Wkino

Slik kjører du en storfe ranch

Kjøre en storfe ranch kan være en full-time virksomhet, spesielt i de travle sesongene. Det tar mye hardt arbeid å drive en ranch, sammen med forutsetningen om mange oppgaver som du ikke kan overse. Fordi ingen ranch er det samme som alle andre ranch, vil denne artikkelen bare dekke den generelle aspekter av hvordan en storfe ranch kjøres - som sådan, er det kun ment som en veiledning på grunn av alminneligheter involvert. Imidlertid bør denne artikkelen gi deg en smak av hva det tar å kunne kjøre et storfe ranch av dine egne.

Merk: trinnene nedenfor bør ikke tas i noen spesiell rekkefølge som noen, og alle disse trinnene er like viktig som de andre.

Trinn

Slik kjører du en storfe ranch. Beholde og vedlikeholde.
Slik kjører du en storfe ranch. Beholde og vedlikeholde.
 1. 1
  Beholde og vedlikeholde. Dette betyr helse, avl, kalving, slakting, avvenning, kjøp og salg poster ved bruk av, regneark, eller datamaskinen data programmer som CattleMax eller CowProfit $ på alle dyr på ranchen, samt poster på kjøp foretatt for utstyr, maskiner, fôr, høy, reparasjoner, fekting forsyninger, etc. Alt som må tas opp på ranchen din bør registreres, og generelt registrert samme dag som arrangementet, utstedelse eller kjøp gjennomføres for å unngå hukommelses.
  • Din økonomi er de viktigste postene som skal beholdes ranch din. De er avgjøre hva hvor vellykket du er i din virksomhet, enten du faktisk tjene penger gjennom nettoinntekt (som er lønnsomheten i virksomheten) eller om du mister hatten. Ved hjelp av kontantstrømmen kan forberede deg hva du kan forvente for neste regnskapsår.
   • Husk at bare fordi du kan kontantstrøm noe ikke alltid gjøre det lønnsomt.
 2. 2
  Fikse og vedlikeholde og bygninger. Bygninger vanligvis krever mye mindre oppmerksomhet enn gjerder gjør, men når det er noe ødelagt som må fikses, så det bør være løst så snart som mulig. Perimeter og beite gjerder må kontrolleres regelmessig, spesielt før storfe er å bli flyttet til et beite og etter at de er flyttet ut.
  • Fikse eventuelle ødelagte eller miste ledninger eller innlegg som du kan finne, og trær som kan ha falt på fenceline. Det er også sterkt anbefalt at du fikse noe gjerde som har blitt skadet av storfe som har forsøkt å komme seg ut (eller inn), spesielt hvis en okse bestemmer seg for å gjøre en exit å se noen kyr som er i varmen hos en nabo ranch.
  • Vær oppmerksom på lokale lover knyttet til rømt dyr. Du kan bli holdt ansvarlig for skade gjort av avvik lager som tilhører deg i mange jurisdiksjoner - dette er en annen grunn til at det er viktig å reparere gjerder raskt.
 3. 3
  Fikse og vedlikeholde maskiner. Maskiner som involverer alle deler av ranch drift, det være seg for slåtten, surfôr og / eller kornproduksjon, må vedlikeholdes slik at de fungerer som de skal når det er behov for ranch virksomhet. Det anbefales at maskiner kontrolleres regelmessig, selv i sesongene der det ikke blir brukt.
  • Uansett hvor mange stykker av maskiner du har, fra bare en ATV og en balle lastebil til traktorer, jordbearbeiding maskiner, skurtreskere, fôrhøster, swathers, gressklippere / haybines, rundballepresser, korn lastebiler, naver, etc., må hver brikke til inspiseres, oljet, smurt, har ødelagte deler skiftes ut, og være i full stand før de brukes i felt.
 4. 4
  Behandle beite drift. Jord, vegetasjon og topografi på land diktere hvordan du må (og vil gjerne) administrere land i form av beitende storfe på beite eller utmark. Ta hensyn til dine strømpe priser, bæreevne, hvile / utvinning perioder og dyr innvirkning når strømpe beite.
  • Ta notis av noen dyreliv habitat eller tegn på dyreliv som er på ranchen din. Noen arter av ville dyr kan være sjeldne eller truede og bare har begrenset eller spesifikke områder for avl, fuglefjell / fødsel, eller fôring i. For å opprettholde disse arter av ville dyr, vil du trenger for å administrere ditt land og storfe, slik at du ikke forstyrre naturlige mønstre av disse ville dyr, mens på samme tid oppmuntre dem til å vende tilbake til disse områdene gjennom slike dine ansvarlige forvaltningspraksis.
