Wkino

Hvordan å disiplinere en hest uten å bruke aggresjon

Disiplin er å forårsake en ubehagelig opplevelse for hesten når han misbehaves, i et forsøk på å korrigere den atferd. Hesten må lære av erfaring, eller er det ikke disiplin. Ropte og treffer er den enkleste og mest anerkjente form for disiplin av mennesker, men ikke av hester. Hester er veldig følsomme for kroppsspråket til de rundt dem. En veldig talentfull trener kunne kontrollere, disiplin og belønne en hest ved hjelp av kroppsspråket alene. Ved å etterligne hvordan hester kommuniserer sammen, kan du sende en veldig klar beskjed til en hest. Brukes med skjønn, dyktighet og timing, er disiplin en form for kommunikasjon som hesten forstår og et hjelpemiddel til læring noe som vil øke nivået av respekt vist til deg av hesten din.

Trinn

Hvordan å disiplinere en hest uten å bruke aggresjon. Forskning hest fysiologi, flokkdynamikk og hest til hest kommunikasjon.
Hvordan å disiplinere en hest uten å bruke aggresjon. Forskning hest fysiologi, flokkdynamikk og hest til hest kommunikasjon.
 1. 1
  Forskning hest fysiologi, flokkdynamikk og hest til hest kommunikasjon. Den beste måten å gjøre dette på er ved å se en etablert flokk, men du kan også lære fra en god trener og bøker.
 2. 2
  Lær å kjenne igjen når en hest blir slem og når han er redd eller forvirret.
 3. 3
  Lære å kontrollere dine følelser. Gjør at du føler deg sint, og deretter veldig rolig. Gjør at du føler deg trygg og redd. Kjenne følelser og kroppsspråk når du føler dem.
 4. 4
  Ta et dypt åndedrag og holde seg rolig. Du kan ikke korrigere en hest i sinne, frykt eller frustrasjon.
 5. 5
  Reager umiddelbart. Hesten må innse at den negativ forsterkning er et resultat av den uønskede virkemåten. Noen av teknikkene du kan bruke er listet opp nedenfor. Bruke en eller flere, eller en kombinasjon avhengig av individuelle forhold.
  • Si "Nei" i en fast (ikke høyt) stemme.
  • Ta med hesten under kontroll (vanligvis ved å stoppe ham) og gjøre ham stå stille. Når du er klar, fortsette med det du holdt på med.
  • Sette en lys press på hestens hode krage og spør 'down'. Senke hodet er en underdanig gest, og det hjelper også hesten roe ned.
  • La en hånd på hestens bryst og spør 'tilbake'. Ikke bare er det ubehagelig for hesten å bevege seg bakover, er det også en annen underdanig gest.
  • Flytt rett inn i hestens plass og deretter be hesten om å flytte ut av plassen, ved å spørre 'tilbake' eller 'over'. Dette er en annen underdanig gest.
  • Hev og / eller stomp foten din. Dette er en trussel mot sparke.
  • Lov sint. Ikke heve stemmen din, men gjør det hardt og lavt. Se på hesten holdent.
 6. 6
  Se etter en positiv reaksjon fra hesten din. Dette kan være en underdanig handling eller et forsøk på å følge dine retninger.
 7. 7
  Stoppe umiddelbart. Roe deg ned. Bløtgjøre ditt kroppsspråk og stemme, og invitere hesten tilbake til plassen din.
 8. 8
  Gjenta dette hver gang hesten utfører samme handling. Vær konsekvent.

Tips

 • Roper og treffer hester vanligvis fører til en reaksjon Disse er ineffektive måter å kommunisere.
 • Ledende med et skaft kan være nyttig hvis du arbeider med en vanskelig hest, men denne del av utstyret bør bare brukes av erfarne horsepeople.
 • Kanskje du gjør noe for å gjøre din hest opprørt. Sjekk grimen for en god passform.
 • Disse er ikke retninger for å håndtere en redd eller forvirret hest. Det er urettferdig å straffe en hest fordi han ikke forstår. Korreksjon under slike omstendigheter vil bare skade ditt forhold til ham.
 • Hesten din kan ikke stole på deg. Gjøre noen undersøkelser på klinikker og ta hesten din til en. Det vil være verdt det.
 • Noen mennesker synes at å bære og bruke en avling kan hjelpe. En hest bør respektere, men ikke frykte noen avling eller pisk.
 • Hesten bør tenke på hva som skjer og ta en beslutning å sende til deg. Hvis hesten hopper bakover er det en automatisk reaksjon på frykt eller overraskelse og hesten har lært noe.

Advarsler

 • Hester er farlige dyr å håndtere.
 • Fungerende sint kan gjøre deg sint. Sørg for at du kan roe deg selv ned raskt.