Wkino

Hvordan å lese, forstå og bruke forventede avkom forskjeller (EPD) hos storfe

EPD kan være ganske skremmende og forvirrende for nybegynnere cattleperson, til et punkt der det blir overveldende når du slipper å velge en ny flokk bull for flokken din. Men, når du forstår hva EPD er og vet hvordan du skal lese dem, de rett og slett blitt et svært nyttig verktøy for å bestemme hvordan du velger den nest beste flokk sire eller renrasede kyr for operasjonen.

Vanligvis Forventet Avkom Forskjeller eller EPD er tall som forutsier den genetiske kvaliteten på fremtidige avkom eller avkom av en bestemt okse, ku eller kvige. Det er en metode som hjelper en storfe produsent, seedstock (purebred) eller kommersielle, for å avgjøre om den aktuelle bull, ku eller kvige er tilstrekkelig til å produsere de ønskede kalver som trengs for å enten bidra til å forbedre den genetiske kvaliteten på en avl flokk, eller selge til kjøtt-markedet. Imidlertid er dette verktøyet anses å være den vanskeligste del av avl storfe fordi det innebærer å lese, tolke og forstå de forskjellige tall og forkortelser som er til stede for et bestemt dyr av interesse. Ikke bekymre deg om: følgende trinnene nedenfor skal bidra til å gjøre ting mindre skremmende og forvirrende når man leser og forstå EPD.