   • Bli en lokal viltstell organisasjon som Ducks Unlimited, slik at du har en mulighet til å fortsette å administrere land for både dyreliv og ditt storfe. I noen jurisdiksjoner, kan offentlige tilskudd eller filantropiske organisasjon finansiering være tilgjengelig for å hjelpe deg.
  • Være klar over de ulike typer beite praksis tilgjengelig til din disposisjon og administrere en slik praksis i henhold til dine mål og målsettinger, vegetasjon, jordsmonn og topografi. Det gjør ikke vondt å se for online eller lokale kurs for å delta fra tid til annen, slik at du kan dra nytte av den mest up-to-date informasjon tilgjengelig.
  • Hold deg på toppen av de statlige bevilgningene som går mot land vedlikehold og forbedring. Også se etter programmer som forsøker å hjelpe deg å resirkulere næringsstoffer fra avfallsstoffer stedet for å slippe dem nedstrøms eller på land - du kan spare mye penger resirkulering jord og vegetasjon næringsstoffer heller enn å kjøpe i kunstgjødsel og lignende.
 5. 5
  Styre hvordan du fôring storfe. Mate bare i tider med nød, som tørke eller i løpet av vinteren. Kyr vanligvis trenger bare høy, men du kan velge å mate dem surfôr eller supplement med korn i tillegg.
  • Vær oppmerksom på at for de fleste nord-europeiske (særlig de i Canada og Nord-Europa) og europeiske rancher vinteren fôring er den største kilden til økonomisk tap i en ranch drift. Det er ofte det som gjør eller bryter ranch som en bedrift, så krever svært forsiktig forvaltning med tanke på absolutt ingen avfall.
   • Prøv å dra nytte av vinterbeite å senke slike kostnader hvis du er i et område hvor du får kalde vintre og snø i fire til seks måneder av året. Alternativer som skjærer beite, bale beite, beredskapslager beite, crop-rester beite eller stående korn beite, er tilgjengelig for alle storfe produsentene å prøve å hjelpe lavere fôrkostnader og generelle administrasjonskostnader i løpet av vinteren.
 6. 6
  Behandle fôr / korn bedrifter. Du trenger å vite når rett tid er for såing, sprøyting (om nødvendig), skjæring og høsting. Med høy, du bare trenger å bekymre deg om når du skal klippe, rake og balle.
  • Som nevnt tidligere hver ranch er forskjellig, noe som betyr at tiden som er tildelt til deg å slå høyet eller begynne vil være forskjellig for en del av landet (eller verden) enn den andre.
  • Merk at noen rancher har kanskje bare ett fôr / korn foretakets drift, mens andre kan ha alle tre bedrifter. Andre kan ha være i stand til å komme seg rundt med ingen av fôr / korn bedrifter og er i stand til å beite buskapen året rundt, spesielt i tempererte og varme klimasoner.
 7. 7
  Hold deg oppdatert med vaksinasjoner og dewormers. Vaksinasjoner som kreves for ditt område vil være forskjellig for de i andre områder, så det er best å sjekke med din lokale stort dyr veterinær for de beste vaksiner til bruk for dine dyr.
 8. 8
  Forberede og administrere kalving sesongen. Avhengig av hvilken tid på året du har din kalvingsperioden, bør du alltid ha ting forberedt når kalving sesongen anslås å starte. Hold et øye for kyr som kan være klar til å kalve, og har de nødvendige verktøy for å hjelpe med eventuelle kalving vanskeligheter.
  • Mange rancher foretrekker å kalve ut kvigene før kyrne, siden kviger vanligvis trenger mer oppmerksomhet under kalving enn kyrne gjøre.
 9. 9
  Administrer kyr og kalver etter kalving. Du må holde et øye med de unge kalver etter tegn hvis sykdom som og lungebetennelse, skader som ødelagte ben eller føtter fra å bli tråkket på, kyr som kan bestemme seg for å enten ikke akseptere sine kalver eller stjele en annen ku kalv, rovdyr går etter unge kalver osv.
 10. 10
  Behandle kalver. Post-kalving du trenger å merke, vaksinere kalver og kastrere noen oksekalver som du ikke har planer om å høyne som potensielle fedre. Merkevarebygging bør gjøres når kalvene er i gjennomsnitt rundt to til tre måneder gammel.
