Wkino

Hvordan ta vare på et kjæledyr rotte

Mus altfor kjedelig for deg? Kanskje du bør prøve å ha kjæledyr rotter. De gjør stor kjæledyr! Rotter har blitt kalt "den nedre vedlikehold hund" i pet verden! De er søte, smart, vennlig, sosial og aktiv - samt svært underholdende - og du kan lære å ta vare på dem gjennom følgende instruksjoner.

Trinn

Hvordan ta vare på et kjæledyr rotte. Få ditt kjæledyr rotter.
Hvordan ta vare på et kjæledyr rotte. Få ditt kjæledyr rotter.
 1. 1
  Få ditt kjæledyr rotter. Få minst to av samme kjønn (med mindre de er sterilisert / kastrert) anbefales på det sterkeste, og de ​​fleste gode oppdrettere / butikker / redder ikke vil la deg ha en rotte med mindre du har bevis på at du allerede har en hjemme. Det er også viktig at du får to fordi rotter får ensom og selv deprimert om de ikke har en annen rotte kompis å leke og kose med. Rotter er best kjøpt fra en oppdretter eller redningsmann. De har en mer intim kjennskap til rotter i deres varetekt, og kan hjelpe deg å finne den "riktige" en. Alltid grundig forskning eventuelle redningsmenn / oppdrettere før du velger ditt kjæledyr. Dyrebutikk rotter er vanligvis fra "møller" og lite hensyn er tatt for deres helse. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe fra en dyrebutikk, unngå rotter med følgende problemer: rød utflod rundt øyne og nese, støyende pusting, åpne sår, slapphet, overskyet øyne eller rennende bæsj. Kjønnene kan blandes i dyrebutikk rotte bur, og mens du kjøpe to rotter i utgangspunktet, noen uker nedover veien du kan få litt av en overraskelse!
 2. 2
  Finn en veterinær som har kunnskap om, og erfaring med, gnagere. Det er viktig å gjøre dette før eller rett etter at du får dine rotter, så når du har en nødsituasjon du ikke trenger å kaste bort tid på å bla gjennom telefonboken på jakt etter akutt liten-dyreklinikker. Se under veterinærer for annonser som sier de behandler eksotiske eller lommen kjæledyr. Du kan også spørre dyrebutikk hva vet de bruker.
 3. 3
  Kjøp et stort bur med solid gulv, nivåer og ramper. Wire gulv er smertefullt for rotte din. For hver rotte, bør det være minst to kvadratmeter, men 2,5 kvadratmeter eller mer er bedre. Suppler buret med leker, hengekøyer, skjulestedene, hekkende materiale, samt nødvendigheter (vannflaske og en matskål). Rotter elsker å være opptatt og vil leke med leker mens du er borte.
  • Baren avstanden bør ikke være mer enn en 1/2 tommer (hønsenetting kan brukes til å forsegle hullene) og barene selv bør være pulverlakkert for å unngå rotte urin etser barene. Rotter er gode hoppere og klatrere, og bør være i stand til å utføre sine akrobatikk i buret uten å fly gjennom gitteret.
 4. 4
  Flis og spon (furu og sedertre) er støvete og inneholder oljer som kan forårsake luftveisinfeksjoner. Bruk en hamp, en klut eller papir sengetøy. Fleece (absorbent, og vil ikke maktkampen) eller håndklær (kanskje maktkampen, men mer absorberende) er en god innsats, men du må endre dem flere ganger i uken. Et annet godt alternativ til spon er 'Carefresh', en gjenvunnet cellulose sengetøy, eller resirkulert avis sengetøy som gårsdagens nyheter.
 5. 5
