Wkino

Hvordan bekjempe gulsott hos et nyfødt

Det er ikke uvanlig for en baby å bli født med gulsott, som er synlig som en gul farge på huden og øynene. Gulsott skyldes i de fleste tilfeller ved den nye leveren ikke er i stand til å behandle ut bilirubin, biproduktet av spedbarnet bryte ned overskudd av røde blodceller. Babyer som blir kvestet ved fødselen er mer sannsynlig å utvikle gulsott.

Trinn

Hvordan bekjempe gulsott hos et nyfødt. Rådfør deg med barnelege om hvordan å behandle denne tilstanden.
Hvordan bekjempe gulsott hos et nyfødt. Rådfør deg med barnelege om hvordan å behandle denne tilstanden.
 1. 1
  Rådfør deg med barnelege om hvordan å behandle denne tilstanden. Det er generelt ikke en trussel mot barnets langsiktige helse, men det bør tas på alvor.
 2. 2
  Vit at du vil sannsynligvis bli bedt om å mate ekstra mat til spedbarn, som bilirubin er behandlet ut gjennom barnets avføring.
 3. 3
  Forstå at i en sak som krever behandling, kan barnet bli satt under spesielle lys. Høy intensitet "Bili lights" bryte ned bilirubin i huden og la den bli gått fra kroppen. En baby får vanligvis denne behandlingen alt fra noen dager til en uke.
 4. 4
  Vær oppmerksom på at det er noe som tyder på at forsinket ledningen skjæring kan redusere eller unngå gulsott hos en nyfødt. Verdens helseorganisasjon (WHO) gir sin tilslutning til praksis.

Tips

 • Merk at barnet ditt kan bli søvnig. Dette er et normalt resultat av gulsott. Hvis barnet er trøtt og ammer mindre enn 8-10 ganger / dag, må du kanskje vekke barnet opp å prøve og mate den.
 • Den europeiske Academy of Pediatrics råder: "Hvis du setter babyen i sollys er ikke anbefalt som en trygg måte å behandle gulsott Utsette baby til sollys kan bidra til å senke bilirubin nivå, men dette vil bare fungere om babyen er helt avkledd Dette kan ikke.. gjøres trygt i ditt hjem fordi babyen vil bli kaldt, og nyfødte bør aldri settes i direkte sollys utenfor, fordi de kan bli solbrent. "
 • Det er noe som tyder på at forsinket ledningen skjæring kan redusere eller unngå gulsott hos en nyfødt. Verdens helseorganisasjon (WHO) gir sin tilslutning til praksis.
 • Noen barneleger anbefaler en ammende mor å supplere med formelen.
 • Det kan være nyttig å leie et sykehus grade brystpumpe (og det kan bli betalt av forsikring eller WIC.). Ikke prøv å bruke en "butikk-kjøpte håndholdt" pumpe. Du trenger en stor pumpe for å uttrykke melk å mate til babyen og holde opp batteriene dine (noe med en multi-syklus justerbar sug kontroll).

Advarsler

 • Gulsott kan være alvorlige. Din barnelege bør konsulteres dersom du tror barnet har gulsott.

Ting du trenger

 • Et sykehus-grade leie brystpumpe, hvis barnet ikke amme godt eller ofte nok.