Wkino

Hvordan å fortelle folk du holder din pikenavn

Mange kvinner ikke endre navn når de gifter seg, men det betyr ikke at folk er har fanget opp. Hvordan tror du verden at du holder navnet ditt akkurat slik det er?

Trinn

Hvordan å fortelle folk du holder din pikenavn. Vær forberedt på avgjørelsen din å bli sett av noen som går mot tradisjonen.
Hvordan å fortelle folk du holder din pikenavn. Vær forberedt på avgjørelsen din å bli sett av noen som går mot tradisjonen.
 1. 1
  Vær forberedt på avgjørelsen din å bli sett av noen som går mot tradisjonen. Men tradisjoner ikke satt i stein. I noen land som Italia eller Spania, er det tradisjonelle for kvinner å beholde sitt etternavn, og selv når en kvinne bestemmer seg for å bruke sin manns etternavn hun ikke kan gi avkall på sitt eget, og vil fortsette å bruke det i offisielle dokumenter, ID-kort, pass etc. for resten av hennes liv.
 2. 2
  Lær grunnene til at kvinner velger å ikke endre navnene deres. Du er sikkert ikke alene i din beslutning. Kvinner velger å beholde sin fødsel navn for en rekke årsaker:
  • Kvinner med etablerte karrierer og kvinner som gifter seg når de er eldre er mindre sannsynlig å endre navnene fordi de allerede har etablert et rykte med sitt fødenavn og kan føle at endring det ville utfordre den anerkjennelsen de allerede har oppnådd. (F.eks - Når du gir referanser for arbeid utført i det siste, ville en kvinne som har forandret hennes navn må spørre en potensiell arbeidsgiver å bruke hennes fødenavn når du ringer hennes referanser, som hennes gamle arbeidsgivere eller professorer ikke vil anerkjenne henne ved hennes nye etternavn. Dette skaper en ulempe at for noen kvinner oppveier fordelene ved å endre sitt navn.)
  • Ett navn er en del av ens identitet, og mange kvinner velger å holde sin identitet uavhengig av deres sivilstatus. Ditt navn er din egen, en del av din og arv, og du har all rett til å beholde den hvis du ønsker det.
 3. 3
  Vurdere alternativene.
  • Du kan ta din manns navn lovlig, men holde fødenavn for bruk faglig og sosialt (ikke inkludert familiebegivenheter). Hvorvidt du endre navnet ditt lovlig, kan du fortsatt gå med gift navn blant familie. Med mindre de sjekker ID på familie BBQ, vil de sannsynligvis aldri vite forskjellen. Men bare i tilfelle, la familien din vet at du opprettholder ditt fødenavn på jobb for personlige grunner, og hvis de noen gang høre deg opp med ditt fødenavn med hensyn til deg de skal bare spille sammen.
  • Du kan også ta din manns navn som mellomnavn, eller beholde ditt fødenavn som mellomnavn.
  • Swaminathan Aiyer, en berømt indisk forfatter, vedtatt sin kones pikenavn som hans mellomnavn å opprettholde en følelse av likestilling selv når hun tok sitt etternavn. Hvis problemet er over likestilling, er dette et levedyktig alternativ.
  • Når begge par legge hverandres etternavn, i orddeling, vil noen barn bli bedre identifisert som tilhørende hver av foreldrene, i stedet for bare til far.
 4. 4
  Diskuter din plan med din mann å være. Eventuell uenighet om denne beslutningen bør løses før du går nedover midtgangen. Også diskutere muligheten for barn på dette stadiet, som du og din nye mann eller mann-å-være må også bestemme hva etternavnet du vil gi til dine barn (folk vil nok spørre).
 5. 5
  Informere sine foreldre, og dine. Du kan oppleve at de er støttende for din beslutning. Hvis de er mer tradisjonelle, kan du møte noen motstand. Bare husk at du trenger ikke begrunne avgjørelsen til noen. Forhåpentligvis vil de snart respektere dine planer om å holde din fulle identitet.
 6. 6
  Spør liturg ikke å introdusere deg som "mr. Og Mrs. John Smith" under. I stedet ber om at begge navnene bli annonsert. Du kan selv ønsker å spørre din liturg (eller din) for å annonsere til alle at både du og din mann vil fortsette å bli kjent med dine egne navn. Dette er en utmerket måte å spre ordet raskt slik at folk vil vite hvordan man skal møte deg.
 7. 7
  Vær sikker på at navnene deres vises riktig på vigselsattest og andre papir med juridiske konsekvenser (for eksempel skjøtet til en bolig du kjøper i fellesskap). Så langt som den offisielle papirene går, tar det alltid mindre innsats for å holde et navn enn å endre en. Sørg for at eventuelle feil blir korrigert før du signerer et dokument.
 8. 8
  Sett det på trykk. For bryllup takkekort, print eller har skrevet returadresse etiketter eller konvolutter som liste navnene på både deg og mannen din. Registrer kortene med begge navnene. Mange vil ta dette som en mulighet til å oppdatere sine adressebøker. Se navnet ditt uendret i print vil hjelpe dem å vite hvordan man skal møte deg.

