Wkino

Slik holder du en lovebird som kjæledyr

Turtelduene kan være vakker, underholdende kjæledyr. Holde dem kan være givende, men du bør vurdere flere ting før bringe en fugl hjem:

En. Turtelduene leve godt inn i tenårene. Er en slik satsing plausibel for deg? 2. Turtelduene kan lage litt støy i løpet av dagen. Vil din naboer objektet? 3. Er alle de andre medlemmer av husstanden for å få en lovebird? Det er ikke bra for deg eller din fugl hvis en room mate tvinger deg til å gi din fugl unna.

Trinn

Slik holder du en lovebird som kjæledyr. Kjøpe eller bygge et passende bur.
Slik holder du en lovebird som kjæledyr. Kjøpe eller bygge et passende bur.
 1. 1
  Kjøpe eller bygge et passende bur. Lovebirds trenger høye bur med masse abbor forskjellige diametre å klatre rundt på. Som andre papegøyer, de bruker nebbet og føttene til å utøve. Sørg for at buret er laget av holdbare, vaskbare, giftfri materialer og er minst 20 "bred og dyp og 24" høy for en fugl, og større for et par.
 2. 2
  Finn en hederlig dyrebutikk eller oppdretter. Butikken du kjøper fra bør være ryddig og rent, må dyrene være velfødde og har tilgang til rent vann, og de ansatte bør ikke nøle når du spør dem om informasjon om oppdrettere de kjøper fra.
 3. 3
  Avgjør om du vil ha en tam eller en "se bare 'lovebird. Generelt, hånd-hevet (tam) turtelduene er dyrere enn turtelduene brakt opp av deres naturlige mødre, men med konsekvent håndtering i hele sitt liv de gjør hengiven kjæledyr. Turtelduene som ikke ble hånd reist fra en ung alder kan bli opplært til å stole på mennesker, men det er ofte mye vanskeligere å gjøre.
 4. 4
  Avgjør om du vil ha en enkelt fugl eller et par. Hvis du planlegger å få en hånd hevet lovebird, med kun en er en god idé - så lenge du har tid til å leke med den og holde den underholdt. Slike turtelduene vil danne nære bånd med sine keepere og gjøre hengiven kjæledyr. Hvis du heller vil ha et par, vil en naturlig hevet pair i hvilken som helst kombinasjon av kjønnene fungere fint - søsken eller fugler som har bodd i samme bur for en stund er å foretrekke. Selvfølgelig, hvis du ikke vil at turtelduene å avle, får to menn eller to kvinner. Parene er mye vanskeligere å temme - generelt fuglene få knyttet til hverandre i stedet for deg.
 5. 5
  Kjøp din lovebird. Ting du bør se etter: pene, rene fjær, klare øyne, en ren vent, føtter med "vekter" som er stramt og rent, og et sunt sett med lunger (en rolig lovebird er sjelden et sunt lovebird).
 6. 6
  Ta med lovebird hjem. Gjøre overgangen så stress-fri som mulig ved å sette opp buret på forhånd. Kjøp noe av maten din fuglen var vant til å få og sette noen i buret sammen med en skål med vann så snart du får din fuglen hjem. Så fristende som det er å spille med og se kjæledyret så snart du setter den inn i den nye hjem, er det en god idé å dekke buret med litt lett stoff og la den bli vant til de nye omgivelsene med seg selv for en stund.
 7. 7
  Mate fuglen et balansert kosthold. Sammen med frø del av ting, er det en god idé å supplere med frukt og grønnsaker (godt vasket for å fjerne gjødsel og plantevernmidler) et par ganger i uken, en cuttlebone for kalsium til alle tider, og hirse spray som behandler.
 8. 8
  Nyt ditt kjæledyr! Rengjør buret på en jevnlig basis, holde mat og vann retter ren og full, og håndtere fugl når det er mulig, og du har en herlig kjæledyr i mange år.

Advarsler

 • Hvis du lager mat med kokekar med teflon, holde turtelduene godt borte! Oppvarmet Teflon avgir gasser som er dødelig for fugler.