  • Med branding tid, kan du ikke forventet å gjøre dette selv eller bare din nærmeste familie. Merkevarebygging i den tradisjonelle havbeite samfunnet er en sosial begivenhet, og bør behandles som sådan. Få dine naboer, familie og venner ut ved å la dem vite at du får klar for merkevarebygging og trenger litt ekstra hjelp. De vil sannsynligvis være mer enn glade for å gi deg en hånd. Pass på å gjengjelde hjelp for andre Gårdbrukere.
 11. 11
  Forberede og administrere hekkesesongen. Dine okser, enten de har nylig blitt kjøpt eller er allerede en del av flokken din, er verdt halvparten av flokken din. De trenger å være en uke eller to før hekkesesongen starter. Semen testing vil fortelle deg hvor godt han produserer, og om han har sunn sperm så langt som motilitet, morfologi og gode teller er bekymret. Du kan også bli nødt til å dele din cowherd opp i forskjellige avl grupper, spesielt hvis du har mer enn én okse av samme størrelse og alder. Dette vil redusere konkurransen mellom disse okser og potensielle skader på disse okser også.
  • Dette bør imidlertid være opp til skjønn. Ha separate avl beite kan være mer arbeid enn bare å la oksene gjøre jobben sin i et større beite med alle kyrne i det.
  • bør avlet en uke eller så før den viktigste ku flokken, slik at kalving sesongen av disse kvigene starte før resten av kua flokken gjør.
  • Vanligvis en moden oksen kan enkelt håndtere avl 30 til 40 kyr, spesielt hvis de er mer spredt ut. En oksen vil være i stand til å betjene over 50 kyr hvis de er i et mindre beite. Yngre okser kan bare være i stand til å avle 30 kyr eller kviger på det meste.
  • Ikke alle rancher bruke bull kraft til å avle sine kviger og kyr. AI (kunstig befruktning) er å få fotfeste i biff operasjoner også, og kan gjøres en del av avl beslutninger for flokken din.
 12. 12
  Behandle en bakgrunn / etterbehandling operasjoner. Noen ranches ha den ene eller den annen, andre har begge, eller til og med ingen. Enten du velger å ha en en bakgrunn og etterbehandling drift sammen med ku-kalv bedrift, er det opp til deg og hva du kan håndtere. For hvert vil du trenger å gjøre eller kjøpe ekstra fôr, satt til side land, har mer maskiner og administrere din bakgrunn eller finisher flokker på en annen måte enn du ville gjort for din ku-kalv flokken.
  • For å håndtere en en bakgrunn / etterbehandling drift, må du huske du administrerer for vekst og gjennomsnittlig daglig gevinst, ikke for pounds per kalv avvent.
 13. 13
  Velg for og administrere erstatning kviger. Kyrne dine kan ikke leve evig og må avlives eller kan plutselig dø på deg uansett grunn. Utskifting kviger er der for deg å bruke som nye avl kvinner for din ku-kalv flokken, og må velges for ulike egenskaper, inkludert men ikke begrenset til mors evne, vekst, Kalvingsvansker, og pounds per kalv avvent.
  • Du bør prøve å administrere erstatning kviger som du gjør med din ku flokk, ikke som du gjør med stocker eller Backgrounder storfe, siden, tross alt, de vokser inn kyr, styrer ikke mater.
  • Hvis du er en rasekatt operasjon, må du også administrere disse kvigene som du planlegger å selge den måten du vil administrere erstatninger. Det er ikke uvanlig for rancher å heve purebred kviger å selge samme måte som de ville heve sine kviger for egen cowherd.
 14. 14
  Fatte vedtak i cowherd din. Dine kviger, kyr og okser kan måtte avlives fra flokken og solgt. Avliving er ganske enkelt å ta ut uønskede dyr fra flokken din med den hensikt å forbedre din base flokken. Storfe kan bli hentet for: dårlig temperament, dårlig eksteriør, mors problemer (kvige eller ku nekter å akseptere kalv, uønsket melkekapasitet), mangel på fôr effektivitet, helse (Johnes sykdom, kronisk bloat), mangel på tennene, breedability (kyr / kviger komme opp åpen [ikke avlet], mislykkes bull sæd test, kyr og kviger hadde prolapsed skjeden), skader (bull har brutt penis, ku har halthet problemer som ikke kan bli løst med antibiotika), etc.
 15. 15
  Avvenne kalver fra kyr. Det finnes flere alternativer du kan bruke til å avvenne kalver av av kyr og kviger, fra pre-condition avvenning til on-the-lastebil avvenning, sistnevnte er mer stressende for både kyr og kalver enn den andre.
 16. 16