  Tilbringe tid med rotter. Jo mer oppmerksomhet du gir, jo mer bundet, aktiv, sunn og vennlig rotta være. En enkelt rotte er en ensom rotte og dette kan forårsake atferdsmessige problemer. Med mindre din rotte er aggressive, de er best ikke alene. Det anbefales å få rotter fra samme sted til samme tid, for å redusere problemer med karantene eller introdusere dem. Rotte introduksjoner kan være vanskelig, spesielt med territorielle hannrotter. Et godt sted for introduksjoner er en stor boks eller et badekar.
 6. 6
  Stiften diett av rotte din bør bestå av lab blokker eller en hjemmelaget korn blanding, (du kan slå opp en som heter "suebee kosthold") og, avhengig av kvaliteten på lab blokker, hundemat. Resten bør suppleres med fersk og frossen frukt, grønnsaker, kokte bønner, frø etc. unngå å gi sitrus juice til hannrotter, som en kjemisk i skallet (som vanligvis er i kommersielle sitrus juice) binder seg til et protein i sine nyrer, og fører til kreft. Frisk sitrus er greit, så lenge du fjerne hud og marg (den hvite ting) før fôring hannrotter. Kvinner har ikke dette problemet. Hvis du må kjøpe kommersielle rotte maten være klar over at mais og alfalfa pellets er ufordøyelige og små frø vil trolig gå oppspore. Mange veterinærer anbefaler Oxbow Regal Rat, Mazuri, eller Harlan Teklad lab blokker, hvorav de fleste kan kjøpes i bulk online.
 7. 7
  Gjør mat lett tilgjengelig. Rotter vil slutte å spise når de er fulle. Kjøpe pre-laget "rotte blander" er ikke nødvendigvis det beste valget som noen rotter vil spise bare bitene de liker og la resten. "Lab blokker" er "ernæringsmessig komplett", og kan suppleres med frisk frukt, grønnsaker, tørt brød, yoghurt. Rotter lei av å spise det samme hver eneste måltid og kan nekte å spise. Senior hundemat (som har et lavere innhold av fett) kan være en god supplement til deres vanlige diett.
 8. 8
  Når du kjøper rotte mat, sørge for at det ikke bare er frø og nøtter! Disse blandingene inneholder for mye protein og fett for rotter. Også sikre at korn er ikke nummer én bestanddel i blandingen som for mye kan bidra til kreft. I stedet for å lete etter en god rotte mix, kan du velge å lage en hjemmelaget blanding som Suebee tallet (se eksterne lenker).
 9. 9
  Rengjøre buret ofte! Daily "stikkprøver" bidra til å opprettholde et rent bur, og minst ukentlig rengjorde vil sikre friske rotter. Sterke kjemikalier, som bleike, kan skade sine følsomme luftveier systemer. Retail pet-vennlig produkt som Nil-Lukt fungere godt, det samme gjør eddik. Du kan til og med kull trene rotte for å gjøre ting enklere for deg. (Se "Tips".)
 10. 10
  Ikke la rottene utsatt for ekstreme temperaturendringer eller utkast. Rotter bør holdes mellom 65 og 75 grader Fahrenheit. Hvis det er en spesielt varm dag, gi dine rotter med noen kule, grunne (1/2 ") vann å leke seg i, på en kald dag, en fin varmt teppe.
 11. 11
  Vurdere undervisning rotte noen triks! Rotter er veldig intelligent, og kan lære mange triks, som å hoppe gjennom en ring, spinne i en sirkel, stå opp, og med å gi et håndtrykk alle på muntlig kommando. Lær triksene ved å starte sakte, givende, og forsterke med godbiter og ros hvis det gjøres riktig. Ingen negativ forsterkning. Det er dårlig kjæledyr eierskap og vil forvirre rotte..

