Wkino

Hvordan ta vare på kattunger

Hvis du ikke var i stand til å kastrere katten din i tide, og hun hadde kattunger, sørg for at de er på et trygt sted og bort fra foten trafikk områder i huset. Beskytt kattungene som de er skjøre og trenger spesiell omsorg - men så lenge du nærmer deg dem med tender loving care, har du sannsynligvis ikke vil gå galt!

Trinn

Hvordan ta vare på kattunger. Forberede ankomsten av kattungene.
Hvordan ta vare på kattunger. Forberede ankomsten av kattungene.

Kattunger født hjemme

 1. 1
  Forberede ankomsten av kattungene. Forbered et område som mor katt (dronning) kan lett komme inn og ut av. Det bør være ute av de høyt trafikkerte områder av din leilighet, hus, låve eller eiendom. Det bør være et godt skjermet område som er borte fra farlige kjemikalier, verktøy og maskiner er klok som små kattunger er ganske nysgjerrig og vi ønsker ikke dem til å komme inn i noen problemer eller vondt.
  • Hvis du vil gjøre et område for dronningen å ha kattungene, vil du ønsker å sette ned en gammel rent håndkle med gamle ark med avisen under den i birthing området. Vær forberedt på blod og væsker å lekke inn håndkleet og gjennom til papiret, da dette er en normal del av fødselsprosessen. Når du er ferdig, kast det håndkleet riktig og erstatte med en annen for kattunger og dronningen til å sove på.
 2. 2
  Forbered deg på fødselen. Når du merker dronningen kommer inn i arbeid, bør du sette noen saks i kokende vann i 15 minutter for å sterilisere så bare i tilfelle du trenger dem. Fjern armbåndsur og ringer. Rengjør hånd i anti-mikrobiell håndsåpe. Gni såpe på ryggen av hånden og bare forbi håndleddet og bruke en neglebørste eller en gammel tannbørste for å komme under neglene. Såpen skal være på hendene i minst 5 min med deg rubbing hele tiden.
  • Bruk ikke rensemiddel! Det er ikke å vaske hendene heller ikke det gjøre en grundig jobb med å drepe alle bakterier. Du ønsker ikke dronningen slikker ingrediensene i rensemiddel av kattungene som det kunne gjøre henne syk. Håndvask er føre var og dronningen bør få lov til å ta seg av fødselsprosessen og kattunger på egen hånd. Bare gripe inn dersom en kattunge er i nød og returnere kattunge, bare ta minimal skritt for å lindre problemet forårsaker nød.
  • Normalt dronningen vil tygge av kattungens navlestrengen og sekk rundt dem på egen hånd. Hun vil vanligvis følger det med en tunge bad. Prøv å motstå trangen til å hjelpe, med mindre du ser en kattunge i nød. Noen eksempler på stress er kattunger med navlestrengen ledninger viklet rundt da på en måte som begrenser deres evne til å puste. Slik fjerner du ledningen i dette tilfellet bruke tanntråd for å knytte det omtrent en tomme vekk fra kattunge (ingen lange haler av tanntråd) og deretter klippe om en ½ tomme fra det med steril saks. Vær forsiktig når du håndterer kattunger som deres hud er fortsatt delikat. Etter nøye å kutte navlestrengen kan du pakke ledningen og kast den eller la den være i birthing området og dronningen vil rydde opp.
 3. 3
  Våke over kattungene etter fødselen deres. Sørg for at dronningen og kattunger bosette seg i og gjør godt. Se etter kattungene å sørge for at de er alle får en rettferdig andel av sin mors melk. Ikke forsøk å mate kumelk grunn av laktose innhold. Ikke ta kattungen mye i den første uken. Får dem brukes til lukt og kontakt, og dette vil bidra til å sosialisere dem.
 4. 4
  Forbered deg på rask fremgang. På ca tre uker gamle, vil kattungene har åpnet øynene og begynte å bevege seg rundt. De vil ønske å utforske sine omgivelser, å ha så forberedt som trygt område vil lønne seg. Etter fire uker, vil de begynne å spise fast føde, så start med vått hermetisert kattunge mat. Det kan ta en stund å få dem vant til dette, men prøv å starte med en liten mengde sterke lukter kattunge mat. Ikke bruk vanlig kattemat som det er både en kvelningsfare og ikke formulert for voksende kattunger behov. Dette betyr også at de trenger en sandkassen. Bruk et ikke-klumper kullet som det vil gjøre det lettere for kattungen. Moren katten skal lære dem hvordan de skal bruke det. Det er viktig å endre kullet regelmessig. Det bør renses eller skiftes minst en gang om dagen.
 5. 5
  Leke med dem. Kattunger elsker å bli lekt med. Klining og håndtering av kattungen oppfordrer sosialisering. Husk å vaske hendene før og etter håndtering deretter opp til åtte uker for å hindre spredning av sykdom og sykdom.
 6. 6
  Som de blir eldre, kan det være lurt å bade dem for å både forebygge og drepe loppene. Bruk alltid kattunge formulerte produkter og bruke i henhold til etiketten. Ta hensyn til rengjøring av baksiden. Det kan være lurt å kaste i et gammelt stykke teppe i sitt lekeområde eller stifte det til en oppreist bord. Unngå å la løs streng uten tilsyn med dem, som det presenterer en kvelningsfare.
 7. 7
  Hvis selger eller gir bort kattungene, bør du vente til de er minst 8 uker gammel, men venter til de er 12 uker gamle foretrekkes. Ta dem med til en veterinær og starte sine skudd før de forlater deg. Alltid følger opp med de nye eierne å sørge for at kattungen får sine skudd og er planlagt å bli sterilisert eller kastrert. Ha dronning sterilisert etter kattungene er ferdig sykepleier, slik at du ikke trenger å gjøre dette igjen.

