Wkino

Hvordan å opprettholde faux lær

Faux lær er en rimeligere og mer holdbar syntetisk alternativ til ekte skinn. Den brukes til å lage møbler, klær, bil møbeltrekk, vesker, belter og mer. Imitert skinn blir ofte referert til som pleather, micro-suede, vinyl og vegan lær. Ordet "Pleather" betegner det faktum at det er "plast" skinn, vanligvis laget med PVC (vinyl), eller polyuretan. Vinyl, polyuretan og mikro-semsket skinn har egen omsorg og rengjøringsanvisninger. Se på koden, boks eller produsenten for å finne ut hva slags faux lær du eier. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal vedlikeholde faux skinn.

Trinn

Hvordan å opprettholde faux lær. Støv polyuretan lær ukentlig med en mikrofiberklut.
Hvordan å opprettholde faux lær. Støv polyuretan lær ukentlig med en mikrofiberklut.

Opprettholde polyuretan lær

 1. 1
  Støv polyuretan lær ukentlig med en mikrofiberklut. Et tykt, vevet mikrofiberklut skal tiltrekke seg støv og fjerne bygge opp.
 2. 2
  Lag en såpe og varmt vann løsning ved hjelp av en mild flytende vaskemiddel. Tørk av stoffet forsiktig med en myk svamp, inntil all synlig smuss fjernes.
 3. 3
  Fjern vanskelige flekker ved å spraye med en alkohol-baserte all-formål renere, som formel 409. Det vil ha en bedre sjanse til å fjerne flekker andre enn mat og skitt.
 4. 4
  Skyll faux lær grundig med varmt vann og en ren, ikke-svamp med såpe. Sørg for å få i sprekkene av møbler eller preget imitert skinn slik at såpevann eller skitt ikke få fast i små sprekker eller folder.
 5. 5
  Tørk overflaten tørr med en lofri klut.
 6. 6
  Suge opp flekker umiddelbart med en tørr klut. Polyuretan faux lær er vanntett, men det er også et pustende materiale. Flekker kan sette seg fast i materialets porer.
 7. 7
  Fjern flekker, som blekk, lakk, blyant og fargeblyant med isopropanol, også kjent som isopropanol. Fukt en klut med alkohol og gni på flekken. Det kan ta noen minutter av rubbing for å fjerne flekken.
  • Bruk rubbing alkohol med måte, spesielt på mørke farger. Gjentatt rengjøring med alkohol kan permanent lysere området.
 8. 8
  Ta polyuretan lær klær til renseri for alvorlige flekker. Tørre rengjøringsmidler fungerer godt på dette stoffet på grunn av pusteevne sin.
 9. 9
  Fjern lukter fra polyuretan lær med lufttørking. De fleste lukter vil forsvinne med tiden. Pakk skinn i avisen og la den sitte i 2-3 dager, hvis lukten vedvarer.
  • Hvis lukten vedvarer, bland en sprayflaske med to deler varmt vann og en del destillert hvit eddik. Spray et område av lær og tørk med en myk klut for å jobbe det inn i stoffet. La det lufttørke når du har sprayet og tørkes alle områder av elementet.

