Wkino

Hvordan lage en pott i en pott kjøleskap

I et samfunn eller en situasjon uten strøm, kan oppbevaring av mat langsiktig være vanskelig. En enkel løsning er å bygge din egen pott-in-pot kjøleskap, ved hjelp av grunnleggende Potter, sand og vann. En idé gjenopplivet av Muhammed Bah Abba, er dette ryddig elementet som nå brukes av mange bønder i varmt klima som trenger å bevare maten lengre tid og holde insekter unna.

Å holde sanden fuktig hele tiden muliggjør fordampning for å avkjøle produsere holdes inne i indre potten. Dette muliggjør lagring av nylig dyrkede grønnsaker varer mye lenger enn vanlig i et varmt klima. Det er også stor for bruk på piknik eller utendørs måltid der det ikke er strøm utenfor, men mat eller drikke må holdes kjølig. Her er hvordan du kan lage din egen.

Trinn

Hvordan lage en pott i en pott kjøleskap. Få to store leire eller terracotta potter.
Hvordan lage en pott i en pott kjøleskap. Få to store leire eller terracotta potter.
 1. 1
  Få to store leire eller terracotta potter. En gryte må være mindre enn den andre pot. Kontroller at den mindre potten passer til innsiden av større, og at det er et mellomrom rundt det på minst en centimeter, opp til tre centimeter.
 2. 2
  Fylle eventuelle hull i bunnen av potten. Bruk leire, store steiner, kork, en hjemmelaget pasta - noe egnet for hånden for å fylle hullet. Hvis du lar hullene åpen, vil vannet gå inn i indre potten og vil også kjøre ut av den større potten, noe som gjør kjøleskapet ineffektiv.
  • Kitt eller duct tape kan plugge hullet.
 3. 3
  Fyll undersiden av den større kjelen med grov sand. Fyll ca 2,5 cm / 1 tomme dyp, og bare fylle til en høyde som vil sikre mindre potten sitter selv i høyde med større pott.
 4. 4
  Plasser den lille leire potten inn i den store potten. Ordne sin base flate på toppen av det nedre lag av sand.
 5. 5
  Fyll rundt den lille potten med sand. Fyll den nesten hele veien, bortsett fra å forlate et lite gap på toppen.
 6. 6
  Helle kaldt vann over sanden. Gjør dette til sanden er helt gjennomvåt og ute av stand til å ta noe mer vann. Som du helle, gjør det gradvis for å gi vannet tid til å suge inn i terrakotta.
 7. 7
  Ta en klut, kjøkkenhåndkle eller håndkle og dyppe den i vann. Plasser den over toppen av den indre potten slik at det dekker den fullstendig.
  • Wet hessian eller lignende stoff fungerer også godt.
 8. 8
  La den indre potten for å kjøle seg ned. Hvis du har et termometer, kan du bruke denne, ellers teste temperaturen med hendene.
 9. 9
  Holde potten-in-potten kjøleskap i et tørt, ventilert plass for vannet til å fordampe effektivt mot utsiden.
 10. 10
  Legg grønnsaker eller andre elementer inne for lagring. Du må fortsette å se jevnlig for fuktighet av sand. Hell i mer vann som det blir tørrere å holde det godt fuktet. Vanligvis vil dette må gjøres to ganger om dagen.
  • Du kan legge mat eller drikke til potten-in-potten kjøleskapet hvis du har en utendørs fest eller piknik. Lag en for drinker og en for mat hvis du har mange elementer.

Tips

 • Potten-in-potten kjøleskap er også kjent ved sitt arabisk ord, en "Zeer" potten.
 • Prøv forskjellige typer grønnsaker og frukt for å se hvor lenge de varer ved hjelp av potten. Naturlig Innovasjon bemerker at "Abba prosjekt har ført til store endringer for mange nigerianere: auberginer kan vare i 27 dager i stedet for tre, kan afrikanske spinat holdes i 12 dager i stedet for å ødelegge etter én dag, mens tomater og paprika holder seg friske i tre uker. Food hygiene standarder og generelle helse blir bedre. "
 • Det er også mulig å lagre durra og hirse korn på denne måte - potten-i-pot kjøleskap beskytter mot fuktighet og stopper fungi vekst.
 • Kjøtt kan oppbevares i opptil to uker, i motsetning til et par timer uten denne enheten.
 • Vann og andre væsker som kan holdes ved 15 ° C.
 • Dersom selge råvarer, plasserer noen av råvarer for salg på toppen av fuktig klut som sitter over midten potten. Dette vil holde utsatt produsere litt kjøligere, så vel som å la folk få vite hva du har for salg.
 • Drikke kan holdes kjølig i et enkelt potte med vann på bunnen.

Advarsler

 • Fordampingsavkjøling fungerer mest effektivt i tørr varme og denne potten-in-potten kjøleskapet er ikke annerledes. I høy luftfuktighet, vil du finne at denne løsningen ikke fungerer.
 • Ikke bruk fajanse, bare uten vinduer.

Ting du trenger

 • To leire (terrakotta) potter, glaserte, ett større enn den andre
 • Sand
 • Vann
 • Klut til å dekke pottene
 • Clay, kork eller annet materiale å plugge hull i potter hvis de har dem