Trinn

Hvordan å lese, forstå og bruke forventede avkom forskjeller (EPD) hos storfe. Få en oppdretter eller bull salg katalog, eller til og med en katalog fra en AI selskap.
Hvordan å lese, forstå og bruke forventede avkom forskjeller (EPD) hos storfe. Få en oppdretter eller bull salg katalog, eller til og med en katalog fra en AI selskap.
 1. 1
  Få en oppdretter eller bull salg katalog, eller til og med en katalog fra en AI selskap. Du kan finne disse på internett eller ved å kontakte ulike rase-spesifikke organisasjoner for å få en hard-kopi av noen okser og kvinner å se over. Lokale seedstock oppdrettere som har en bull salg i nær fremtid og bull testing stasjoner der okser blir holdt begge er gode kilder for å få en katalog fra på okser og kviger som blir gjort klar til å selge. Ulike AI selskaper som Genex og Semex er også en stor kilde til å gå ved å analysere de ulike EPD verdier for ulike okser som har sæd tilgjengelig for bruk. Mye av informasjonen på oksene de har tilgjengelig kan fås på nettet eller ved å bestille en katalog.
 2. 2
  Finn et bestemt okse, ku eller kvige som fanger øyet. Det spiller ingen rolle hva storfe du velger: det kan være den første på siden. Men du vil bli trenger å se på de EPD tallene som gjelder for det dyret til å følge resten av trinnene nedenfor.
 3. 3
  Begynne med å se på forkortelsene funnet i EPD diagrammet. Det finnes to typer av forkortelser finnes i de fleste EPD diagrammer: produksjon egenskaper, og nøyaktigheten verdier. Nøyaktighetsverdiene er enten som prosentvise verdier eller positive / negative verdier, og kommer i form av forkortelsen ACC. Produksjon egenskaper er de faktiske EPD som er analysert i valg av en flokk bull, ku eller kvige. Noen av de mer vanlige egenskaper, deres forkortelser og betydninger (med vekt på okser som fedre) som er hyppigst rapporterte på de fleste EPD tabeller er som følger:
  • BW (fødselsvekt): Fødselsvekt av en far avkom i forhold til rasen gjennomsnitt i pounds (lbs).
  • WW (avvenning vekt): Korrigert til 205 dager unntatt effekt på mordyret (evaluert som melk), i pounds (lbs).
  • YW (yearling vekt): Korrigert til 365 dager unntatt mors effekter i pounds (lbs).
  • Melk, MM (morsmelk): Et mål på pre-avvenning ytelse, pounds av kalv tilskrives melkekapasitet av en sire døtre. (Legg merke til at bruken av betegnelsen "melk" er unøyaktig fordi trekket måler alle de maternale virkninger, hvorav melk er den viktigste, men ikke den eneste faktor.)
  • CE (Kalvingsvansker): Brukervennligheten som en sire kalver blir født. Dette kommer til uttrykk i en prosent av uten hjelp fødsler, med større positive tall indikerer større Kalvingsvansker. Denne EPD er i hovedsak bestemt av vekten av leggen. (Egenskap uttrykt i Gelbvieh og Simmental rasen foreninger.)
  • CED (Kalvingsvansker direkte): Spår Kalvingsvansker av en far når parret med kviger. Uttrykt som forskjellen i andelen uten hjelp fødsler, med en høyere verdi indikerer økt kalving letthet i første-kviger. (Egenskap rapportert i Angus, Charolais, Gelbvieh, og Red Angus rasen foreninger.)
  • CW (slaktevekt): Den justerte slaktevekt av en far avkom uttrykt i pounds (lbs). (Egenskap som brukes i Angus, Brahman, Brangus, Charolais, Gelbvieh, Hereford, Limousin, Red Angus, Simbrah og Simmental rasen foreninger.)
  • DOC (docility): Dette er et mål på et dyrs temperament, nervøsitet og flightiness når håndteres. (Egenskap primært rapportert i Limousin rase foreninger, men kan også bli funnet i Angus, Salers, Charolais og Maine anjou rase foreninger.)
  • Fett (fett tykkelse): Denne egenskapen er flesk tykkelsen målt over en entrecôte på eller mellom det 12. og 13. ribbein. Den brukes som en prediktor for totalt kroppsfett å være den viktigste faktor ved beregning av utbyttet karakter. (Egenskap rapportert i Angus, Brahman, Brangus, Charolais, Gelbvieh, Red Angus, Simbrah og Simmental rasen foreninger.)
  • IMF (intramuskulært fett): Dette gjenspeiler forskjeller i en 365 dagers justering av intramuskulært fett målt over det 12. og 13. ribbein i levende storfe ved hjelp av ultralyd. (Egenskap rapportert i Angus, Charolais [inkludert i marmorering EPD] Limousin og Hereford rase foreninger.)
  • Marb / Marb, MB (marmorering): Dette er en 365-dagers justert marmorering poengsum målt i USDA marmorering grader. Dette er den primære faktor i USDA kvalitet karakterer. Dette trekket vil også bli målt marmorering grader for raser med denne EPD funnet i andre land foruten Europa, som Canada, Australia og Sør-Afrika. (Egenskap rapportert i flertallet av biff raser inkludert Angus, Brahman, Brangus, Charolais, Gelbvieh, Limousin, Red Angus, Simbrah og Simmental rasen foreninger.)
