Wkino

Hvordan velge katolsk bryllup musikk

Gratulerer! Du har bestemt deg for en dato og et sted, og dere to er av en god start på livet ditt sammen! De fleste bruder vet akkurat hva de ønsker at deres store dag til å se ut, men når det kommer til musikk til bryllupet, kan det hende du ikke har noen anelse om hvor du skal selv begynne. Her følger noen tips om hva du skal gjøre og hva du ikke bør gjøre når du planlegger din seremoniell musikk.

Trinn

Hvordan velge katolsk bryllup musikk. Kontakt Musikklinja ved kirken der du skal gifte.
Hvordan velge katolsk bryllup musikk. Kontakt Musikklinja ved kirken der du skal gifte.
 1. 1
  Kontakt Musikklinja ved kirken der du skal gifte. The Music Director har vanligvis en liste over musikk skreddersydd for bryllup som du kan velge fra.
  • Hvis du ser på listen og har ingen anelse om hva disse sangene høres ut, be om å møte med organisten å høre dem spilte.
 2. 2
  Vurdere hva hver brikke bringer til seremonien. Alle skilt skal peke til ditt forhold til Gud som individer nå blitt et par. Hvis du har en favoritt pop sang som du vil ha gjort, har det gjort i resepsjonen.
 3. 3
  Velge musikk for de følgende stedene i katolsk bryllup masse:
  • Prelude (3-5 stykker, vokal eller instrumental som skal spilles mens gjestene ankommer). Din forspill bør ikke være lenger enn en halv time, som vanligvis er ca 5 eller 6 sanger.
  • Piece for mødre. Dette er et stykke spilt rett før prosesjonen, og selv om det ikke trenger å være noe spesielt, er det fint å la mamma vite når hun går ned midtgangen at du setter pris på henne.
  • Processional. Noen ganger vil du ønsker to processionals: én for bryllupsfesten og en for bruden. Det fungerer faktisk bedre for organist hvis du kan velge et stykke som blir høyere og mer festlig som stykket fortsetter slik at den store finishen er når bruden går ned midtgangen. Den bygger kontinuitet for seremonien. Husk at noen salmer som du synger bør peker til grunn at du er der: Guds kjærlighet til sitt folk.
  • Responsorial Salme. Salmer skal synges når det er mulig. Kantor for ditt bryllup vil ønske å ha god tid til å forberede salme, så ikke la deg skremme velge dine målinger. Velg en salme fra bryllupet planlegging bok du får fra bygda når du registrerer deg for å ha bryllupet. Sørg også for å fortelle musikerne om du har valgt å ha to målinger og en Gospel eller bare én lesing, slik at de vet når de skal starte evangeliet Acclamation.
  • Gospel Acclamation og Mass deler. Det er vanligvis fint å bruke Mass deler som folk deltar bryllupet vil være kjent med. Hvis familien ikke er katolsk, være sikker på at kantor vet å synge ut. Hvis du familie er katolikk, men er fra en annen menighet eller en annen by, være sikker på at musikerne hjelpe deg å velge noe som de vil vite, slik at de kan delta fullt ut i Mass
  • Unity Candle. The Unity Stearinlys er ikke inkludert i Rite of Marriage i den katolske kirke. Hvis dette er et symbol på at du ønsker å benytte på den spesielle dagen, bør du vurdere å gjøre det i resepsjonen. Har foreldrene komme inn og tenne sine lys, og når bruden og brudgommen inn, kan de sparke i gang festen med belysning sin enhet stearinlys på hodet tabellen. Hvis din menighet gjør tillate Unity Stearinlys skal brukes, være klar over at det er aldri nok tid til en hel sang som må gjøres. Du vil ønske å ha organisten plukke noe kort og herlig å spille mens du tenner stearinlys og komme tilbake til steder.
  • Offertory. Dette bør være en slags lovsang. Det kan være vokal, instrumental, eller til og med en salme. Igjen, bør du vurdere å velge musikk som peker opp Guds rolle i ekteskapet ditt.
  • Nattverd. Dette er fullbyrdelsen av messeofferet og det er selve høydepunktet i din katolsk bryllup. Ikke bare er dere to forent av løfter du utvekslet, men også i kroppen og Kristi blod. Som sådan bør din Communion Music være helt fokusert på nattverden. Velg en sang som snakker om nattverden og hvorfor det er viktig i ditt liv som individ og som et par. Avhengig av hvor mange av dine gjester er katolske og vil motta nattverd, kan du trenger mye musikk. Har organisten forberedt på å spille en meditativ stykke, hvis du går tom for musikk. Tenk på din gjestelisten og deretter bestemme tilsvarende.
  • Meditasjon. Vanligvis er dette tiden da bruden bærer henne blomster til en statue av Maria og vier sin nygifte livet til Maria, Guds Mor. Derfor er "Ave Maria" er oftest gjort på dette punktet. Den "Ave Maria" er bønnen "Hail Mary" på latin, og satt til musikk. Hvis din menighet ikke tillater andakt praksisen med å vie deres ekteskap til beskyttelse av Vår Frue, og du fortsatt ønsker denne sangen gjort, anser det for opptakten.
  • Recessional. Dette er den store finish. Vanligvis er recessional en stor, orgel intensiv stykke spilt med alle de stopper ut til å speile gleden i deres hjerter som du først gå ned midtgangen som Mr. og Mrs. nygifte.