  Selge overflødig husdyr. Dette inkluderer de dyrene som må avlives, overflødig lager inkludert avvente kalver, kviger og okser som har fullført den backgrounding eller stocker fase, eller storfe som er ferdig og blir solgt for å bli slaktet. Du må bestemme seg for å selge kveg gjennom privat-traktat eller auksjonen. Uansett hva du skal selge dine storfe under $ / lb eller $ / CWT basis.
  • Unntakene er hvis du er en rasekatt seedstock drift og du selger renrasede okser og kviger til andre produsenter.
 17. 17
  Behandle ku flokken. Det er mer til kyrne dine enn å ha dem i stand til å brukes i avl og heve en kalv, må de bli tatt vare på og forvaltes på en slik måte at de er i god helse, god kondisjon og får nok mineraler og næringsstoffer i fôret de har tilgang til.
  • Utfør holdvurdering av kyr etter kalver har vært avvent samt å kontrollere om de har blitt avlet eller ikke.
 18. 18
  Behandle okser. Som med kyrne i trinnet over, dine okser må også være i god stand og god helse for å være klar til å avle for neste sesong. De trenger et tilstrekkelig kosthold for å gjenopprette fra hekkesesongen og bidra til å opprettholde sin fruktbarhet.
 19. 19
  Med husdyr får du deadstock. Som nevnt tidligere, vil kyrne dine (og storfe) ikke leve evig. Det vil være tilfeller på operasjonen som kuer, kalver, okser, okser og kviger vil dø, og det er ditt ansvar å avhende dem i henhold til lokale lover.
 20. 20
  Ta vare på og. Du kan være den type ranch som liker å feste med de gamle måtene å gjøre ting på, blant annet ved hjelp av hester og hunder for å gjete og arbeid storfe. Du trenger ikke å lete etter hestene, slik at de er ved god helse og god stand til å arbeide kveg når det trengs, og det samme med din lager hunder. Selv om de er arbeidsdyr, trenger de ikke å være ikke behandlet som en del av familien heller.
  • Selv om du velger å gå veien for den tradisjonelle måten å havbeite og "punching" kyr, merk at mange Gårdbrukere ikke har gått uten å ha noen form for håndtering av fasiliteter for å jobbe seg flokk med, også de som velger å holde seg til tradisjonen.
   • Håndtering fasiliteter er slik at kan ta kveg fra beite eller avstand og sette dem gjennom sortering penner, jobber smug, trengsel penn eller badekar, arbeidsmiljø sjakten, deretter til klemme sjakten. Hvis de blir lastet opp til å bli tatt noen sted utenfor ranchen eller blir sendt til auksjonen, blir de flyttet ned en annen eller tilstøtende renne inn til lasterampen / kastere til å gå på hengeren.
 21. 21
  Gjøre alt om igjen neste år. Men, ingenting er det samme fra år til år. Som med bønder, er Gårdbrukere alltid arbeider i henhold til endringer i miljøet og vær og er sterkt påvirket av disse endringene. Vær, klima og jord er bare noen få faktorer som ikke kan endres i ditt ranch drift, men må rett og slett bli jobbet med og klarte rundt. Kalving sesongen, hekkesesongen, rasen eller raser av dine kyr og okser, når du skal selge og når du skal avvenne er ansvarlig for å endre og er av ditt valg for å endre. Markets, vær og forbrukernes preferanser er det ikke. Dine beslutninger er aldri satt i stein i et havbeite drift heller - du må alltid være fleksibel og klar for å lære hvordan du slår sitroner kastet på deg til lemonade.
  • En forretningsplan er ikke satt i stein heller, og er en som er tilbøyelige til å forandre seg. Hvis du ikke har opprettet en allerede, ville det være en god idé å gjøre det, slik at du kan tydelig se hva målene dine er og hvor du er i din virksomhet.
 22. 22
  Ta litt fri for deg selv og din familie hvis og når du kan. Havbeite er en livsstil, ingen tvil, så vel som en bedrift, men det bør ikke være svært ting som fullstendig styrer livet ditt. Ikke glem å ta litt tid for deg selv og din familie når du kan, selv om det er for noen timer eller et par dager. En endring av natur hjelper alltid tømme sinnet for alt arbeidet som må gjøres på ranch og gir deg en sjanse til å selv ta en liten pause.
  • Gjør en avtale med en nabo rancher som lar hver av dere tar vare på ranch i fravær av den andre for korte perioder av gangen. Dette vil la dere begge finne anledning til å ta en velfortjent pause nå og da.