Tips

 • Rotter ikke sove hele natten eller hele dagen. De er verken nattlige eller dagaktive. I stedet de sover omtrent en time om gangen, stadig går å sove og våkne opp igjen. De er aktive på alle tider av dagen med naps i mellom. De kan noen ganger være ganske støyende, men det vanligvis ikke vare lenge, og det er heller utålelig. Du foretrekker kanskje å holde dem i et rom som er atskilt fra soverommet.
 • Ikke overdriv protein i kostholdet, kan det føre til (blant annet) en ekkel utslett.
 • Rotter er utsatt for midd og huden parasitter. Hvis rotta begynner å se skabbete eller du ser små oransje specs flytte på ham, han har midd. Heldigvis dette er lett fast med en spot-on loppe behandling for kattunger som er lett tilgjengelig fra en veterinær. Revolution er anbefalt, som noen loppe behandlinger som Frontline kan være skadelig for rotter.
 • Trening en rotte å komme på kommando er enkelt og nyttig. De kan trenes med positiv forsterkning med mat belønninger. Felles mat belønninger er ris krispies, solsikkefrø, kremost på fingeren, osv. Dette kan brukes til å finne savnede rotter, og er noe en eier bør ta seg tid til å gjøre.
 • Rotter elsker andre rotter! Ett par, eller gruppe, av samme kjønn rotter (med mindre de er sterilisert / kastrert) vil resultere i lykkeligere, sunnere dyr, mens en enslig rotte kan bli lei, sjenert, klengete, eller lider depresjon og nevrologiske problemer.
 • En lykkelig og tilfreds rotte vil "brux" ved chipping tennene sammen. Noen ganger deres øyne bug ut litt når de er virkelig bruxing hardt, men ikke fortvil! Dette er akkurat som en katt purring, betyr det at rotta elsker deg, og det hjelper dem til å slites ned sine tenner.
 • Å gi rotter tau til å klatre, vil labyrinter å løse og ting å tygge gjøre dem veldig glade.
 • En god metode for rensing bur for å fjerne lukten er å bruke en spray flaske hvit eddik og en sprayflaske med peroxide. Først spraye eddik på buret, så peroxide, og tørk rent med et papirhåndkle. Dette vil fjerne lukt og desinfisere buret billig.
 • Hver gang du kommer til å tilbringe tid med kjæledyret ditt, eller til og med mate den, prøv piping, klikke tungen, eller gjør noen annen form for støy. Uansett hva du velger, må du bruke den samme lyden hele tiden, hver gang du kommer til å komme i kontakt med rotte din. Dette vil hjelpe ditt kjæledyr førsteamanuensis hvem du er og bli kjent med deg raskere. De vil være mer sosial med deg, og kan selv begynne å komme til deg når den slippes ut av buret sitt. Imidlertid kan gi en godbit hver gang føre dem til å assosiere lyden med mat, behandler så bruk med måte.
 • Rotter liker å gjemme seg, så en liten boks gjør at rotta et sted å sove og gjemme seg.
 • Hunnrotter som har en tendens til å være mer aktive. Hvis du vil at rotte til å sitte på fanget for klining økter, få en hann.
 • Du kan trene rotte å bruke et kull pan. Sett kjelen i hjørnet de oftest bruker og satt i en liten mengde av skittent sengetøy. Hvis resten av buret er ren, vil de plukke opp på hvor toalettet lukter området er. Bruk et annet kull i pannen enn hva som er i buret for å hjelpe dem å skille området. Dette vil bare fungere for deres avfall, som de bruker urin for kommunikasjon og vil ikke begrense hvor de tisser. Kvinner har en tendens til kull tog bedre enn menn.
 • Snakk med rotter. De liker det.
 • Gi din rotte noe å tygge på, som for eksempel en toalettpapir roll. De elsker å bruke de tygget opp stykker i reiret sitt.
 • Det er en misforståelse at rotter får bumble fots fra nettingbunn og hyller. Det kommer faktisk fra å gå i urin og avføring hele dagen.
 • Gjør mat et puslespill, bryte opp en snack i noen papirhåndklær eller papp, for eksempel.
 • Dette er det viktigste av alt: Begynn å spare opp for veterinær regninger! Rotter kan virke som lite vedlikehold kjæledyr, men de er utsatt for helseproblemer. De vanligste helseproblemene er luftveisinfeksjoner, (ta dem til veterinær hvis de nysing og tungpustethet!) Midd, (mikroskopiske feil som forårsaker små skorper skal vises på rotte din, og gjør dem kløende!) Abscesser, (cyster, lett behandlet, men kanskje du trenger antibiotika!) og svulster. (Jenter er mer utsatt for dem enn gutter, men hvis du kastrere dem det reduserer deres sjanser for å få svulster.)
 • Rotter elsker godbiter. Friske grønnsaker og frukt, sunne frokostblandinger, og barnemat er noen av sine favoritter. Rotter ikke tåler laktose godt.
 • Hanner kan lett differensieres fra hunner ved tilstedeværelse i deres store testiklene. De er også større i størrelse.
 • Finn en eksotiske veterinær som har spesialisert seg på små pattedyr. De er verdt sin vekt i gull. Beholde sitt nummer på hånden i nødstilfeller.