Kattunger hentet hjem

 1. 1
  Hold den nye kattungen i et trangt rom når det først kommer hjem. Oppbevar den i ett rom for de første dagene så hvis de føler seg truet de har et sted å trekke seg tilbake. Etter at de er mer trygg på deg og kjenner din duft introdusere dem til resten av huset.
  • Hold alle andre kjæledyr unna for de første dagene. Kattungen skal føle seg hjemme før det blir introdusert til hunder og andre katter.
 2. 2
  Mate en 4-8 uker gammel kattunge to til tre ganger om dagen. La ut en skål med mat, så det kan ha noe å knaske på over natten. Også alltid forlate ferskvann ut for kattungen. Kattunger tørke raskt.
 3. 3
  Få noen katt leker. Kattunger er lekne dyr, og du vil bidra til å styrke båndet mellom deg og din nye katt hvis du spiller med dem. Du kan også lage dine egne leker med: sugerør, garn, gamle sokker, ping-pong baller, etc. Kjøp noen skrapelodd innlegg for å unngå skader på møblene dine.
 4. 4
  Kjøp katt senger. Hvis kattungen ikke ønsker å sove i sengen du gir, la det kose med deg i sengen din. Kattunger noen ganger trenger varme og komfort, så la dem kose under haken eller kanskje ved brystet.
 5. 5
  Vis din katt søppel boksen. Kattunger trenger vanligvis ikke å være renslige som valper, men du bør vise dem søppel boksen et par ganger slik at de vet hvor du skal gå når de må bruke toalettet.
 6. 6
  Hold katten inne før den har alle sine skudd. Når dyrlegen OKS det, kan du la katten ut for å utforske. Sørg for å holde et tett øye på det før du er sikker på at den vet å vende hjem.
  • La kattungen ute når det er litt sulten. Lokke den tilbake i ved å kalle sitt navn og viser det mat. Dette vil minne kattungen at mens utendørs er gøy, vil det endelige målet alltid være ditt hjem.

Tips

 • Hold et øye med kattungene, så de kan komme inn ugagn.
 • Gi dem masse leker, som de lærer å spille (se dem mens du spiller med hyssing som det kan svelges under lek en kan være potensielt dødelig for katten!)
 • Få dem vant til å høre normal husholdning lyder, som støvsugeren.
 • Det er best å holde kattunger med sin mor inntil 12 uker gammel (men noen går til andre boliger på 8 uker gammel på den aller tidligste)
 • Kattunger liker ikke å bli stadig håndteres. Prøv å unngå å plukke dem opp noen få sekunder eller holde dem på veldig lenge! Når du plukker opp noen katt være sikker på å støtte alle sine føtter. Etter hvert vil du lære hvordan hver katt foretrekker å bli holdt, men i utgangspunktet fire fotstøtte regel holder katter og kattunger roligere og mindre sannsynlighet for å scratch og panikk.
 • Så snart du ta kattungen hjem for første gang, viser det hvor søppel boksen og mat / vann er.
 • Vennligst ha mor katt og alle kattungene kastrert (eller kastrert) når kattungene er ca 5 - 6 måneder gammel.
 • Gi kattunger tid til å sove.
 • Hvis du er katten har valgt et dårlig sted for kattungene for eksempel-på en seng, ute i en cupboard.etc. Ikke nøl med å flytte dem til et mer praktisk sted, for eksempel-et kjæledyr seng, i en pappeske med et teppe så lenge de ikke vil falle eller bli tapt.
 • Hvis du har en sofa se dem svært tett fordi de elsker å gå under sofaen.

Advarsler

 • IKKE bruk klumper kull, selv for voksne katter. Kattunger etter at de bruker kan ha søppel stakk til dem og kan svelge kullet. Hyppig scooping av fast avfall og endring av brukt leire stil kullet er tryggere og sunnere for alle katter.
 • Kattunger vil leke med nesten alt. Pass på at skarpe eller lett å svelge elementene holdes borte fra kattungene.
 • Hold kattungen borte fra husholdning rengjøring kjemikalier.
 • Ikke mat kattunger kumelk. Kattunger er ikke i stand til å fordøye laktose. I stedet la dem sykepleier fra sin mor eller mate dem cat / morsmelkerstatning. Hvis du ønsker å mate dem melk, er katten melk tilgjengelig på mange dyrebutikker.
 • Ikke la kattunger gå utenfor, med mindre det har blitt vaksinert.
 • Hvis du er allergisk mot katter, eller kattunger, er det sterkt anbefalt å ikke leve med dem. Fordi det vil bare gjøre din allergi verre, og kan også føre til astma. Hvis barnet ditt er allergisk mot dem, kan du vente for dem å vokse opp og se noen endringer.

Ting du trenger

 • Søppel boksen
 • Bag av ikke-klumper Kull
 • Katt leker
 • Vannskålen
 • Kattemat
 • Cat seng
 • Hårbørste (hvis det er en langhåret kattunge)
 • Skrape innlegget
 • En kattunge