Wkino

Hvordan skaffe smaken for vin

Noen av oss er begeistret med tanken på å gå på vinturer eller drikker et glass vin ved spesielle anledninger, men når vi faktisk ta en slurk, kan vi ikke unngå å bli slått av den sterke, tørr smak eller tanniner presentere i mange viner. Heldigvis, anskaffe en smak for vin er enklere enn du tror. Det er hovedsakelig et spørsmål om prøvetaking et utvalg av viner og oppdage hva du vil, og la smaksløkene blir vant til smaker som karakteriserer vin. Tross alt, det er så mange forskjellige varianter, det er noe der ute for alle!

Trinn

Hvordan skaffe smaken for vin. Ta deg tid når du smaker på vinen.
Hvordan skaffe smaken for vin. Ta deg tid når du smaker på vinen.
 1. 1
 2. 2
  Ta deg tid når du smaker på vinen. Ikke gå over, men hvis du ønsker å virkelig få alt som er mulig fra en vin du bør gi den en grundig smaker.
  • Swirl din vin kraftig i glasset, og observere hvordan det ser ut og fungerer versus andre viner. Undersøk farge, spesielt mot lys.
  • Bruk et glass som kan felle lukten, og snuse dypt etter virvlende (du vil se vin aficionados bokstavelig talt å sette nesen i glasset når du gjør dette). Prøv å komme opp med sammenligninger til andre ting du har luktet, som kuttet frukt, hakket urter, eller til og med varm te!
  • Virvel vinen i munnen, merke hvordan det føles. Sørg for at det flyter over spissen, begge sider, under tungen, og på baksiden av munnen din. Etter merke smak, enten svelge eller spytte ut vinen, så puster inn gjennom munnen tegning luft over alle de deler av tungen din igjen - dette vil føre til at smak fra vinen å endre, noen ganger ganske plutselig og kraftig. Igjen, prøv å trekke sammenligninger til andre ting du har smakt. Legg spesielt merke til endringene smaken går gjennom som toner på tungen, og hvor lang tid som 'overflate' varer.
 3. 3
  Oppdag din gane. Det er ingen vin som er one-size-fits-all. Alle har sine egne unike preferanser, og ved å notere din, kan du forbedre ditt valg om og erfaring med vin. Som du smake på vin, skrive ned dine inntrykk, og se etter mønstre i dine preferanser. Viner har fire grunnleggende komponenter: smak, tanniner, alkohol og syre. Smak kan variere fra frukt, lær, krydder, nutty, vanilje, eller en kombinasjon av de ovennevnte - hva er dine favoritter? Foretrekker du sterke eller subtile tanniner, alkohol og syre?
 4. 4
  Eksperimenter med vin.
  • Prøv å fjerne hvitvin fra kjøleskapet i ca 30 minutter før servering, og chilling rødvin i 20-30 minutter før servering. Når hvitvin serveres for kaldt, frukt og floral notater i vinen er redusert, og oppfatningen av surhet er økt. Lett chilling rødvin vil bidra til å redusere alkohol smak, noe som kan overvelde andre smaker når vinen er varm.
  • Smak viner med ulike matvarer. Skarpe tørre hvite viner er ofte deilig med frukt og milde oster som Brie, mens fet, fyldige røde viner har en tendens til å gå bedre med kraftige smaker som steker, alderen oster, eller veldig mørk sjokolade.
  • Mange viner nytte av dekantering (strømme inn i en spesiell flaske med en stor flate), som utsetter vinen til mer luft og kan handle til fete tanniner og balanse smaker. Tørre, fyldige røde viner er ofte forbedres ved dekantering, spesielt når unge.
  • Wine snobbene slå opp nesen ved tanken på å blande vin med andre ting, men vin på is, blandet med fruktjuicer, blandet med brennevin eller likør, eller andre fremmede ting resulterer ofte i gode smaker drikker.
  • Legg is, spesielt med tyngre, søtere, eller svært rike viner. Men kulden i isen numbs litt smaksløkene, lettelser styrken (og snerpende kvaliteter) av noen viner, spesielt røde.
 5. 5
  Drikk viner i en rekke innstillinger. Dine omgivelser, din komfort nivå, og selv den tiden av dagen kan påvirke mottakelighet for vin. På samme måte som mange mennesker nyte en kald øl når du er på en sofa og foran en TV, kan du oppleve at du er bedre i stand til å nyte vin i personvernet ditt hjem på slutten av dagen, eller i sammenheng med en romantisk middag med mange andre lekre matvarer til stede, eller i en sosial setting når ånder er jovial, er musikk å spille, og du føler deg mer eventyrlystne.
  • Prøv viner forbundet med ulike typer mat, spesielt med ulike frukter, oster og kjøtt.
  • Prøv viner i hver setting der du kan trygt nyte en mildt-alkoholholdig drikke: på en sportsbegivenhet, på piknik, som en ettermiddag pause, trendy barer, som en kveld toddy. (Forskjellige viner, vil du finne, passer til ulike innstillinger - sparkly søtsaker for en feiring kanskje, eller en dyp mørk rød å nippe til mens du leser en bok om natten... la smaksløkene foreslå noe!)
  • Noen viner synes å arbeide med ulike årstider. Kjølt fruktige hvite er populært på varme sommerdager, mens varmet mulled viner er tradisjonelle i de lange nettene av vinteren. Se til ditt eget samfunn / familie historie for vin tradisjoner du kanskje ikke visste om.
 6. 6
  Gjøre en rekke ting relatert til vin. En av de mest attraktive ting om vin er at det er ikke bare en drikk. Det er betydelig historie og dybde fra drue til glass. Ved å lære mer om vin, det vil videreutvikle din forståelse og skape en mer mottakelig tenkemåte når du prøver forskjellige viner.
  • Studere opp på druer,, Les vin historie, vinregioner, etc. vin-relaterte tidsskrifter.
  • Ta turer til vingårder, besøk vinbutikker, og gå til vinsmaking.
  • Finn vinbarer og restauranter med gode vinkjellere å prøve uvanlige eller sjeldne viner, og viner sammenkoblet med matvarer.
  • Henge med andre som er interessert i vin, bli med vin klubber, registrere deg for vin nyhetsbrev.
  • Lære noen av lingo. Som du går, ta hensyn til de ordene som brukes til å beskrive ulike viner og forskjellige smaker i vin. I det minste, lære å uttale navnene på de ulike typer viner.

