Wkino

Hvordan dyrke poteter i en wire bur

Du kan vokse enkle å høste poteter, med et minimum av oppstyr og innsats. Ved hjelp av en del av ledningen lager gjerde rullet inn i et bur, vokser dem på et blunk!

Trinn

Hvordan dyrke poteter i en wire bur. Ta et stykke wire lager gjerde eller lignende solid nettinggjerde.
Hvordan dyrke poteter i en wire bur. Ta et stykke wire lager gjerde eller lignende solid nettinggjerde.
 1. 1
  Ta et stykke wire lager gjerde eller lignende solid nettinggjerde. Gjør det om lag ti fot (ca. 3 meter) lang, og rull den til en sylinder ca 3 meter (ca. 91 centimeter) bredt. Fest enden til gjerdet med wire for å holde den sammen. Det bør danne en sterk, men lett å åpne sylinderen som står omtrent fire fot (1,2 meter) høye.
 2. 2
  Forbered jorden. Løsne den, og legge litt gjødsel. Dette vil få potetene til en god start.
 3. 3
  Plante potet frøplanter som du normalt ville. Plasser dem om 03:57 inches (ca. 7,5 cm - 10 cm) dyp, hånd stamping jorda rundt dem.
 4. 4
  Plasser wire hoops slik at de står oppreist. Plasser dem rundt plantet settepoteter, sentrering fremtidige planter.
 5. 5
  Hold plassen fylt. Dine potet planter vil snart være spratt ut av jorda, som de vokser, fylle rommet innenfor gjerdet med blader, strå og ekstra skitt. Ikke begrave plantene, bare bringe jorda nivå opp inne i sylinderen 02:58 inches (5 cm - 7,5 cm). Når potet skuddene vokse til ca en fot, gjør dekke helt med løv, gress eller et lignende materiale. Du ønsker å holde lyset av utviklingslandene knoller, da det kan føre dem bli grønn.
 6. 6
  Fortsett å fylle ut sylinderen som plantene vokser. Plantene vil bruke denne ekstra jord for å vokse enda mer poteter i. Snart vil sylinderen fylles med blader, strå skitt og poteter. Poteter trenger ikke en masse ekstra rik organisk materiale, men de trenger mer vann, minst 1 cm per uke. Nok til å suge dem grundig uten å drukne dem.
 7. 7
  Høste poteter når du er klar. Når anlegget topper tørke og visne, potetene er klare til innhøsting. Bare angre bardunfester og trekker seg unna de fence.Your poteter vil være klar til å høste, uten å grave, rett i sylinderen av jord. Forsiktig spre ut nye poteter og la dem lufttørke i minst en dag, for å hjelpe "stramme" skins. Hvis regn er truet flytte dem til et skjermet område. Når de er modnet, kan de lagres i et tørt og kjølig sted før du er klar til fest på dem.

Tips

 • Hvis du har problemer med potet biller i ditt område, kan du dekke hele sylinder med en av de ulike materialene som brukes for rad dekker, eller til og med ost klut, for å holde dem i sjakk. Du kan også bruke eikeløv, samt kompost og andre organiske materialer. Eikeløv inneholder tannin, som synes å fungere som en frastøtende for billene.
 • Plante potet planter som normalt, bortsett fra plante fem eller seks av dem i nærheten av hverandre, slik at de vil passe inn i oppreist sylinder av gjerdet når den sto opp over dem. Stå gjerdet opp først, og bruke den til å markere en sirkel i jorda der du skal plante poteter. Du kan plante dem rett ved siden av hverandre, som plantene vil vokse oppreist i gjerdet, og ikke spre seg. Du kan faktisk plante grupper av sylindrene rett ved siden av hverandre og spare en masse hage plass.
 • Det samme konsept kan anvendes med gamle bil / lastebil-dekk. Bare stable dem rundt anlegget og fyll med kompost eller forlate (eller til og med barnåler og halm) som potet planten (e) vokser.
 • Pass på å blande i kompost eller annet organisk materiale sammen som du fyller ut bøyle; bare bruke jord alene vil ofte resultere i komprimert jord, som ikke vil tillate potet knoller å utvikle. Hakkede eller tørr hele blader er en veldig god add-in.

Advarsler

 • Du bør bruke jord og eller kompost for å fylle i sylinderen. Selv gresset kan brukes, men ikke bruk dem hvis du har Chem-Lawn eller andre kjemiske plenen tjenester.

Ting du trenger

 • Solid ledning - 10 fot / 3 meter i lengde
 • Gjødsel (egnet til poteter)
 • Potet frøplanter
 • Ytterligere jord
 • Kompost
 • Row deksler eller ost klut hvis du har potet bille problemer