Wkino

Hvordan å vokse en bonsai treet

I Vesten, de fleste forbinder kunsten å lage bonsai med Japan. Selv om de fleste bonsai designet i dag av vestlige kunstnere følger de tradisjonelle filosofier og teknikker for bonsai som har blitt utviklet i Japan, røttene av bonsai er i Kina. Ca 2000 år siden, den kinesiske litterater, menn med stor rikdom og utdanning, ville reise fra byene til landsbygda for å tenke naturen, skrive dikt, og paint.They oppdaget snart at de kunne også lage kunstneriske representasjoner av naturen ved å samle små trær fra landsbygda, plassere dem i potter, og trene dem til å ligne sine full-size brødre. Bruke ledninger, vekt og spaker, skapte disse tidlige bonsai kunstnere trær som hadde utseendet på majestetiske, gamle trær som hadde forvitret de ekstreme natur og overlevde.

Trinn

Hvordan å vokse en bonsai treet. Velg frøene som du vil bruke.
Hvordan å vokse en bonsai treet. Velg frøene som du vil bruke.
 1. 1
  Velg frøene som du vil bruke. Noen arter som er lettere å vokse er Maple, Black Pine, furu, bøk og lerk. Husk at det ikke er slike ting som spesielle bonsai frø, siden bonsaitrær er nøyaktig det samme som vanlige trær. Du kan også finne dine egne frø fra naturen, selv om de er mer sannsynlig å ha sykdommer, og frø kjøpt fra butikken ville ha en høyere sjanse for å overleve. Hvis du ikke er veldig erfaren, vurdere å bare kjøpe et tre, det er mye raskere og enklere.
 2. 2
  Bløtlegg frøene i vann i 24 timer.
 3. 3
  Plasser frøene i et fuktig tørkepapir, og legg den i en forseglet plastpose. Sett plastpose i kjøleskapet i syv dager. Dette kalles kald lagdeling, som er når du setter frøene i et kaldt miljø som ligner på vinterføre.
 4. 4
  Få jordmiksen. Du kan bruke vanlig potting blanding, men bonsai jord blanding er bedre. Det er mer fritt drenerende og ikke inneholder så mye gjødsel. Hvis du ønsker å lage din egen, kan du bruke en del leirjord, to deler Sphagnum torvmose, og to deler granitt grus. Du kan også bruke ren torv, som er den beste.
 5. 5
  Sett jord blanding i beholderen. Dekk bunnen med et fint lag med sand eller grus for drenering. Beholderen bør være omtrent to tredjedeler av veien full av jord blanding. Deretter trykker forsiktig ned i jorda.
 6. 6
  Spre frøene over jorda. Deretter dekker dem med et tynt lag av jord blanding, omtrent det dobbelte av størrelsen på frøet. Hvis frøene er svært liten, ikke dekke dem. Trykk på jorda ned veldig forsiktig.
 7. 7
  Vann. Hvis frøene er store, kan vannet dem på vanlig måte, men hvis frøene er små, vann ved hjelp av en fin tåke, slik at den ikke forstyrrer posisjonene til frøene.
 8. 8
  Vent for frø å spire (tre frø kan ta mange måneder eller årstider for å spire).
 9. 9
  Pass på at når en grønn frøplante begynner å vises den har tilgang til rikelig med sollys og vann, eller det kan bli lang og tynn, samt å bli usunn så blir gjort uegnet for en bonsai.
 10. 10
  Da den unge frøplante har utviklet seg til et lite tre, med flere grener og en utviklet struktur, kan du begynne å strukturere anlegget, selv om det er bedre å kjøpe en modnet frøplante fra en planteskole.
 11. 11
  Den første gren bør være omtrent 1/3 opp treet, så avskåret noe som kan være under det, uten å forstyrre den naturlige treets vekst. Beskjære treet slik at et stort gap mellom hver gren, trenger du ikke vil du bonsai å se ut som en boks bush, husk mellomrom mellom grenene er like viktig som grenene selv.
 12. 12
  Fjern all overflødig jord som sitter rundt stammen, fjerner alle de tynne røttene til du kommer til større røtter i bunnen av bagasjerommet, vil dette bidra til at treet har dybde og at det ser bedre.
 13. 13
  Re-pot den beskjæres planten inn i en spesielt konstruert bonsai potten som har store dreneringshullene i bunnen av potten. Nå kan du nyte din bonsai plante!

Tips

 • Pass på at beholderen har dreneringshull.
 • Ikke legg beholderen i direkte sollys.
 • Men mye kan du liker å holde deg er anlegget inne, bonsai-er er normal treet er og vil dø hvis de holdes inne, så sørg for at de blir satt utenfor og bare flyttet når det trengs.

Advarsler

 • Jord som er for fuktig kan oppmuntre sopp sykdom. Vær forsiktig, siden du ikke vil at treet skal dø etter så mye hardt arbeid.

Ting du trenger

 • Skuffen
 • Bonsai potten
 • Potting mix
 • Sollys
 • Vann