Wkino

Hvordan fange en vill hest

Når det gjelder å fange en hest, vill eller innenlands, vil du ha en langt bedre sjanse for å fange dyret hvis du handle og tenke som en vill hest. Ved å handle og tenke veien for en vill hest, etterligner du dens kroppsspråk for å kommunisere med det, og gi hesten en bedre forståelse av hva du prøver å si.


Merk at dette refererer til vilt som er vanskelige å fange, ikke mustang.

Trinn

Hvordan fange en vill hest. Vær rolig og samlet.
Hvordan fange en vill hest. Vær rolig og samlet.
 1. 1
  Vær rolig og samlet. Hester er følsomme for følelser av mennesker, og hvis de føler at du er redd eller nervøs, vil de bli det samme som deg, redd eller nervøs.
 2. 2
  Gå sakte mot hesten, og unngå å stirre rett inn i øynene, fordi et rovdyr vil stirre en hest i øyet. Snakke rolig og beroligende og unngå å gjøre noen brå bevegelser, noe som kan skremme hesten. Hvis mulig, gå sidelengs-dette er en ikke-truende holdning.
 3. 3
  Når du kommer nær nok til hesten, sakte, men bestemt kompliment hest og fortelle dem om alle sine gode egenskaper til å føle seg mer rolig rundt deg. Sakte tomme din vei til hesten! Når du kommer nær nok der du kan klappe, sakte legge hånden ut med fingrene sammen (ikke legge hånden ut med fingrene spredt ut, for dette kan gi hesten inntrykk av at du er et vilt dyr!) Og berøring nakken. Pet nakken forsiktig, mens du snakker rolig og beroligende.
 4. 4
  La hesten lukte på hånden, slik at det kan bli kjent med deg.
 5. 5
  Når du har blitt kjent med hesten, sakte sette en grime på hodet mens du fremdeles snakker til det forsiktig.
 6. 6
  Også du kan nærme hesten forsiktig og klapp den på baksiden deretter skyve hånden oppover mot hodet til hesten. Hvis hesten lar deg gjøre denne handlingen så kan du bare skyve lasso over hestene hodet.

Tips

 • Gjør et forsøk på å studere hestens kroppsspråk. Dette vil tillate deg å forstå hvordan hester kommuniserer med hverandre i flokken.
 • Bruk naturlig horsemanship. Målet med naturlig horsemanship er å gjøre hesten stoler på deg. Hvis du kommer for hestens hode, og han trekker tilbake, ikke tving deg selv på ham. Ta hånden din og vent et øyeblikk før du prøver igjen. Etter hvert vil hesten skjønner at du ikke prøver å skade ham, og han kan fortelle deg grime ham.
 • Gammel Native trick-hvis du har tilgang til en annen hest, skrelle av det øverste laget av hans kastanjer. Dette er de patcher hver hest har på innsiden av bena. Gni kastanjene på hendene for å overføre lukt til huden din. Bli motvind side av hesten på din tilnærming og lukten av "hest" kan hjelpe deg å komme nær nok til å faktisk være i stand til å røre hesten. Legg merke - med mindre du vet nøyaktig hvordan du trygt kan få hesten "smell" uten å skade hesten, ikke gå peeling av noen lag av noe.
 • Skjule headcollar bak ryggen din, og deretter sakte bringe den ut for å fange den ville hesten.

Lykke til!

Advarsler

 • Det er ok hvis du ønsker å ta med en annen person sammen, for sikkerhet og hjelpe, men unngå å bringe mange mennesker. Dette kan skremme hesten og vil provosere det å løpe vekk.
 • Føll kan være søt og kosete, men opprettholde en trygg avstand fra dem. Hingster vil beskytte sitt avkom på alle kostnader, og vil ikke nøle med å ty til dødelige metoder.
 • Ville hester er veldig aggressive, og du kan angre på noen ting du gjør.
 • Bli varslet når en kommer i nærheten av en mare og hennes føll. At mare vil gjøre noe for å beskytte henne føll hvis hun føler det er i fare. Hvis det er sparker, biting, eller ringer etter hjelp fra andre flokken medlemmer!
 • Ikke friste hesten med noe mat. Dette kan føre til at andre hester til å bli aggressive, noe som kan gi en mulighet for deg å bli skadet.
 • Ville hester er som hjort, de blir skremt lett, uansett hva det er.
 • Hester er veldig sterk. De normalt veie over tusen pounds. Hester kan drepe deg med ett spark, og ett feilsteg fra din side kan du få tråkka. Være veldig veldig forsiktig!
 • Ville hester er nettopp det, vill. Med mindre du faktisk eier denne hesten, ikke forsøk å fange den.
 • Ikke nærme hesten bakfra eller rett foran.
 • Hestenes ben er veldig skjør, derfor er det sterkt anbefalt å unngå å skade sine ben eller skape en situasjon der de kan forårsake skade på sine ekstremiteter, dvs. gjør en brå bevegelse og hest trinnene i en gopher hull.
 • Vet hvor private landområder er.

Ting du trenger

 • Grime og tau (ta en annen, bare i tilfelle)
 • Tålmodighet-og mye av det!