Tips

 • For å hjelpe med å høre musikk, prøv å bruke Napster eller iTunes til å lytte til 30 andre prøver av musikk. Bare gjør et søk etter tittel eller artist (komponist) av stykket du ønsker å høre.
 • Du kan også plukke opp Wedding planlegging kassetter og CDer på musikkbutikker og fra nettjenester som Amazon.com for å få ideer til musikk. Bare vær oppmerksom på at noen av valgene på disse opptakene ikke vil være hensiktsmessig for en katolsk messe
 • Ikke sikker på hva du skal tenke på latinske ord? Sjekk ut et oversettelse stedet for å hjelpe deg å forstå tekstene.
 • Vurdere å legge en ekstra touch til seremonien med en annen musiker. Du kan bruke messing instrumenter (trompet, trombone, etc...) i Processional og Recessional å gjøre en dristig uttalelse. Det kan være lurt å vurdere en strykekvartett eller en fiolinist å sette farge på dine musikalske valg. Et annet hensyn til mindre, mer intime bryllup er en harpist. Jeg hadde sekkepiper og trommer på mitt bryllup til røret oss ut av kirken (men noen pastorer ikke liker dem, så sjekk først!)
 • Pass på å budsjettere nok penger for musikere! Be om sine priser opp foran så det er ingen overraskelser. Forbereder musikk for et bryllup tar mye tid og arbeid slik at prisene for musikere kan noen ganger være høy. Vet på forhånd hva du skal betale og hva du vil få for de pengene.
 • Har musikerne sende deg et bryllup plan når du og de har fullført den musikalske valg for ditt bryllup. På den måten vet alle hva som skjer og mis-kommunikasjon kan bli ryddet opp før den store begivenheten!
 • Hvis du betaler dine musikere med sjekk, sørg for å få riktig staving av navn for å unngå eventuelle problemer i banken. Også vurdere sender betaling på forhånd, slik at du har en ting mindre å holde styr på på bryllupsdagen.
 • Fremfor alt, slappe av... selv om alt ikke er perfekt, vil det fortsatt være vakker! Perfection kan bare finnes i himmelen!

Advarsler

 • Bare et notat på Recessionals: Hvis du planlegger å komme tilbake inn i kirken og avsette hver rad med gjester selv, må du tro om igjen. Når du er i kirken, bør all din oppmerksomhet være fokusert på det hellige sakrament. Du og dine gjester er hans gjester! Det ville være bedre å flytte den type aktivitet på utsiden av tilbedelse plass hvis det er mulig!