Wkino

Slik holder bass og andre amerikanske gamefish i ditt hjem akvarium

Holde North European spillet fisk i ditt hjem akvarium kan være en vakker tillegg til hjemmet og en flott erfaring. Det er imidlertid et engasjement og bør ikke forsøkes på kort sikt fordel. Disse fiskene vil bli en del av familien din.

Trinn

Slik holder bass og andre amerikanske gamefish i ditt hjem akvarium. Finn et kraftig filter.
Slik holder bass og andre amerikanske gamefish i ditt hjem akvarium. Finn et kraftig filter.
 1. 1
  Forskning! Bass og annet vilt fisk kan vokse ganske stor, og kan trenge hundrevis av liter. Disse er ikke guppyer, husk den voksne størrelsen på fisken du har tenkt på å få. De kan trenge spesialisert omsorg og mat. I tillegg kan enkelte villfanget arter av fisk være ulovlig å holde som kjæledyr i ditt område.
 2. 2
  Få en stor tank. Avhengig av hvilken type fisk du planlegger å inkludere, anskaffe en tank er det første skrittet. Mindre fisk, slik som bluegill, vil bruke en mindre tank enn en bass, som kan bli meget store og trenger en meget stor tank. Som en generell regel, en 2-3 inches lang per 10 liter vann. Bigger vil alltid være bedre.
 3. 3
  Finn et kraftig filter. En ekstra kraftig filter vil være nødvendig som disse fiskene produserer store mengder avfall, og brukes til å rense miljøer. Ikke skimp på filtrering enheten. Shoppe rundt for et filter som har enkel utskifting filtre. Du vil bli endre dem ofte!
  • Avhengig bunnen underlaget du velger vil avgjøre om du trenger en undergravel filter og powerhead. I noen tanker, kan du ikke bruke en undergravel filter fordi det er sand fra innsjøen der du fikk fisken. Hvis du velger stor diameter akvarium grus, deretter legge en underjordisk filter ville være passende. Det hjelper å holde rusk nivåer ned. Du vil også trenge en powerhead å trekke vann gjennom underjordiske filter.
  • Bottom underlaget skal være så naturlige som mulig. Dette er egentlig en tank som viser en innsjø eller tjern i ditt hjem. Prøv å unngå lyse farger for den nederste. Det tar også bort fra de vakre fargene på de innfødte fisk. Akvarium sand etterligner den naturlige sjøbunnen og virkelig ser fint. Ellers vil en naturlig akvarium stein fungerer fantastisk. Plan for 2-3 inches av stein på bunnen.
 4. 4
  Du kan også legge til en lufting enhet til tanken ved å senke en airstone på baksiden av tanken eller hvor enn du foretrekker. Du kan finne fisken å spille i det en gang i blant.
 5. 5
  Utvise forsiktighet og klokskap når du får planter. Planter kan være et fint tillegg til en tank, men disse fiskene kan ødelegge levende planter. Plast planter eller silke planter kan se svært bra. Det er mange varianter å velge mellom, og det er enda lilje pads tilgjengelig. Hvis du har planer om å blande typer fisk, har mange planter i tanken kan bidra til å skape trygge havner for mindre fisk.
 6. 6
  Forbedre tanken med belysning. Belysning kan virkelig forbedre din tank. Finn et fullt spekter pære som etterligner naturlig sollys. Du vil se en farge eksplosjon i fisken din med kvalitet belysning.
 7. 7
  Få noen fine flate steiner. Et annet tillegg til tanken kan være et område av tanken med flate steiner arrangert på en måte som etterligner en steinete område av innsjø eller tjern. Enkelte fisk, som rock bass, for eksempel, må disse tilleggene.
 8. 8
  Være forberedt med et utvalg av mat. Den type mat disse fiskene behov vil kreve en rekke valg.
  • Når fisken er klar over at flak og pellets er mat (dette kan ta en stund), kan disse bli stifter.
  • Få en kvalitet flake mat, saltlake reker pellets, og bloodworms. Det er litt farge styrke matvarer der ute som min fisk ser ut til å nyte og bidra til å bringe ut sine farger.
  • Saltlake reker rutene kan smuldret opp for å gjøre det lettere for fisken å spise.
  • Forvent å være å legge levende mat til fiskens diett.
  • Crickets er verdsatt og er ganske spennende å se på.
  • Kutte opp biter av meitemark i kvart tommers biter er et annet alternativ.
 9. 9
  Etter at du har satt opp tanken, legge til vann sakte for å ikke rote opp tanken ordningen.
 10. 10
  Plan på å drive tank uten en måned med forrett fisk å sykle tanken. Nitratene må pigg og en naturlig koloni av bakterier trenger å danne.
  • Ta litt tid på dette og utdanne deg selv på vannkvalitet testing ved å lese og spørre kunnskapsrike fisk mennesker.
 11. 11
  Å få fisk. Det er svært lurt å legge bare ung fisk til tanken. Eldre fisk vil ha en mye vanskeligere tid å justere til tank liv. De vil bli mye stresset ut og være svært kresen om mat. Yngre fisk er mer tilpasningsdyktig til tank liv. Starter med lettere fisk, som bluegill, vil gi deg en sjanse til å lære og kan være et springbrett til flere varianter. Fange dem med krok og snøre er ikke tilrådelig for to grunner. En det understreker dem ut og kan forårsake skade som må gro i din omsorg. Andre, hvis du kan ta dem på krok og snøre, de er mest sannsynlig for stor. Du kan ta dem med en ørekyte felle som kan kjøpes når som helst takle supply selskap. Det er i utgangspunktet en trakt i begge ender at fisken svømmer inn og ikke klarer å avslutte. Du kan fylle den med tørr kattemat eller frokostblanding og sette den ut i sjøen eller dam av en dock, eller hvor du finner bluegill. (Sjekk din statens retningslinjer for fangst fisk. Du må kanskje ha en etikett på fellen din med ditt navn og adresse og fiskekort nummer.) Åpningene er liten, så du vil bare være fanger de unge. La fellen sitte på en dag eller to og sjekke det. Ha en bøtte med lokk (iskrem bøtter fungerer bra) for den nye fisk. Du kan bli overrasket over hva du fange! Bare fortsett hva din tank kan holde eller mindre. Du kan alltid legge til mer senere.
 12. 12
  Når du legger fisken til tanken, legg den i en plasthad på med en god luftboble og la flyte i 30 minutter for fisken å tilpasse seg temperaturen. Husk også å ha en god ovn i tanken. Dette er en tropisk fisk, ikke en gullfisk Legg litt av tanken vann til Ziploc bag for å hjelpe fisken tilpasse seg det nye vannet. Legg litt mer 20-30 minutter senere. Dersom fisken ser bra, hell dem inn i tanken.
 13. 13
  Gi dem en dag eller to å venne seg til tanken før du begynner å mate dem. Prøv å holde området uten stress... holde barna fra å tappe tanken, etc.
 14. 14
  Når du begynner å spise, legge små mengder flak. Se å se om de svarer. Hvis du etter noen dager med prøver flak, prøve å legge levende eller formelt levende elementer som små sirisser, snitt meitemark eller saltlake reker. Dette kan være den vanskeligste delen av å holde disse fiskene. Se dem nøye og ta notater på hva de spiser. Når de innser hva som er mat de vil tilsynelatende spise hele tiden. Hold deg til en tidsplan. De vil begynne å gjenkjenne din tilstedeværelse og komme til overflaten for mat. Du kan etter hvert begynne hånd mate dem sirisser og meitemark.

