Wkino

Hvordan å identifisere en dronning bie

En dronning bee er leder av en bie koloni og mor til de fleste - om ikke alle - av sin arbeidstaker og drone bier. En dronning honningbie lever fra 3 til 5 år, og i sin beste alder, kan legge opptil 2000 egg i døgnet. En sunn dronning er nødvendig for helsen til strukturen, når hun blir gammel eller dør, må en ny dronning velges, enten ved biene selv eller gjennom kunstige midler. Å opprettholde sine elveblest, må birøktere vet hvordan å identifisere en dronning bie fra de andre og merke det når den er identifisert. For å identifisere en dronning bie selv, her er hva du skal se etter.

Trinn

Hvordan å identifisere en dronning bie. Se etter en bie større enn de andre i strukturen.
Hvordan å identifisere en dronning bie. Se etter en bie større enn de andre i strukturen.
 1. 1
  Se etter en bie større enn de andre i strukturen. Den enkleste måten å fortelle dronningen bee fra andre bier er ved hennes størrelse. Queens parret med droner er de største bier i strukturen, både lengre og bredere enn andre bier, mens dronninger som ennå kompis, eller jomfru dronninger, er mindre enn parret dronninger, men større enn både arbeideren bier eller droner.
  • Dronningen bee større størrelse, samt hennes evne til å legge egg, er grunn til å spise proteinrik Royal Jelly, som skilles ut fra kjertler på hodene til unge arbeideren bier og blandet med pollen å danne en hvitaktig melk eller grøt. Alle bier er matet Royal Jelly for de første dagene etter klekking, men bare dronning bier er matet Royal Jelly inntil nå fysisk forfall. Royal Jelly ikke bare lar dronning bier å modnes seksuelt, gjør det også dem å nå fysiske modenhet før (etter 16 dager i motsetning til 21 dager for arbeideren bier) og bidrar til deres forlenget levetid.
  • Virgin dronninger er alet opp i tilfelle den parret hunnkatten blir gamle eller uføre. De holdes atskilt fra parret dronningen og hverandre, hvis en jomfru dronning møter en annen, vil hun angripe og forsøke å drepe den.
 2. 2
  Se etter en bie med en spiss mage. En dronning bee større magen er merkbart mer spiss enn underlivet av enten arbeidstaker eller drone bier.
 3. 3
  Ved hjelp av et forstørrelsesglass, se etter en bie uten brodd på stinger sin. Arbeideren bier 'stingers er piggtråd, når de svi mål, fanger brodd og trekker stinger fra magen og drepte arbeideren. Dronning bier, men har ingen mothaker på deres brodder, slik at de kan svi et mål flere ganger.
 4. 4
  Se etter en bie som står med beina spredd fra hverandre. Nødvendig på grunn av hennes større størrelse, holde bena hennes sprikende fra hverandre, som de av bug i spillet Cootie, gjør dronningen bee å gå raskt gjennom strukturen.
 5. 5
  Se på måten de andre biene handle subserviently rundt henne. Så lenge dronningen bee er sunne og produktive, arbeideren bier er spesielt ærbødig til henne, komme seg ut av hennes måte når hun beveger seg frem og stå i giv akt mot henne når hun slutter.

Tips

 • Rik på både protein og B-vitaminer, er Royal Jelly også solgt som kosttilskudd. Det har blitt matet til griser og høner, øke deres levealder med opp til 30 prosent og øke høner evne til å legge egg. Det har vært kjent for å helbrede sår og angivelig kan arrestere symptomer på overgangsalder hos noen kvinner.
 • Når identifisert, dronning bier er merket med en liten fargeprøve av maling slik at birøktere kan finne dem igjen. Birøktere bruker en fargekode som indikerer når dronningen ble introdusert til kolonien: blå for år som slutter på 0 eller 5, hvit eller grå for år som slutter på 1 eller 6, gult for år som slutter på 2 eller 7, rød for år som slutter på 3 eller 8, og grønt for år som slutter på 4 eller 9. Birøktere kan også klippe enten eller både den venstre vinger dronninger introdusert i oddetall år og enten eller begge av de riktige vinger dronninger introdusert på partall år.
 • En dronning bee kommuniserer hennes egnethet til å lede kolonien gjennom feromoner. Hvis feromoner avta eller endre på noen måte, vil arbeiderne oppdra en ny dronning og kast den opprinnelige ved clustering rundt henne til å kvele henne. (Dette kalles "Balling," og den generelle praksisen med oppdrett og installere en ny dronning kalles "supersedure.")
 • Dronning bier parre bare én gang med en gruppe av droner, som seksuelle organer er piggtråd, som arbeideren bier 'brodder, og trekker seg unna etter samleie, drepe drone. Dette gjør at dronning fruktbare hele livet, slik at den kan produsere både kvinnelige arbeideren bier og mannlige droner. En dronning som ikke kompis kan fortsatt legge egg, men hun kan gyte bare droner fra dem.

Advarsler

 • En dronning merket ved å klippe vingene kan ses på som skadet av arbeideren bier hvis vingene er klippet for tett.