  • M & g, tm, MWW (melk og vekst / morsmelk og vekst, total mors, mors avvenning vekt): Dette er et mål på en far evne til å passere på melkeproduksjon og vekst gjennom sine døtre. Det spår total avvenning (direkte og maternal) som vil bli vist i hans døtre 'avkom. Den beregnes ved å tilsette halvparten av Weaning vekt EPD med melken EPD-([1/2 WW EPD] + MWW EPD). Denne egenskap kan beregnes for alle raser deltar i den nasjonale Storfe Evaluering analyse.
  • Rea, RE (entrecôte område): Ribeye område målt i kvadrat inches mellom det 12. og 13. ribbein og justert til 365 dager. Dette er en god indikator på den totale mengden av muskelen i slaktet og er sterkt relatert til slaktevekt. (Egenskap rapportert i Angus, Brahman, Brangus, Charolais, Gelbvieh, Limousin, Red Angus, Simbrah og Simmental rasen foreninger.)
  • Sc, SCR (scrotal omkrets): Dette er prediktor for sperm-produserende vev målt i centimeter. Scrotal omkrets er sterkt relatert ot alder ved pubertet hos mannlige og kvinnelige avkom. (Egenskap rapportert i Angus, Brangus, Beefmaster, Charolais, Geblvieh, Hereford og Limousin rase foreninger.)
   • Merk at ikke alle av de egenskaper som brukes i ulike rase foreninger som European Angus Association og European Hereford Association, blant mange andre, har vært nevnt. Det er foreslått at du sjekke ut rasen forening nettstedet som gjelder for ditt land (spesielt hvis du bor utenfor Europa) for ytterligere EPD og deres definisjoner, samt lenker i kilder og henvisninger Oversikten under i denne artikkelen.
 4. 4
  Analysere tallene som går med forkortelsene som er nevnt ovenfor. Avhengig av de egenskapene selv, er det alltid kommer til å være en slags bekymring dersom tallene går inn i ekstreme eller er vesentlig atskilt fra gjennomsnittet-breed-EPD verdier. Det ville være grunn til bekymring hvis du for eksempel har en bull en høy BW EPD, eller en negativ SC EPD.
  • Husk at det er både tall viser deg nøyaktigheten av EPD verdier og EPD for produksjonen egenskaper selv.
  • De fleste av tallene ikke gå over 100 eller under -10, og nøyaktigheten serien er fra 0.0 til 1.0, eller på en prosent-basis.
   • Nøyaktighetsverdiene er publisert med en EPD for å indikere hvor mye risiko for at en person vil ta når du bruker et dyr i et avlsprogram. Det er en refleksjon av antall og fordelingen av avkom per sire sammen med hvor mye stamtavle informasjon er tilgjengelig. Denne nøyaktigheten gir oss en indikasjon på hvor nære estimater er til et dyr sanne genetisk verdi, og er et svært nyttig verktøy for å oppdrettere i å avgjøre om påliteligheten av en EPD.
    • Jo høyere nøyaktighet verdi, jo mindre risiko er det for en EPD verdi endring som flere data inkludert. Som blir sagt, okser med lave nøyaktighet bør brukes på en begrenset måte, mens okser med høy nøyaktighet kan brukes som anses nødvendig.
 5. 5
  Kjenner og bli kjent med de gjeldende gjennomsnitt for en rase. Alle EPDS rapporteres i forhold til en base befolkning, slik at hvert rasens basisåret vilkårlig. De fleste baser oppnås ved å tvinge EPD på alle dyr i et bestemt år for å legge til null. Dermed EPD rapportert på dyr som er født i inneværende år står i forhold til den gjennomsnittlige genetisk verdi av dyr som er født i basisåret.
  • Vær oppmerksom på at et dyr med en 0,0 EPD betyr ikke nødvendigvis at de er på dagens rasen gjennomsnittet for at EPD verdi. For eksempel vil en Angus født i 2006 med en fødselsvekt EPD av 2,3 være gjennomsnittet for BW EPD av Angus rasen, mens en okse med en 0,0 EPD ville være under dagens gjennomsnitt.
 6. 6
  Sett sammenheng med EPD verdier i kjøpet av en ny bull. Flertallet av okser i disse dager har noen form for EPD verdier satt på dem, så du må studere verdiene og nøyaktigheter og basere avgjørelser på høyre oksen for deg for din besetning.
  • Ikke bare velge noe bull. Du må først analysere din ku flokken og se hvor svakhetene er. Uansett hvor du finner svakheter du må prøve å finne så sterke i din potensielt nye oksen. I begge ytterpunktene, er en okse valgt å enten forbedre døtre for erstatninger, eller maksimere vekst slik at hele kalv-avlingen selges som avvenning som mater kalver. Du kan ikke ha begge deler: med andre ord, du kan ikke ha kaken og spise den også!
   • Det samme kan brukes til kjøp av nye kviger eller kyr. Du må velge kvinner som vil potensielt bidra til å forbedre flokken, selv om det er litt mindre enn hva en ny bull kan gjøre.

