Wkino

Hvordan lage nye håndklær mer absorberende

Har du noen gang lagt merke til at nye håndklær synes å frastøte vann, i stedet absorbere det? Vanligvis tar det mange turer gjennom vaskemaskinen for et håndkle for å bli mer absorberende, men med disse tipsene, bør du være i stand til å fremskynde prosessen noe.

Trinn

Hvordan lage nye håndklær mer absorberende. Vask hver håndkle i varmt vann før bruk.
Hvordan lage nye håndklær mer absorberende. Vask hver håndkle i varmt vann før bruk.
 1. 1
  Vask hver håndkle i varmt vann før bruk. Noen folk kjører sine håndklær gjennom to ganger (uten å tørke). Det varme vannet vaske vil fjerne ekstra dye og eventuelle belegg (for eksempel tøymykner) igjen fra produksjonsprosessen. Ikke vask noe annet med dem fordi fargede håndklær kan blø, også, håndklær tendens til å forlate gjenværende lo på andre stoff elementer.
 2. 2
  Legg til en kopp hvit eddik til skylling. Fortynne eddik først eller vente til vannstanden er høy nok til å utvanne den umiddelbart, ellers kan det misfarges din håndklær. Den andre vaskesyklusen kan inneholde 1/2 kopp av natron, men ikke bruke natron og eddik i samme skyll.
  • Merk at disse er velprøvde folk rettsmidler. Når eddik (en syre) eller natron (en alkalisk eller base) distansere (kjemisk komme hverandre) atomene er gratis å rekombinerer med mineraler, salter og andre kjemikalier som har samlet seg i former som lettere skylle vekk.
 3. 3
  Unngå å bruke tøymykner av noe slag. Skyllemiddel belegge overflaten av stoffet med et tynt lag av kjemikalier (oljer) som gjør den hydrofobe fibre (olje og vann ikke blander). Hvis du ikke kan stå hvordan håndklær føler uten tøymykner, bruk amid amin myknere hvis tilgjengelig, men eddik skal hjelpe myke dem likevel.
  • Fortvil ikke hvis du allerede har brukt tøymykner. Det kan bli strippet for å bidra til økt absorpsjon ved å gjøre følgende: Sett 1/2 kopp natron i vaskepulver og legge til vaskemaskinen. Deretter, tilsett 1/2 kopp eddik til skylling sporet.
 4. 4
  Ferdig. Du skal nå være eier av noen litt mer komfortable, mer absorberende håndkle!

Tips

 • Håndklær bør vaskes regelmessig. En gang i uken er greit for håndklær hengt på håndkletørkere, mens noen få dager er best for folk som har høy eksponering mot smuss (som byggherrer, gartnere, bygningsarbeidere, renholdere, osv.).
 • Natron vil få håndklær renere og hvitere, eddik vil bli kvitt lukt og flekker. Begge er stor for vask tøybleier.
 • Hvit eddik er en stor tøymykner. Den arbeider for å redusere den statiske av de fleste stoffer og bidrar til å gjøre håndklær mykere.
 • Sett to gummi tørketrommel baller (gamle tennisballer fungere også - bare sørg for at de er rene) i maskinen med håndklær når du tørker dem. Dette vil bidra til å fluff opp håndklær og de vil da være mer absorberende.
 • Til oppbevaring, er det anbefalt at du holder to sett med håndklær pr person i husholdningen pluss et ekstra sett for gjester. Hvis du roterer settene ved å kjøpe til forskjellige tider, kan du prøve å ha minst ett sett som er mykt mens det nye settet blir brutt i!
 • Bambus stoff håndklær tendens til å være mer absorberende enn bomull håndklær, selv fra starten. Hvis du kan finne disse, gi dem en sjanse.
 • Bryte i nye håndklær er en relativt langsom prosess. Det kan ta et par måneder eller mer av lakenpose for tøymykner lag å fullstendig bryte ned og bringe håndkle til sitt fulle absorberende potensial.
 • Du kan henge håndklær ute på en til å hjelpe dem lukter friskt og bli mer absorberende; linjen tørking er også grønnere og billigere. Videre håndklær hang utenfor en tendens til å holde sin fold bedre. På nedsiden, kan linje tørket håndklær føler grovere enn de tørkes i tørketrommel. Du kan mildne dem etter linje tørking av tumbling dem i en tørketrommel i 3-5 minutter. Eller bare lære å like følelsen av nystekte utendørs-tørket håndklær, det bryter ned etter den første gni ned uansett, når fuktighet treffer håndkle fibre.

Advarsler

 • Oppbevar aldri fuktige håndklær - de gjør det ideelle grobunn for bakterier. Håndklær er best lagret utenfor badet, damp kan gjøre dem lukter av.
 • Ikke bruk eddik og natron i samme skyll. Den kjemiske reaksjonen vil skape mye skumming, som ikke er ideelt for vaskemaskinen.
 • Et håndkle som produserer mye fluff etter vask må vaskes igjen.

Ting du trenger

 • Nye håndklær
 • Hvit eddik
 • Natron