Tips

 • Hvis barna ikke har samme etternavn som deg, være forberedt på noen folk til å stille spørsmål ved ditt forhold til dem. Når du reiser til utlandet, er det en god idé å ta en kopi av barnets fødselsattest i tillegg til pass, fordi passene ikke vil vise ditt forhold til barnet. Dette kan føre til noen problemer.
 • Når man diskuterer din beslutning staten at du har begge besluttet å holde fødsel navn (i motsetning til å bruke begrepet "pikenavn"). Selv med mer tradisjonelle mennesker, synes terminologien endringen blir konseptet lettere å håndtere.
 • Hvis du ikke endre navnet ditt, vil du ikke å endre navnene på noen eiendom eller tillit dokumenter du kanskje allerede har opprettet.
 • Merk at begrepet "å holde et pikenavn" er feil siden det kalles "pikenavn" bare hvis du også har en "gift navn". Ellers du ikke har en "pikenavn" eller en "gift navn", du har bare et navn.
 • Hvis familien navn er sjeldne, vil folk flest forstår ditt ønske om å beholde den. Det samme gjelder hvis din manns navn er oddetall eller lite flatterende med ditt fornavn. John Doe er mye bedre lyd enn John John.
 • Når du velger å ikke endre navnet du spare byråkrati og papirarbeid. Du trenger ikke å endre førerkort, pass, kredittkort og eventuelle arbeid eller skole ID-kort. Det er unødvendig å ringe, eller besøke din finansinstitusjoner og fortelle dem du er Gifte.
 • Vær tydelig og være deg nådig, men også forberede seg til å være fast hvis folk stiller spørsmål ved gyldigheten av vedtak eller ditt forhold. Ikke gjør dine venner og slektninger gjette hvorvidt du har endret navn.
 • Pass på at du informere IT eller datamaskin folk hvis du jobber for et firma med slik støtte. De vil ofte endre e, datamaskin, telefon, etc. mens du gifte så det er korrekt når du kommer tilbake. (De fleste er raske til å kreve slike endringer foretas når det er offisielle og mange IT-medarbeidere prøver å gjøre det før det blir et problem.)

Advarsler

 • Ikke ta det personlig når folk antar du byttet etternavn, spesielt med fremmede og bekjente. Ikke reagere på andres reaksjoner. Være nådig om det.
 • Ha en attestert kopi av vielsesattest på hånden for noe byrå som trenger å se du er gift og spørsmål de to siste navnene. Dette ville ikke være en uvanlig forespørsel for forsikringsselskaper som trenger å bekrefte at du er en ektefelle eller legekontor måtte bekrefte forholdet.