Wkino

Hvordan å identifisere en dronning maur

Ant infeksjoner er alltid et potensielt problem for noen hus. Selv om maurene er av en tam og ufarlig variasjon, kan bare det faktum at maur invaderer ens hjem være irriterende-eller enda verre, pinlig. Når et hus er overkjørt av maur, betyr det at en maur koloni har gjort en etablering i eller rundt plasseringen av huset. Maur kolonier kan ikke overleve uten en dronning maur, som dronningen maur er den enkelte som har ansvaret for reproduksjon. Uten dronning maur, kan en koloni ikke opprettholde seg selv. Hvis du ønsker å utrydde en maur problem, så må du angripe roten av problemet og lære å identifisere en dronning maur fra en normal maur.

Trinn

Hvordan å identifisere en dronning maur. Sammenligne mauren til andre maur i kolonien sin, bemerker hvorvidt denne mauren er større enn de andre.
Hvordan å identifisere en dronning maur. Sammenligne mauren til andre maur i kolonien sin, bemerker hvorvidt denne mauren er større enn de andre.
 1. 1
  Sammenligne mauren til andre maur i kolonien sin, bemerker hvorvidt denne mauren er større enn de andre. I mange tilfeller er det riktig å si at Queen maur vil være større enn de andre maur i en koloni. Leafcutter maur i særdeleshet har dronning maur som er titalls ganger større enn den vanlige arbeideren. Imidlertid vil noen eksotiske maur arter har dronning maur som er samme størrelse som arbeideren maur. Noen ganger er de enda mindre.
 2. 2
  Se etter vinger på mauren. Mest dronning maur er født med vinger for formålene med parring og spredning av arbeideren maur til andre steder. Vanlige arbeideren maur vil sjelden har vinger, så hvis du finner en maur med vinger, er det en god sjanse for at det er en dronning av en koloni. Men husk at dronninger gjøre slutt kaster sine vinger, så en maur uten vinger kan fortsatt være en dronning.
  • Også huske på at, mens sjeldne, vil noen arter av maur ikke har vinger dronning maur.
 3. 3
  Undersøk størrelsen på maur thorax og sammenligne den med andre maur i kolonien. Fordi dronninger er født med vinger og evnen til å fly, vil dronningens thorax har en annen struktur enn en vanlig arbeidstaker maur. En god tommelfingerregel er at dronning maur thorax er ofte mye større enn arbeideren maur thorax.
  • Denne metoden fungerer bare når de spesielle arter av maur har vinger dronning maur. Dersom arten ikke har en bevinget dronning maur, vil thorax ikke å støtte fly, så det kan ikke ha en annen struktur fra den vanlige arbeideren.

Tips

 • Hos noen arter av maur, vil de mannlige maur har vinger. På grunn av dette, kan de noen ganger forveksles for dronning maur. Men mannlige maur har en slankere form, ser mer ut som en veps enn en maur. Spesielt har de mindre hoder med flere oppsvulmede øyne.
 • Ringe i en spesialist. Hvis du virkelig ønsker å identifisere dronning maur i en maur koloni med absolutt sikkerhet, må du ringe i noen som vet mye om maur som bor i ditt område. Mens generelle tommelfingerregler kan være nyttig, er den eneste måten å garantere identifisering av en dronning maur å vite nøyaktig hva en dronning maur i ditt spesifikke koloni ser ut.
 • Noen arter av maur, spesielt rov maur, vil ikke engang dronning maur. For eksempel ikke de Dinoponera arter av maur ikke har en type maur som kan spesifiseres som en dronning.