Advarsler

 • Rotter har en dårlig representant. Folk kan handle veldig rart, mener, nedverdigende og spilte ut når du nevner at du har rotter. Være klar for dette.
 • Rotter har raske og alvorlige reaksjoner på sukker. De vil bli hyper bør du gi det til dem.
 • Aldri mate en rotte gjennom buret. Alltid åpne døren og la dem ta matrester fra hendene. Mater dem gjennom buret kan føre dem til å knytte alt utenfor som mat. De kan prøve og bite uansett hva som skjer for å børste av buret inkludert: folk, klær og andre kjæledyr. Rotte bitt kan bare skremme eller de kan være ganske alvorlig. Hvis fôring gjennom gitteret er nødvendig, lage en unik lyd hver gang du tilbyr mat og bare når du tilbyr mat. Vekslende støy / mat og ingen støy / finger vil hjelpe dem å lære å slikke eller forsiktig bite fingeren i stedet for å behandle det som om det var mat.
 • Aldri plukke rotta opp etter halen! Bruk alltid to hender for å plukke dem opp. Gripe dem rundt midten med en hånd og bruk den andre hånden til å skyfle opp sin backside. Hvis det er absolutt nødvendig at du plukke dem opp etter halen sin, ta dem på undersiden av halen sin. Det gjør det mindre smertefullt for rotta og halen vil ikke bryte.
 • Rotter er veldig flink og kan komme inn i områder du ville ikke tror de ville være i stand til. Hold et øye med dem når de er ute. De liker å hoppe av ting, også.
 • Rotter tygge på alt! Hold ledninger, sko, klær og andre ting du ikke vil ha tygget på ut av deres måte når de er ute av buret sitt.
 • Unngå trangen til parring rotta og bruke avkommet for gen-knockout eksperimenter.
 • Alltid har bedding på gulvet i buret for å absorbere urin. Hvis rotte føtter har forlenget eksponering for urin, kan de utvikle Bumblefoot. Bumblefoot er åpenbart av åpne sår og irritasjon på føttene.
 • Rotter kan bli syk ofte og er dyre å behandle. De kan koste mye penger for å holde, så vær forberedt på å bruke det.
 • Vær forsiktig med katter og hunder. En huskatt kan undersøke en rotte som et interessant nytt familiemedlem, men en rotte vil se en katt som hva det er: et rovdyr. Rotta kan godt bestemme at det beste forsvar er et godt angrep.
 • Hvis du ikke vil at kvinner å bli gravid IKKE holde menn og kvinner i samme bur sammen med mindre hannen blir kastrert eller jenta er kastrert. Ellers vil du ha flere rotter raskt!
 • Det kan være lurt å installere en gnager hjulet i buret. Noen rotter vil bruke det, noen vil ikke. Mange rotte eiere hevder at hjulsporskader rotta er tilbake. I motsetning til hamstere, blir en rotte ryggrad ikke utformet for å bøye den måten den kan forårsake problemer, spesielt hvis hjulet er for liten. Et hjul for en fullvoksen rotte bør være minst 15 inches i diameter. Hvis rotta ikke bruke en løpende hjul, unngå hjul laget med wire som sine føtter og hale kan lett bli flokete i dem og forårsake alvorlige skader. Solid plast hjul er tryggere og kan gi ekstra trening.
 • Ikke mate rotte klebrig mat (peanøttsmør, karameller, marshmallows, etc.) eller kullsyreholdige drikker i store mengder. De kan ikke gulper, som fører til fare for kveling, og er ikke i stand til å frigjøre gass oppbygging.
 • Mat som ikke er forseglet i en pose eller har hull i posen bør fryses i et par timer før servering det til kjæledyret ditt. Noen ganger umerkelige, harmløse insekter kan drive inn der og frysing vil kvitte hjem av ubudne gjester.
 • Rotter kan være svært engstelig eller aggressiv, når du først hente dem hjem (dette gjelder spesielt for pet-store rotter). Vær tålmodig når du håndterer dem.
 • Rotter har en tendens til å se andre dyr som enten rovdyr eller mat, og de kan drepe små gnagere.
 • Hvis du får en albino rotte (hvit med røde øyne) sørg for å holde ham eller henne bort fra solen. Solens sterke stråler er skadelige for albinoer og kan skade øynene.