Wkino

Hvordan de skal straffe barna for røyking

Alle er vel klar over helserisikoen forbundet med røyking, men barn og tenåringer er fortsatt ivrig etter å prøve den. Har du fanget barnet ditt med en sigarett? Her er hvordan de skal straffe dem, og - viktigst av alt - stoppe dem fra å gjøre det igjen.

Før vi begynner, det første du må gjøre er å sjekke dine motiver. Prøver du å straffe barnet for pinlig deg? Prøver du å straffe barnet for ikke å gjøre det du vil at han / hun skal gjøre? Eller har du bare ønsker å straffe din sønn eller datter?

Eller gjør du dette ut av kjærlighet? Vil du at barnet ditt til å være sunt? Ønsker du å hjelpe barnet ut av en avhengighet? Skal du hjelpe ditt rykte eller barnet ditt. Noen ganger må du velge. Hvis din sønn eller datter har vært røyke for en lengre periode, må du kanskje ha barnet se en lege.

Trinn

Hvordan de skal straffe barna for røyking. Etablere kommunikasjon.
Hvordan de skal straffe barna for røyking. Etablere kommunikasjon.
 1. 1
  Reagerer rolig. Så du gikk inn på barnerommet og fanget dem puffing bort? Så mye som du ønsker å frike ut, må du holde hodet kaldt. Barnet ditt vil være mindre sannsynlig å absorbere hva du sier. Selvfølgelig kommer du til å være sint, men husk: du er den voksne her.
 2. 2
  Fjern fristelsen. Ta sigaretten ut av ditt barns hånd og rolig be for resten av sigarettene. Hvis det er én, er det utvilsomt mer. Hvis du har funnet en pakke sigaretter, sier i sin jeans lommen mens du gjør tøyet, må du konfrontere barnet rolig med bevis i hånden.
 3. 3
  Diskutere. Det er riktig, diskutere, ikke forelese. Kommunikasjon er nøkkelen, spesielt når et emne er like viktig som denne. Følg denne løs retningslinje, og samtalen bør gå (ganske) greit:
  • Begynn med å spørre hvor de fikk sigaretter. Ikke true med å ringe sin venns mor eller vil du aldri få et ærlig svar.
  • Hvis det er nødvendig, fortelle dem at de har ikke lov til å tilbringe tid med den som forsynte dem med sigaretter. Forklare hvorfor. Være rimelig, sier: "Nå, du vet jeg kan ikke la deg henge med (sett inn navn her) lenger, ikke sant Dette er ikke greit, og jeg er sikker på at du forstår hvorfor?".
  • Spør barnet hva de fant så appellerende om sigaretter. Ble det gruppepress? Ønsket om å se kul? Ta hva barnet sier og tilbakevise det - si: "Hva slags venner du vil dø Hva annet vil de ha du gjør?" eller "Føler du deg kul nå? Hva om dine venner var å se på deg akkurat nå?" Igjen, ikke være harde eller grusom, være ærlig.
  • Minn barnet om ulempene til røyking: gule tenner, rynker, kreft, stinkende ånde, kortpustethet, sprøtt hår og stinkende klær. Relatere disse tingene til deres hverdag - "Hvordan ville du føle hvis du lente seg over å endelig kysse den jenta du er forelsket i, og neste dag på skolen, hører du hun fortalte alle hvor dårlig ånde stinket?"
  • Hvis du har en fortid med røyking, fortelle dem en kort historie om din første erfaring med røyking. Har din far fange deg og tvinge deg til å tygge en sigarett opp? Gjør din ungdoms latter med en historie om deg selv. Men sørg for å få alvorlig igjen og si: "Så du ser, jeg har vært gjennom dette, også. Jeg innså at det er bare ikke verdt det. Jeg ikke ønsker å skuffe mine foreldre eller starte en usunn livsstil."
 4. 4
  Utdanne. Gi barnet den informasjonen de trenger for å innse at røyking er usunt og dødelig. Du kan plukke opp brosjyrer rettet mot barn til enhver helsestasjon eller sykehus venterommet. Dele en personlig historie, gjorde Uncle Mike omkomme av lungekreft? Forklare sykdommen og hvordan den påvirket hans familie. Ikke bli for grafisk med yngre barn, men.
 5. 5
  Etablere kommunikasjon. Jo tidligere du sette opp gode kommunikasjonsevner, jo lettere vil det være for barnet ditt å spørre deg om røyking. Barnet ditt vil respektere og verdsette din mening. Alle foreldre ønsker å veilede sine barn gjennom livet, unngå så mange farer som mulig. Vel, er barna dine mot sine egne fristelser: på skolen hver dag, i parken med venner, og på overnattinger. De trenger noen som er virkelig i hjørnet sitt, som de alltid kan stole på.
 6. 6
  Etablere regler. La barnet få vite at det ikke er greit å røyke i ditt hjem. Du betaler regninger og barnet må følge reglene. Ikke la ungen å røyke hjemme, slik at de er "ikke et annet sted, gjør hvem-vet-hva." Være klart om reglene - skriv dem ned hvis nødvendig - og sterkt håndheve dem.
 7. 7
  Gi eller ta. Straff handler om mer enn diskusjoner og regel-making, det handler om den totale opplevelsen. Punktene ovenfor er en god begynnelse, men du trenger også å gi eller ta:
  • Gi barnet ekstra husarbeid. De kunne gjøre retter hver kveld etter middag for en måned. De kunne rydde på badet. Gi dem en grunn til ikke å gjøre det igjen.
  • Ta noe bort. Fjern TV fra rommet sitt, ta bort deres telefonnumre privilegier, eller nekte å la barnet gå på fest eller overnattinger. Hvorfor vil barnet endre sin dårlige oppførsel hvis de ikke mister noe? Tenk på det: du vil spise fast food og drikke masse alkohol hver dag hvis du ikke opp i vekt, ikke sant? Samme for dine barn.

Tips

 • Rolig spør barnet ditt hvorfor han eller hun har vært røyking. Mange folk røyker når de er deprimerte. Din sønn eller datter kan gå gjennom noe som du ikke er klar over.
 • Hold deg rolig. Barnet ditt er, tross alt, et barn. De kan skrike, gråte, krangle, og klage, men du er voksen.
 • Ha respekt
 • Være kjærlig
 • Hvis du fanget barnet røyke en substans annet enn tobakk, justere ovenstående informasjon til å passe dine behov.
 • Hvis du er veldig seriøs om ditt barns helse, og hvis du nå røyker, gjør en avtale med barnet ditt. Fortell dem, "La oss gjøre en avtale. Jeg skal slutte å røyke, og du vil slutte å røyke. Jeg skal holde et veldig nært øye på deg, og du kan gjøre det samme for meg. Vi begge trenger å være sunn, og dette kan være den beste muligheten for det. Vi er på jevnt underlag nå. "

Advarsler

 • Hvis du nå røyker, kommer det til å være svært vanskelig å for barnet ditt å ta deg på alvor. Hvordan kan du forelese helsefarene ved røyking når du selv er en del av det?
 • Forventer et negativt svar, men ikke bli overrasket hvis din ungdoms ønsker å slutte, men vet ikke hvordan
 • Anger vil oppmuntre tenåringer til å røyke mer
 • Hvis din sønn eller datter har vært røyke for en lengre periode, er det lite sannsynlig at han eller hun vil være i stand til å stoppe uten anstrengelse.
 • Hvis barnet er over atten år, du lovlig har ingen rettigheter til å gjøre din sønn eller datter slutte å røyke.
 • Hver forfatter av denne artikkelen har en litt annen tilnærming til foreldrerollen.