Wkino

Hvordan ta vare på en nysing kanin

Mange hører deres kanin nys og anta at (s) han er forkjølet. Det er viktig å forstå at kaniner faktisk ikke får forkjølelse og det er mange grunner til at din kanin kan være nysing.

Trinn

Hvordan ta vare på en nysing kanin. Finn en kanin-savvy veterinær.
Hvordan ta vare på en nysing kanin. Finn en kanin-savvy veterinær.
 1. 1
  Finn en kanin-savvy veterinær. Ta kaninen til veterinæren i en operatør eller et godt ventilert boks, og gir vann i pet carrier for kaninen din i tilfelle han eller hun trenger en drink. Ikke alle veterinærer se kaniner, og noen som sier at de ser kaniner ikke alltid har bakgrunn i eksotiske vite alle grunnene til at kaninen kan ha en respiratoriske problem. Spør kanin eiere og søk på nettet for kanin-savvy veterinærer i ditt område.
 2. 2
  Forstå at det er ulike faktorer i å finne ut hvorfor din kanin kan være syk. Sørg for å fortelle veterinæren alt om din kanin hjemme, fra hva din kanin spiser til hva slags sengetøy han bruker. Det kan være noe så enkelt som en endring i sengetøy som setter en stopper for den nysing! Veterinæren kan ha å gjøre ulike tester, sammen med en fysisk eksamen, for å finne årsaken til problemet. Dette kan omfatte blodprøver og ta en prøve av alle utslipp å gjøre en kultur og følsomhet test. Denne testen vil bidra til å bestemme hva slags antibiotika vil være best å hjelpe din kanin bekjempe infeksjonen. Du kan bli sendt hjem med antibiotika, selv før noen testresultater er tilbake. Det er viktig å bruke noen antibiotika som foreskrevet og å ikke hoppe over noen doser.
 3. 3
  Forstå at noen antibiotika kan gjøre din kanin fordøyelsessystem avta. Se å sørge for at han spiser og sørge for at han kommer til badet. Eventuelle endringer i appetitt eller bad vaner må meldes til dyrlegen.
 4. 4
  Tilbringe mer tid med kaninen din hvis din kanin er syk. Dette hjelper du merker lettere eventuelle endringer i hans oppførsel som du kanskje trenger å fortelle veterinæren om, som hans behandling kan endres avhengig av hvordan han reagerer på ulike medisiner. I tillegg vil det gjøre kaninen føler seg tryggere å vite at du er rundt. Akkurat som når vi føler deg syk, vi liker å vite at noen bryr seg!

Tips

 • Hvis din kanin er holdt utenfor, vurdere å flytte ham til en veldig stille rom i huset mens han er syk, særlig hvis været er uvanlig varmt. Dette vil holde ham fra å spre kulden til andre kaniner og også hjelpe deg til å overvåke sin healing fremgang.
 • Hvis du bruker furu eller sedertre sengetøy, kan dette være en stor årsak til luftveisproblemer. Disse typer av senger er kjent for å forårsake øvre respiratorisk distress i kaniner og andre smådyr. Vurdere en alternativer som resirkulert sengetøy, osp eller laboratorium klasse sengetøy, eller andre trygge senger.

Advarsler

 • Kanin luftveisproblemer vil ikke gå bort på egenhånd. Etterforskning i deres sak er nødvendig med hjelp av dyrlegen.
 • Unngå å stresse din kanin. Ikke håndter ham så mye med mindre han føler seg trygg med deg.
 • Hvis kaninen ikke har spist eller elimineres i de siste 10 - 12 timer er dette en veterinær krise! Hvis kaninene dine slutter å spise / eliminere mens du er på noen medisiner dyrlegen kan ha du stoppe medisinering, samt bringe kaninen inn for akutt behandling.
 • Skipping doser av antibiotika eller etterbehandling antibiotika for tidlig bidrar til å skape resistente bakteriestammer. Dette vil gjøre det vanskeligere å finne et antibiotikum som vil fungere neste gang. Alltid gi hele kurset, og pass på å gi riktig mengde til riktig tid.
 • Vær nøye med å fortelle dyrlegen nøyaktig hva slags mat din kanin har nylig fått. Enhver form for mat eller produkt kan være årsaken til nysing samt respiratoriske komplikasjoner.
 • Ikke alle antibiotika er trygge å bruke på kaniner. Gi aldri Amoxicillin til en kanin!

Ting du trenger

 • Pet carrier.
 • Små dyr veterinær opplevd med kaniner.
 • Reseptbelagte medisiner.