Wkino

Hvordan bli venn med en vill katt eller kattunge

Mange byer er fulle av hjemløse, spesielt katter. I mange av dem, er kommunen ikke tar noen tiltak for å redusere sine tall ved kastrering og sterilisering, og så hver dag i de varme årstider flere er født, og så mange av dem dør av dehydrering, sult, sykdommer og mer. Hvis du har oppdaget en katt som virker vennlig, og du har lyst til å ta den med hjem, men det er sjenert og vil ikke komme opp til deg, her er noen skritt for å tjene deg et nytt kjæledyr. Husk å være tålmodig, ettersom prosessen er ofte lang.

Husk bare adoptere en katt hvis du er villig til å ta vare på den for sin hele livet, eller finne et annet hjem. Katter er ikke leketøy. Hvis du synes det er et annet hjem, er det best å finne noen til å vedta det, ikke ta det til et pund. Disse har en tendens til å bli overkjørt av dyr, og kan sette ned dyrene hvis de ikke har noe mer plass. Så selv om de ikke spesifikt sette ned katten din, kan du føre en til å bli satt ned.

Trinn

Hvordan bli venn med en vill katt eller kattunge. Finn et sted der katten vanligvis forblir, og vent i nærheten fram til katten når sin plass.
Hvordan bli venn med en vill katt eller kattunge. Finn et sted der katten vanligvis forblir, og vent i nærheten fram til katten når sin plass.
 1. 1
  Finn et sted der katten vanligvis forblir, og vent i nærheten fram til katten når sin plass.
 2. 2
  Sitte ned eller ligge, hvis du kan, eller i det minste Crouch. Katten finner du mye mindre skremmende på den måten.
 3. 3
  Holde det for en stund. Lær katten du vil ikke skade det. Lese en bok er greit, eller gjør noe som ikke vil skremme katten.
 4. 4
  La den stå litt kattemat, hvis du kan. Det vil lære deg er en kilde til mat, og hvis du holder kattemat i hånden en stund, vil lukten være på det også. Dette vil ikke hindre katten fra å spise det, men det kan føre dem til å assosiere deg med mat, noe som er bra generelt.
 5. 5
  Når katten blir vant til ditt nærvær, selv den minste bit, finne noen tunfisk eller noe annet katten kan finne særlig fristende.
 6. 6
  Når katten er igjen på plass sin, veldig sakte sette et stykke tunfisk så nær det som du kan. deretter sette ut hånden la katten snuse hendene. Hvis katten begynner knitring eller ørene gå tilbake, etcetera, du er for nær - trekke hånden tilbake litt og sakte.
 7. 7
  Fortsett å sette små biter av tunfisk nærmere og nærmere deg.
 8. 8
  Til slutt katten skal komme nær deg deretter sette ut hånden la katten snuse hånden katten kanskje kan spise fra hånden din. Ikke forvent at dette skal skje med en gang. Ikke forvent dem å selv spise noen av tunfisk med en gang.
 9. 9
  Fortsett å fôre katten, og sitter i nærheten stille, og til slutt bør du tjene sin tillit.
 10. 10
  Satt opp plakater rundt i nabolaget om funnet katt. Hvis det tilhører noen andre, er det best å få den tilbake i sin korrekte eierskap.
 11. 11
  Ta katten til dyrlegen. Dette er et svært viktig skritt, som katten må være rene, fri for sykdommer, vaksinert og kastrert / sterilisert (helst) før den trygt kan leve i en husholdning. Dessuten vil veterinæren sjekke om katten har en RFID-brikke og hvor den kom fra.
 12. 12
  Sett opp en litterbox inne, og arbeide for å få katten litterbox trent.

Tips

 • Vis respekt og kjærlighet for dine kattunger, vil de legge merke til.
 • Hvis katten er virkelig redd for deg, la det være. Legg gjerne igjen mat for det, selvfølgelig, men det er best ikke å nærme seg det med mindre det nærmer deg.
 • Hvis en veldig ung kattunge mor virkelig har forlatt det, hopper alle trinnene over så lenge det mer eller mindre aksepterer deg, som det skal. Få noen formel og mate den når den ber om det.
 • En kattunge vil være lettest å bli venner med, de vil ikke ha lært å frykte mennesker så mye ennå, vil de være lettere å hus-tog, og de vil sannsynligvis vise seg mer av en huskatt enn en utdannet feral katt.
 • Hvis kattungen er fremdeles ung nok til å være sykepleier, sørg sin mor virkelig har forlatt det. Hvis det er yowling, og du bør høre det hvis de gjør det, så er det sannsynligvis forlatt, spesielt hvis det yowls for en lang stund. Vedta en høyt kattunge (de fleste synes å ha lungene av stål) vil trolig også gjøre naboene takknemlig for stille.
 • Hvis katten kommer inn i eierskap, kan det være lurt å vurdere å kjøpe leker for det. Squeaky leketøy, skrape post, eller en ball av garn kan holde det opptatt for de gangene du er for opptatt til å leke med den.
 • Hvis katten virker veldig slank og velfødde, gjør ditt beste for å sørge for at det ikke allerede har en eier.
 • Ikke stirr på en katt-de kan finne denne aggressive.
 • Hvis katten er aggressiv, ikke prøv å bli venn med den. Selv om du klarer, vil det fortsatt være en villkatt, og kan være ekkel.

Advarsler

 • Pass på å gi kjæledyret masse oppmerksomhet dersom den kommer i eierskap. Denne katten kan ha vært gjennom mye, og det trenger din kjærlige støtte.
 • Når katten kan du adoptere det, ta det rett til veterinær så snart som mulig for en sjekk-up, vaksinasjoner og lignende.
 • Husk alltid å vaske hendene grundig etter å berøre katten. Noen sykdommer kan ikke sees. Noen sykdommer er smittsom og du vil ikke få lov til å gå på skole eller jobbe hvis du har dem.
 • Berør aldri katten med mindre det treffer deg først.
 • Hvis kattens øyne er grumsete eller limt stengt, eller hvis det ser ut på noen måte syk, gjør ditt beste for å få det inn i en katt carrier (agn fungerer godt) å ta den med til en veterinær.
 • Dette er obligatorisk: kastrere katten din. De er mye vennligere den måten (spesielt hvis katten er mann), du hindre kull av uønskede kattunger og det er den ansvarlige tingen å gjøre, med mindre du virkelig faktisk ønsker et kull.
 • Ikke bli for nær katten. Hvis den er hakkete, slår sine ører tilbake, fluffs opp halen, eller buer ryggen, back off.

Ting du trenger

 • Tålmodighet. Mye av det.
 • Kattemat. Fortrinnsvis for en alder av katten.
 • Kylling (tunfisk er dårlig for katter Vitamin B1-mangel og alle) eller noe annet som vil friste en katt.
 • Formula, hvis det er en sykepleier kattunge.
 • Noen katt leker (de med fjær fungere fint).
 • Cat behandler (Temptations fungerer for eldre katter ikke veldig mange yngre, for kattunger får mykere seg)