Wkino

Hvordan å fryse mais

Ikke elsker deg smaken av frisk, søt? Det er synd det er bare tilgjengelig noen få uker av året. Men hvis du vet frysing metoder gått ned av generasjoner av bønder, kan du høste eller kjøpe i bulk og nyte den friske smaken hele året. Det som følger er en komplett guide til å velge, forberede og frysing store grupper av mais.

Trinn

Hvordan å fryse mais. Finn ørene som er akkurat.
Hvordan å fryse mais. Finn ørene som er akkurat.
 1. 1
  Finn ørene som er akkurat. En bonde har bare en kort tid mellom når er for små til å være spiselig, og når det er for stor til å være spiselig. Selvfølgelig, alle fikk sin egen definisjon av hva som er for stor til å være spiselig! Du kan finne ut om det er bare rett ved håndhilse med. Hvis corncob fyller hånden pent og silke på toppen er brun, er den klar til å plukke. Hvis det føles for skranglete, la det for en annen dag.
 2. 2
  Ha et sete og ta alle skall utenfor når du har plukket nok korn til å holde deg opptatt hele dagen - Et par hundre aks bør gjøre det.
 3. 3
  Sett mais i containere eller på et sted hvor du kan holde et øye med den nylig høstet bounty - det er alltid gnagerne (enten på gården eller i bakgården) som er ute etter den enkle mark og de ​​vil ta fersk mais bort fra deg hvis du ikke er ute.
 4. 4
  Rengjør mais - med mindre selvfølgelig du er den typen person som ikke tankene en bit av silkeaktig naturlig dun fast mellom tennene når du er ferdig å spise. Det er best når du får kornet alt rent og skinnende med ingen av de små silkeaktig hår stikker til det. Dette er slag av en møysommelig og klissete jobb. Det hjelper å holde en bolle med vann på bordet mens han jobbet for å dyppe hendene inn, ellers kan du ende opp med å opptre som Spiderman med alt du berører holde seg til hendene.
 5. 5
  Flytte inn i når kornet er alt ryddet opp. Vist her er en dags høst (ca 500 ører) alle klare til å bli kokt.
 6. 6
  Forvelle kornet. Det finnes andre metoder for å forberede og tilberede kornet, men mange mener denne metoden gir den beste smaken. Bleking betyr at du sette kornet i vann, legg lokk på, så du ser den andre veien mens bringe vannet til en rullende koke.
 7. 7
  Ta kornet ut når vannet koker og kult det ned så raskt som mulig. Når du tar ut en batch og satt i den neste, kjøler fersk mais vannet ned litt, og du må starte på nytt igjen, så det tar ca 5-10 minutter å koke hvert parti. Nå kommer den vanskelige delen. Du er nødt til å kjøle kornet raskt, noe som er lett hvis du gjør 10 aks. Men hvor kult du 500 aks på rad? Hvis du bare sette den i vannet, blir vannet varmt og mister sin kjøling evne. Du kan sette isen i vannet, eller du kan holde endre vannet, men begge disse metodene er for små grupper.
  • Her er bondens løsning på dette problemet. Bruk den høyre siden av vasken for å kjøle den varme ører like ved ovnen, og deretter flytte den lunkne ørene til venstre side av vasken til slutt opp kjøling. Kaldt vann renner i fra kranen inn i venstre side av (1). Magien skjer i del 2, som er bare en enkel opp-ned U-formet rør som fungerer som en hevert til å flytte det kalde vannet fra venstre side til høyre side. Du starter ved dunking disse rørene under vann for å få all luft bobler ut av dem, setter tomlene over endene av rørene for å holde vannet i, og deretter sette den over delelinjen i vasken. Hvis du har gjort det riktig, rørene er fortsatt full av vann. Når vannet i den venstre side er høyere enn på høyre side, vil det strømme gjennom rørene og inn i den høyre side.
  • Den andre litt magi er spillrøret i høyre hånd vask. Det er en S-formet stykke kobberrør som står opp i vasken bare kort av toppen og det renner ned i avløpet. Når vannet blir høyere enn toppen av røret, søl det ned i røret og går ned i avløpet. Så nå har vi opprettet en foss type system hvor kaldt vann inn et punkt 1, beveger seg gjennom rørene i punkt 2, går deretter ut på punkt tre. Etter den tid det kommer ut i punkt 3, det er faktisk ganske varmt vann fordi du holde dumping kokende mais til den siden.
  • Når du fjerner kokende mais fra ovnen, vil du ønsker å dumpe den i høyre side av vasken. Vannet på høyre vil være varm, men du vil ha en kontinuerlig vedlikeholdslading av kaldt vann som kommer gjennom hevert rør. Gi noen jobben med å agitere kornet ved å røre den rundt i vasken. Det er en jobb som de elsker å gjøre, så vanligvis det er den yngste personen, men noen ganger er det bare de mest slitne person.
  • Når personen i den er klar til å fjerne deres korn, fjerner agitatoren kulden korn fra venstre side av vasken og sender det videre til det neste trinnet, da de beveger de varme korn fra høyre side til venstre side av synke. Den varme mais fra komfyren blir deretter dumpet inn på lunkent vann på høyre side av vasken.
 8. 8
  Kutt korn av cob når kornet har blitt forvellet og avkjølt slik at ørene er kult å ta på. Dette tar litt følelse slik at du får nok korn uten å få for mye av Cob. Dette er trolig den mest dyktige stillinger i prosessen og tar litt praksis.
 9. 9
  Chill kornet. Når kornet er av Cob, sette det i kake kokekar for en god chilling. Kake kokekar fungerer godt fordi de sprer ut kornet og overføre varmen pent.
  • For å gjøre dette riktig, vil du trenge ca 6-8 kakeformer og en helt tom kjøleskap. Sett grytene i en gammel kjøleskap, og deretter flytte dem fra ned på hyllene i kjøleskapet som du får nye panner fylt. De varmeste som går i fryseren, og de kjøligere de får flyttet inn i kjøleskapet til du er klar til å bag den.
 10. 10
  Bag kornet. Når panoreringer av mais er helt avkjølt, er du nesten ferdig - alt som gjenstår er å pakke kornet opp for endelig frysing. Bruk Quart og halvliter Ziploc Baggies. Du vil ikke ha dem helt full, akkurat nok til at du kan lukke dem lett og flat dem ut slik at de lagrer lett. En liter baggie handler om nok for ett måltid for 4-5 personer, og en halvliter baggie fungerer godt for 2 personer.
 11. 11
  Rydde opp. Ta ut søppel og mopp at gulvet. Send cobs til og ser frem til å spise korn når du vil.