Tips

 • EPD er aldri å bli sammenlignet mellom rasene. Med andre ord bør du aldri sammenligne EPD av en Limousin til en Charolais fordi du vil forvirre deg mer enn du må, og EPD verdier og gjennomsnitt av enten rasen er alltid forskjellig fra de andre.
 • EPD bør også aldri bli sammenlignet med EPD generert i tidligere sire sammendrag til de som skapes i dagens sammendrag. Dette skyldes at EPD verdier vil endres mellom analyse.
  • EPD endres over tid innenfor rasen foreninger som produsenter fremheve forskjellige egenskaper for å bygge på styrkene og / eller svakheter som er iboende i en rase.
 • Husk alltid at forskjellen i EPD mellom to dyr (blir okser i de fleste tilfeller) er kun en estimert forskjellen i utførelsen av deres avkom, forutsatt at de ble avlet for å kyr av lik verdi og deres avkom var underlagt de samme miljøforhold. Ingen unntak!
 • Vet hvor ku flokken er i forhold til dine mål, mens på samme tid å forstå at cowherd har fortsatt å produsere så effektivt som mulig i ditt miljø.
  • Hold nøyaktig oversikt for å identifisere hvilke sterke og svake sider av flokken din.
 • Identifisere det punktet i produksjonskjeden der avkommet skal bli markedsført. Ulike markedsforhold endepunkter bestemme ulike avlsmålene.
  • For eksempel produsenter som selger kalvene ved avvenning pleier å bruke forskjellige fedre enn de som selger på årsgamle eller slakting endepunktene.
 • Bruk alltid multi-egenskap utvalg i besetningen. Med andre ord, når du velger en bull å bruke på ditt storfe, merker du ikke at oksen basert på en egenskap, slik som reduksjon birthweights eller øke avvenning vekter. Du må sørge for at du velger mer enn ett (eller enda mer enn to) trekk når du prøver å forbedre din flokk.
 • Identifiser raser og dyr innenfor de raser (primært okser) som vil flytte kua flokken i riktig retning for å optimalisere produksjonen innenfor miljøet de er oppvokst i.
  • En produsent må være praktisk og realistisk å sikre valget av riktig type av dyr for hans / hennes flokk.
 • Påse at EPD blir brukt på den måten som de var ment å bli brukt. Dette betyr at du bør sammenligne EPD for samme far sammendrag eller analyse, skjønner at EPD er estimater og kan endres etter hvert som ny informasjon blir tilgjengelig, og for å unngå dyr med ekstremt høye eller lave EPD på de egenskapene du velger for.
  • Husk alltid å bruke sunn fornuft når du bruker EPD, de er verktøy som kan brukes til å hjelpe produsenter i å nå sine produksjonsmål, spesielt når de brukes på riktig måte.

Advarsler

 • Aldri sammenligne EPD av en far til en rase med EPD av en far til en annen rase.
 • Ikke sammenlign EPD generert fra tidligere sire sammendrag til de som skapes i tidligere sire sammendrag.
 • EPD skal brukes som et verktøy for å hjelpe en produsent nå sine produksjonsmål for sine flokker og bare det. Det bør ikke tas som en obligatorisk del av sire eller dam valg, på grunn av det faktum at det er bare tall som alltid endres som mer informasjon kommer i om det aktuelle sire eller dam.
  • Ganske ofte fysiske egenskaper i form av slike ting som konformasjon er de beste indikatorene til et dyrs evne til å være en potensiell ressurs til en produsent har flokker.
 • Bruk aldri EPD å velge en sire basert på en enkelt egenskap. Du kan potensielt være over-ser noen andre egenskaper som er oppført som kan være ønskelig eller skadelig for din besetning.