Tips

 • En rask måte å fortelle når en hvit vin er ikke lenger passer for forbruk er etter farge. Hvitvin bør ha en lys, gyllen nyanse. Når fargen er mørkere og tettere til oransje eller lys brun, er det ikke lenger passer for drikking.
 • Vin er vanlig konsumert etter eller sammen med mat og / eller andre drikker. Før mat og drikke forbruk (inkludert andre viner) kan påvirke en vinens smak. Generelt, unngå søt mat og drikke før du drikker de tørrere typer viner. (Merk: Effekten av søte forbruksvarer kan somle i over 30 minutter.) Det finnes unntak til dette rådet. For eksempel kan du sannsynligvis finne noen mørke sjokolade utfyller relativt tørre rødviner. Men, ta ikke feil, vil folk flest ikke liker å drikke en god tørr rødvin når servert med en søt dessert.
 • Husk at ikke alle gode viner beholde. Noen rett og slett ikke kan lagres i kjelleren, så drikk alle ting i sin beste alder.
 • Gå vinsmaking på vingårder. Dette er en flott måte å lære om vin og smake på et bredt utvalg av viner.
 • Lytte til andre menneskers valg, og sammenligne din smak med deres. Hvis din tante Jane extols dyder en perfekt Chianti, men hun elsker viner så tørke korker skrumpe mens du er mer av en muscat drikker, så kan du nettopp har funnet en vin du aldri ønsker å kjøpe. Men hvis venner som har elsket de samme tingene du har kjøper tilfeller av noe du aldri har prøvd, sjansene er gode for at det er noe du kanskje ønsker å prøve også.
 • Legg merke til trenden mot variasjon - av erfaringer, typer, alder, situasjon. Mangfoldet av muligheter er den beste måten å skaffe seg en smak for vin, samt god smak i vinen! God smak i vinen er bare evnen til å heller konsekvent velge viner du vil like.
 • Vin er spesielt utsatt for oksidasjon. En åpnet flaske vin vil ødelegge raskt ved å reagere på luften, og er best konsumert i løpet av 24 timer.
 • Fremfor alt, la smaksløkene guide! Hvis glasset smaker som våte gym sokker til deg, ikke drikke den! Livet er for kort til å drikke vin som du ikke liker, selv om redaktøren av Wine Snobbethet Månedlig fablet om det forrige måned. En billig Chablis eller rosé kan være akkurat det du elsker, selv om Wine Snobbethet Månedlig panorert vintner, vingård, og kalte det "Kool-Aid ', så drikk det!

Advarsler

 • Noen mennesker har en matallergi til vin. Hvis du finner deg selv å ha en fysisk reaksjon på vin, ikke prøv å få en smak for det uten først å rådføre deg med lege.
 • Ikke drikke og kjøre bil eller bruke mekanisk utstyr.
 • Noen mennesker er berørt av surheten i vinen forårsaker følsomhet i tennene.
 • Drikk med måte, og gravide eller ammende kvinner bør drikke bare hvis helsepersonalet anser det for å være trygg. Alkoholforbruk, spesielt i kombinasjon med noen medisiner, kan utgjøre en alvorlig helserisiko.

Ting du trenger

 • Vin
 • Glass
 • Decanter (valgfritt)