Wkino

Hvordan kurere påskelilje pærer for nyplanting

Påskeliljer er et sikkert tegn på, men dessverre er deres blomstrer tid så kort. Den gode nyheten er at en oppstandelse i neste sesong er fullt mulig. Mange hjem gartnere forlate sine pærer i bakken året rundt, men andre foretrekker å bringe dem opp og lagre dem til høsten planting sesongen, da de kan plantes i en annen del av tunet. Her er noen tips om hva du kan gjøre for å berge påskelilje pærer til en ny sesong ved herding dem.

Trinn

Hvordan kurere påskelilje pærer for nyplanting. Klipp av den blomstre (hvis du ikke allerede har gjort det) og de ​​visne bladene rett på jorda linje.
Hvordan kurere påskelilje pærer for nyplanting. Klipp av den blomstre (hvis du ikke allerede har gjort det) og de ​​visne bladene rett på jorda linje.
 1. 1
  La blomstre og bladene helt visne på egenhånd. Unngå å kutte dem tilbake før de er helt visnet. Dette vil vanligvis ta ca seks uker. Selv om det kan se bustete, samler løvverk solens energi gjennom fotosyntesen og pumper den ned i pære slik at den kan vokse neste år. Hvis du vil, kan du klippe brukt tidlig, men sørg for å forlate stammen intakt.
 2. 2
  Klipp av den blomstre (hvis du ikke allerede har gjort det) og de ​​visne bladene rett på jorda linje. Hvis du kommer til å la dem i bakken, det er alt du trenger å gjøre. Normal vanning av hagen og vinter regner ikke vil bringe dem opp til knopp til de er "klar". Det var det. Hvis din preferanse er å bringe dem opp for over-sommer lagring, går du videre til neste trinn.
 3. 3
  Grave dypt ned i jorden flere inches bort fra der pæren er plassert. Prøv å få pæren opp med en ren spade full av og pære. Bruk ikke skader pære. Håndtere dem forsiktig, fordi blåmerker dem vil føre dem til å råtne.
 4. 4
  Vaske av pære ved å børste overflødig jord bort med fingrene. Noen pærer som er klumpet seg sammen vil trolig skille på egenhånd som du børste av smuss. La de som er godt festet til moren pære som er. Fjern eventuelle "deigete-on" fuktig jord som klamrer seg til pære.
 5. 5
  Undersøke pærene etter tegn på råte, forfall eller skader som kan ha blitt forårsaket av småspise gnagerne. Kast pærer som ikke synes å være sunn.
 6. 6
  Sett pæren til side i friluft for en kort periode (vanligvis ca en time) til siste bit av jord har tørket. Så, med en børste eller et håndkle eller klut, fjerne noen ekstra klamrer jord.
 7. 7
  Løst plassere pærene i et godt ventilert bag. En mesh løk bag eller beinet kuttet fra et par strømpebukse eller nylon strømpe fungerer veldig bra. Rimelige tyll fra et stoff butikken kan brukes til å utforme en pose, også. Lukke igjen åpningen av posen med hyssing eller, og har nok overskudd for å danne en løkke for oppheng. Du kan også hvile dem på et gammelt vindu skjermen satt på to bokser eller sagkrakker slik at luft kan strømme under dem.
 8. 8
  Heng pære-fylt bag i et område som ikke vil bli utsatt for direkte sollys, varme eller fuktighet. Langt hjørner (bort fra døren) av garasjen er greit, men unngå å plassere posen i nærheten av en varmtvannsbereder eller vaskerom apparater. Vanligvis er et skyggefullt sted med god luftsirkulasjon bra.
 9. 9
  La pærene å kurere. Hvis du bruker en pose, og du har hengt den innendørs, kan du bare la dem være i fred før du er klar til å gjøre Autumn planting. Hvis du brukte et vindu skjermen, eller hvis du forlot pærer utenfor, bringe dem inn og sette dem i en papirpose for lagring i et mørkt, kjølig og godt ventilert sted.
 10. 10
  Undersøke pærene igjen før nyplanting dem. Se etter tegn på råte eller mugg og kast dem hvis de ikke vises sunn. Plant de gjenværende pærene og vente på dem til å blomstre til våren!

Tips

 • Planting påskelilje pærer og se dem vokse er en flott og givende aktivitet for. Invitere dem til å delta.
 • Hvis du ikke har noe annet valg enn å løfte pærene under blomstring eller kort tid etter blomstring, hæl dem i en reserve seng og holde fuktig slik at bladverket kan modnes, og dette vil tillate pærene å bygge opp mat reserver for følgende sesongens blomster.
 • Påskeliljer også gjøre det bra i potter. Bruke, ikke hagejord. Linje en stor kurv (eller en flettet skittentøykurven) med billig burlap, fyll den med potting jord og plante løkene i kurven. Legg noen lobelia for en fantastisk kontrast av farger og Voila! Du vil ha en fabelaktig inneholdt hage bukett!
 • Påskeliljer er en lett-å-vokse pære. Sunt, fuktig, men ikke våt jord er den avgjørende faktoren for vekst av vakre blomster. Filtrert eller lavt sollys er perfekt for disse solide stammer av gule glede. Plante noen rundt foten av et tre for et snev av iøynefallende farger.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du arbeider med hageredskaper.
 • Beskytt øynene og huden. Hold hendene vekk fra munnen før du har grundig renset hendene med såpe og vann.