Wkino

Hvordan heve sommerfugler


Se ut og se en vakker sommerfugl flagrer forbi deg. Utrolig, slik skjønnhet stammer fra en tomme lang, hage bolig larven som sannsynligvis festet på din dyrebare. Som du stirrer lengselsfullt på sommerfuglen, tror du til deg selv: "Hvis bare det var en annen måte." Og så den treffer deg - "Raise dem selv!"

Trinn

Hvordan heve sommerfugler. Forbered et godt ventilert container.
Hvordan heve sommerfugler. Forbered et godt ventilert container.
 1. 1
  Forbered et godt ventilert container. Beholdere for larvene kan finnes i hobby-og dyrebutikker, på, eller du kan mote en fra elementer rundt hjemmet. Helst bør dette være en laget av netting, for å gi larven noe å klamre seg til. Et akvarium eller et one-gallon krukke kan arbeide, også, forutsatt at den er foret med en skjerm eller cheesecloth strammet med en gummistrikk på toppen. Ikke bruk jar lokk med hull i dem, derimot, trenger da disse ikke gir tilstrekkelig ventilasjon og kan også klippe den delikate larvene med skarpe kanter rundt hullene. Sett en to tommers lag av skitt og gress på bunnen.
 2. 2
  Se opp for larvene på plantene dine. Stedet for sprøyting eller squishing larven, identifisere den (se Advarsler) og fange den til å vokse til en sommerfugl. Butterfly sesongen er fra sent på våren til sommeren, avhengig av område. Hvis det ikke er larven sesong, eller du rett og slett ikke har tid til å gå caterpillar søke, vurdere å kjøpe dem fra en larve leverandøren (se tips). Hvis du ikke vet om et sted som sommerfugllarver liker å frekventere, ta kontakt med en lokal felt for å finne ut hvilke planter er å foretrekke "host" planter for sommerfugler. Ulike typer sommerfugler foretrekker ulike verter. Noen vanlige vertsplanter inkluderer:
  • Milkweed - Monarch Butterfly
  • Spice bush - Spice bush Swallowtail
  • Paw-Paw - Tiger Swallowtail
  • Persille, dill og fennikel - Svart Swallowtail
 3. 3
  Coax larven på en pinne. Bruk en kvist (helst fra samme vert plante) eller lignende gjenstand. Håndtere dem svært forsiktig fordi de kan dø hvis droppet selv fra kort avstand. Ikke plukke den opp med hendene, av tre grunner: det vil gjøre det vanskeligere å sette dem i sitt nye hjem (de klamrer seg fast til overflaten de går på, og skraping dem av hånden din kan skade dem); bakterier på hendene kan gi dem infeksjoner, og noen Larvene er giftige (se Advarsler). Plasser pinne med larven på den i beholderen. Pinnen er viktig, fordi det vil gi hvilested for puppen.
 4. 4
  Gå tilbake til eller en busk der du fant larven Skjær en liten gren med noen blader. Mer enn sannsynlig, er det verten anlegg (larve mat). Noen sommerfugllarver, som Monarch Caterpillar vil bare spise en slags plante - Milkweed. Andre larvene vil spise en fra en rekke planter. Hvis du ikke er sikker, men ta kontakt med en veileder på feltet og gå ut og få blader fra sin vert anlegget (selv sommerfugllarver som valg!).
 5. 5
  Sett bladene i beholderen. Inspisere den for insekter og edderkopper før du setter den inn i beholderen, fordi disse insektene kan skade og drepe en larve. Sørg for å erstatte bladene daglig, fordi larvene ikke skal beite på gamle eller tørre blader. For å holde maten enda friskere, legg den i floral rør (tilgjengelig for svært billig på de fleste blomsterbutikk butikker) med vann. Ikke bruk en tallerken, krukke eller vase å holde på maten, men fordi larvene kan falle i dem og drukne.
  • Dersom larven er på mat du prøver å erstatte, ikke prøv å trekke den av fordi de klorer seg fast og beina kunne rive. I stedet satt i den nye grenen, la dem gjøre veien til det selv, og deretter ta ut den gamle grenen.
 6. 6
  Hold beholderen utenfor. Plasser den i et skjult, skjermet område som er beskyttet mot intens varme eller kulde og vekk fra kjæledyr eller mennesker som kan forstyrre svangerskapet. Hvis du bor i et tørt miljø, kan det være lurt å mist buret og til, siden larvene foretrekker et fuktig habitat. Men misting for mye kan fremme muggvekst.
 7. 7
  Sjekk din gravemaskin hver dag. Rydd opp etter deres avfall, kalt frass, og noen muggvekst. Motstå trangen til å håndtere dem, spesielt når de er sløv eller endrer farge, fordi de kan være i ferd med å transformere. Gi det fersk mat og se for larven å endre. Det vil snart bli en puppen (butterfly) eller kokong (møll). La puppen urørt. På dette punktet vil de ikke trenger mat eller vann, bare sporadisk misting å skape et fuktig miljø.
  • Kontroller at puppen henger i et område av beholderen hvor, når den kommer ut, vil den ha tilstrekkelig plass til vingene for å ekspandere fullt ut uten å berøre bakken eller sidene av beholderen. De trenger nok plass til vingene for å utvikle riktig og tørke, slik at de kan fly når de dukker opp, ellers sommerfuglen kan falle til bakken og ikke overleve. Om nødvendig, flytt filial eller objekt som puppen henger på forsiktig for å imøtekomme deres fremveksten.
  • Hvor lang tid det tar for en sommerfugl eller møll å dukke opp avhenger av arten. Hvis du er veldig ivrig og kan identifisere farger og annen merking av larven godt, prøve å forske denne informasjonen i bøker om sommerfugler eller på Internett. Noen sommerfugler, monarker for eksempel komme fra puppen i 9-14 dager. Andre sommerfugler vil forbli i puppen scenen gjennom en vinter og dukke opp i løpet av våren.
 8. 8
  Mate den nylig dukket butterfly. Den nylig dukket sommerfugl vil ikke spise i flere timer. Det er behov for å pumpe væske inn sine krøllete vinger og la dem tørke. Når du har angitt butterfly gratis, vil det mate i hagen din hvis du gir nektar blomster. Noen ganger vil de drikke av fuglebrett. Noen sommerfugler liker veldig moden frukt som maten.
 9. 9
  Observere butterfly i noen timer. Når vingene er tørre, kan du sette fingeren under bena, og det bør hoppe på fingeren. Gå utenfor og sett den på en blomst for noen flotte bilder. Hvis du har gjort din forskning, kan du vet levetiden på butterfly din - noen lever så kort som en dag, så vær oppmerksom på dette når du gir den sin frihet.
 10. 10
  Still ditt butterfly gratis!