Tips

 • Legg merke til at trinnene ovenfor er ikke å bli tatt for. En arbeidsgruppe ranch opererer i henhold til årstidene, satt den reproduktive tidsplaner ut for kua kalv drift, og eier / operatørens mål og målsettinger for at ranch.
 • Være ansvarlig, down-to-earth og up-beat i din virksomhet og dag-til-dag arbeid. Nyt hva du gjør, det er den viktigste delen av havbeite Hvis du ikke elsker det, vil du ikke vare lenge, fordi havbeite er ikke for alle..
 • Alltid være fleksibel og være villig til å endre fordi du aldri vet hva som kommer til å komme på deg rundt hjørnet.
  • Hold et øye mot himmelen, til dyrene og til markedene. Vet hvordan å lese dine dyr, og de aller stuff (vegetasjon og jordsmonn) under føttene.
 • Hvis du skal kjøre en storfe ranch, du vite hvordan du skal håndtere dyrene som er på den ranch. Du kan ikke være muligens mye av en rancher hvis du ikke vet hvordan du skal gjete kyr eller vurdere oppførselen til en ku, okse, kvige eller styre.
 • Hvordan du ønsker å kjøre ranch er opp til deg. Du kan velge å ha så mange eller så få bedrifter som du vil så lenge arbeidet for operasjonen.

Advarsler

 • Alltid være forsiktig når du arbeider rundt husdyr og maskiner. Ulykker kan skje, og Murphys Law av "alt som kan skje, vil" vil alltid være på spill i dine havbeite operasjoner.
 • Merk at havbeite er ikke for alle, ikke for svak til hjertet, til innendørs person, eller en som ikke liker å endre eller være fleksibel eller en jack-eller jenny-of-all-trades.