
 • Air Pump
 • Planter
 • Termometer