Tips

 • Hvis du høste kornet selv, begynne å plukke det tidlig på morgenen. Det er en god følelse når du går gjennom maisåker og duggen er fortsatt på gresset og på mais stilker.
 • 500 aks bør gi ca 60-65 Quart poser med frosne korn. Det tar fire eller fem personer om åtte timer for å gjøre hele prosessen, og du ender opp med nok til å gi en hel familie med mais for det meste av året. Selv om det høres ut som mye arbeid, er det en prosess som har gått i arv i flere generasjoner, og når barna lære, vil de alltid vil være der for å hjelpe hvis det er mulig.
 • Å koke frosne korn, ta posen ut av fryseren og sette det inn i en overbygd glassfat. Mikrobølgeovn en liter bag i ca 6-8 minutter. Legg litt smør og salt etter smak, og du vil ha friske smaker mais i løpet av minutter.
 • For en annen sørlige oppskrift, steke noen skiver bacon i en stekepanne. Tilsett noen lunter av løk (valgfritt) og stek til løken er klar. Tilsett mais og damp til kornet er ferdig... Dette er deilig!
 • En stor gummi-maid karet fungerer godt for kjøling mais også. Plasser en 30-gallon gummi-maid badekar utenfor og slipp i hageslangen. La vannet går gjennom hele prosessen, og du vil alltid ha kaldt vann for å kjøle seg ned kornet.

Advarsler

 • Hvis du er i en maisåker, være nøye med å se etter og gå over noen elektrisk gjerde brukes til å holde vaskebjørn unna.
 • Holde ting rent, slik at du ikke ender opp med forurenset mat.
 • Selv om rå mais smaker deilig og det er fristende å bite, ikke spise for mye av det, fordi rå mais vil gi deg en god sak av i går!

Ting du trenger

 • Massevis av mais
 • Stor panne for å koke maisen
 • Noen skarpe kniver
 • 6-8 tomme kake kokekar
 • En for det meste tomt kjøleskap og fryser
 • Ziploc Baggies