Wkino

Slik holder guppyer sunt

Guppies er de vanligste ferskvann akvariefisk og de har unike mønster og farge som gjør dem vakre. Noen ganger guppyer dør like etter kjøpet uten noen åpenbar årsak der som i noen tilfeller de lever opp til sitt livsløp. Uten riktig oppmerksomhet og omsorg er det nesten umulig å opprettholde sunne guppyer for akvariet ditt. Her er noen instruksjoner som kan komme godt med på å holde guppyer sunt.

Trinn

Slik holder guppyer sunt. Ta godt vare på akvariet gir hjem til guppy fiskene.
Slik holder guppyer sunt. Ta godt vare på akvariet gir hjem til guppy fiskene.
 1. 1
  Ta godt vare på akvariet gir hjem til guppy fiskene. Rengjøring av guppy tanken en gang i blant kan bli kvitt det meste av sykdommer og parasitter som påvirker guppyer. Skifte vann jevnlig kan hjelpe dem til å vare lenger uten å bli påvirket av sykdommer. Kan du selv tenke på et øyeblikk lever under urene omgivelser. Guppies også ikke kan overleve under slike urene forhold. Selv om det er best å endre akvarium vann etter hver fjortende dag, sørg for at du i det minste erstatte den med friskt vann når det begynner å bli skyet eller når det gir stygg lukt.
 2. 2
  Minimere svingninger i vannkvalitet. Selv om guppyer kan tilpasse seg mindre svingninger i vannkvalitet, prøver å gjøre ikke-stressende vann endringer for å opprettholde helsen til guppyer alkalisk og varmt vann forhold kan også betraktes Den perfekte temperaturen for et akvarium ly guppy fiskene er ca 72.. - 80 Degree
 3. 3
  Når du introdusere nye guppyer i en tank, kan de bære mange bakterier og parasitter sammen med dem, noe som kan smitte andre fisker i at tanken. Derfor den beste løsningen er å slippe dem i en egen tank og se dem i over en måned for å se om de bærer noen patogener.
 4. 4
  Skape et hjem som atmosfære for dine guppyer. Hvis du kan holde en guppy lykkelig, vil dette bli reflektert i sin helse også. Prøv å lage en vennlig atmosfære ved å feste mer planter og ved å gi den nok plass. Størrelsen på tanken bør ikke være for lite, fordi det ville gjøre at fisken føler ubehag. Legge fargede steiner og døde knuste koraller kan gi glede til dine guppyer og også gjøre akvariet øye fengende.
 5. 5
  Fôring er en annen viktigste faktoren som du bør huske på mens du tar vare på en guppy. De kan bli matet to ganger eller tre ganger om dagen, men sørg for at du ikke overfeed dem. Forsyne dem med deres favoritt mat som inkluderer frosset og flake mat. Sørg for at du gjør det, spesielt når deres babyer er i akvariet fordi i fravær eller mangel på mat, de er kjent for å spise sine unger.
 6. 6
  Kontroller utstyr. Akvariet består av mange komponenter som pumper, filtre etc som er installert for livet støtte av fiskene. Feil på noen av disse komponentene kan i stor grad påvirke deres helse og derfor ville det være best å rydde dem av og til.
 7. 7
  Test ph på vannet. pH-verdien er et mål på surhet eller basisitet av en løsning. Hvis forskjellen i pH i vannet og vannet av oppdretter du har kjøpt fra er mer enn 0,3 A, kan det resultere i stressende forhold for fisken. Hvis du er ganske tilbøyelig til å kjøpe en guppy fra en tank med høy pH forskjell, samle litt vann fra butikken og også legge inn vann inn i tanken til fisken blir vant til pH din.

Tips

 • For et akvarium målsøkende guppyer, pH nivå 7,0 til 8,1 kan betraktes som sunn.