Tips

 • Bluegill (solabbor) er fantastiske første valg for en innfødt tank. De er ganske vakkert, relativt lett å ta vare på og vanligvis lett å finne.
 • Hvis en annen type fisk er ønskelig, bass, steinbit, eller predator fisk, forskning livshistorien til disse fiskene, dvs. foretrukne habitat, mat valg. Bass og steinbit er generelt ensomme arter. Så med mindre du har en veldig stor tank (over 100 liter) regner med å holde en art tank. Hvis du ønsker en steinbit, skjønner at noen arter vil vokse veldig, veldig stort. Rovfisk, som walleye og gjedde vil også være en enkelt art tank og en solo medlem av tanken. Som steinbit, vil disse fiskene til slutt krever en svært stor tank. Du vil også være behov for en konstant tilførsel av levende agn.
 • I noen stater er det ulovlig å slippe fisken tilbake i naturen. Sjekk din statens lover og forskrifter. Dette skyldes en rekke sykdom fanget fisk kan få og slippe dem ut i naturen kan skade ville populasjoner. De er også maladjusted til vilt liv. De brukes til en hånd å gi dem mat, så slippe dem tilbake i sine opprinnelige farvann kan være fisk mord. Husk dette når du henter din fisk.
 • Det kan være lurt å legge virvelløse dyr til tanken. Snegler og kreps kan legges ganske vellykket. Vær oppmerksom på at små snegler er velsmakende retter for panfish. Få dem større. De kan avle og levere fisk med noen ekstra utvalg av mat. Hvis du fange snegler fra innsjø eller tjern, være oppmerksom på at ville snegler er vektorer for noen fisk parasitter. Kreps kan bli fanget i din ørekyte fellen med kattemat som agn. Plasser fellen nær kanten av innsjøen eller dam som har kreps og sjekke det neste dag. Dette er fascinerende organismer og er virkelig morsomt å se i en tank. Avhengig av størrelsen av tanken, er man som regel nok. Overfør kreps i vann til tanken. Hvis du legger kreps til tanken din, sørg for at du har en steinete delen av tanken din med masse gjemmesteder. Bluegills finne kreps ganske deilig. Mate kreps reker pellets. Dryss et par over steinete områdene en eller to ganger om dagen. Sørg for at de er borte før du mate igjen.
 • Alger kan bli et problem. Innkjøp alger skrapere eller magnet skraper kan komme til nytte. Det er flytende antigromidler som dreper alger og krever at du skrape av dødt materiale. Dette kan fungere bra hvis du ikke har noen dyr i tanken din. Lese etikettene. De fleste er skadelig for kreps og snegler.

Advarsler

 • Sjekk din statens lover før vi tok innfødte fisk. Du kan bli pålagt å ha et fiskekort. Mange stater har en dag eller noen dager i året at du kan fiske gratis (Illinois og Missouri gjøre for eksempel). De fleste stater har nettsteder som vil angi sine regler og forskrifter.