Opprettholde vinyl (PVC) lær

 1. 1
  Støv vinyl ukentlig med en mikrofiberklut.
 2. 2
  Bland en varm vann og flytende vaskemiddel. Skrubbe overflaten og baksiden av vinyl med en svamp inntil all synlig smuss fjernes.
  • Vinyl skinn er vanligvis laget ved å sette et PVC lag over en fleksibel bomull-poly stoff backing. Begge sider bør rengjøres plagg.
 3. 3
  Skyll av overflaten med vann. Du kan spraye vann direkte på vinyl. Det er ikke porøs og er meget vannbestandig.
 4. 4
  La vinyl å dryppe tørr, utenfor hvis mulig. Hvis du er rengjøring en vinyl skinndress, vrenger du den og la bomull-poly stoff backing tørke først. Etter at Side tørker, slå den høyre side ut og la vinyl tørke.
 5. 5
  Fjern flekker ved hjelp av en alkohol-basert materiale, så som isopropanol eller hårspray. Fukt en duk med den alkohol og gni til flekken er fjernet. Fukte det ofte for vanskelige flekker.
  • Skyll området med vann grundig etter at du fjerne flekken. Dette vil fjerne leftover alkohol.
 6. 6
  Polsk vinyl skinn med et silikonbasert spray, slik som rustning-all. Disse spray er tilgjengelig på bil butikker, fordi de ofte brukes til polsk PVC møbeltrekk i kjøretøyer.
 7. 7
  Butikken vinyl lær separat fra andre klær, spesielt bomull. Som det bryter ned, frigjør det etylen gasser som bindingen til naturfibre over tid. Oppbevar den i en plastpose når du ikke bruker det.
 8. 8
  Bruk aldri tørr-rensing løsninger på vinyl faux skinn. Materialet vil bli stiv og ubehagelig.

Opprettholde micro-suede.

 1. 1
  Vakuum micro-suede ukentlig for å fjerne støv, lo, dyrehår og skitt. Små partikler kan bli innebygd i flosset stoff, og føre til for tidlig slitasje. Betale ekstra oppmerksomhet til sømmer, hvor skitt ofte samler.
  • Mikro-suede er laget for å etterligne lur, eller hevet overflate, av naturlig semsket skinn. Det er ikke vanntett som PVC og må behandles forsiktig for å opprettholde den.
 2. 2
  Hold micro-suede ut av direkte sollys. Mikro-semsket fargestoffer falmer veldig enkelt. Dette er spesielt viktig for micro-suede møbler og klær.
 3. 3
  Tørke opp flekker raskt med en lofri klut. Mikro-suede er vanntett, så jo før du kan tørke opp væske, jo mindre sannsynlig er det å synke inn og beis.
 4. 4
  Spot-rene flekker umiddelbart med en liten mengde varmt vann og flytende oppvaskmiddel. Dish vaskemidler er formulert for å fjerne fett og vannbaserte flekker. Fukt en klut med løsningen og gni det på flekken til den kommer ut.
  • Bruk så lite vann som mulig ved rengjøring micro-suede. Vannet kan synke ned i fôr eller pads etter langvarig fuktighet.
 5. 5
  Skyll flekken med vann. Føn det på en kul setting for å hindre en vann-ring fra forming.
 6. 6
  Pensle mikro-semsket vesker lett med en nylon børste etter rengjøring. Dette bør returnere lur til overflaten. Du må kanskje rengjøre en faux-semsket veske med polstring renere med noen måneder, siden det er utsatt for flekker og skader fra elementene.
 7. 7
  Rengjør micro-suede hvert år med en profesjonell møbeltrekk renere. Du kan finne en spray på Internett, supermarked eller rengjøring stikkontakt. Se etter en indikasjon på at det er trygt for micro-suede før bruk.

Tips

 • Sjekk alltid vaskeanvisningen før du rengjør faux skinn. Det kan være ekstra skritt som er nødvendige for å beskytte fargestoffer, tråd og fôr.
 • Avstå fra å spise mens du sitter på micro-suede møbler. Matrester kan lett sette seg fast i lur av stoffet.

Advarsler

 • Bruk aldri såpe flak på vinyl skinn. De kan holde seg til stoffet.
 • Ikke bruk skrapende svamper å rengjøre faux skinn. Stålull og harde børster kan anløpe overflaten.
 • Hold alle faux skinn unna høy varme og flamme. Disse lær er laget med plast, og de er meget brannfarlig.

Ting du trenger

 • Mild flytende vaskemiddel
 • Vann
 • Lint-gratis håndklær
 • Microfiber håndklær
 • Svamp
 • Multi-purpose renere
 • Flytende oppvaskmiddel
 • Silikon spray
 • Blow tørketrommel
 • Møbeltrekk renere
 • Nylon børste
 • Avis
 • Sprayflaske
 • Destillert hvit eddik