Tips

 • Ikke bli redd hvis du ender opp heve møll i stedet for sommerfugler. Møll har merking akkurat som en sommerfugl, mens de vil være mye mindre fargerik, markeringene er likevel sannsynlig å være intrikate og fantastisk. Selv varierende nyanser av monotone farger er vakkert å se i naturen.
 • Se i en rekke steder for sommerfugllarver, ikke bare din bakgård. Prøv parken, eller bruke dette som en god unnskyldning til å få familien ut i naturen.
 • Hvis puppen faller av, fest tuppen til et stykke papir med varmt lim som er litt avkjølt og vente til limet herder. Deretter pin papir til papp eller kork og plasser den i beholderen.
 • Larven kan dø, men ikke mist motet. Caterpillar raising tar litt praksis og eksperimentere med mat typer og skape det rette miljøet. Les deg opp på de artene som du prøver å heve slik at du vet hva som er best for det. Bare sørg for at du fjerner eventuelle døde larver fra beholderen, i tilfelle døde den fra en infeksjon, slik at den ikke påvirker de andre larvene.
 • Når samle larven for monarken, finne larven på milkweed og kutte stammen at de spiser av fra å sette på plass. Som sikrer vanligvis at larven ikke får vondt.
 • Larvene trenger ikke en vannforsyning. De får alt vannet de trenger å konsumere fra friske blader.
 • Sommerfugler er kaldblodige, noe som betyr at de får sin kroppsvarme fra solen. I tillegg må de blomster med nektar å mate.
 • Prøv forskjellige sommerfugllarver i din region, og oppdag den fantastiske sommerfugler som dukker opp. I Nord-Europa, se etter sommerfugllarver som ser ut som fugleskitt, og har over-sized antenner, da disse vokse til å bli vakker mørk blå sommerfugler.
 • Raising sommerfugler er en god hobby for barn over 5 år.

Advarsler

 • Vær forsiktig med "spitfire" sommerfugllarver som spytter ut en gift ved berøring som en forsvarsmekanisme. Hvis giften kommer i øynene, kan det gjøre alvorlig skade.
 • Mange arter av britiske sommerfugler mate utelukkende på stikkende brennesler, så vær forsiktig så du ikke stikke deg selv når samle dem!
 • Se opp for svært fargerike sommerfugllarver med skarpe pigger som de kan være giftige. Når du har litt erfaring heve sommerfugler, kan du nøye forsøke å øke denne type gravemaskin som de ofte vokse til å bli store vakre sommerfugler.
 • Samler ikke inn eller forstyrre sommerfugllarver eller sommerfugler som er truet, truet eller på annen måte beskyttet.
 • Hvis du gjør kjøpe sommerfugllarver, husk at i mange jurisdiksjoner bare autoriserte selskaper har juridisk rett til å heve dem.
 • Alltid prøve å samle dine egne sommerfugllarver lokalt, snarere enn å samle dem andre steder eller kjøpe dem fra et selskap som hever sommerfugler. Vi presenterer ikke-innfødte sommerfugler, eller noen andre levende ting, i ditt lokale område kan være skadelig for innfødte arter og økosystemet som helhet, da disse "fremmede arter" kan utkonkurrere lokale arter. Mange stater og land har også strenge lover mot innføring av fremmede arter.

Ting du trenger

 • Container
 • Blomsterplanter