Wkino

Hvordan velge en tysk Shepherd valp

Velge en tysk Shepherd valp trenger ikke å være så forvirrende. Bringe hjem en ny tysk Shepherd valp tar masse planlegging på forhånd og rikelig med valp korrektur. Avhengig av hvilken tysk Shepherd valp du velger du lett kommer til å dele livet ditt med denne nye tillegg i 12 år eller mer. Og avhengig av hvilken GSD valp du velger, og hvor godt du sosialisere og trene din nye valp, brukte den tiden med tysk Shepherd valp kan være stor eller fryktelig eller hvor som helst i mellom. Forvent å betale mellom 375€ og 900€ for en kvalitet tysk Shepherd valp. Du vil bruke litt penger på forhånd, men mer penger investert vil spare deg i veterinær og andre regninger i slutten. Kjøpe en kvalitet valp sikrer støtte fra en anerkjent oppdretter. For mer informasjon, besøk www.gsdca.org, den tyske Shepherd Dog Club of Europe nettsted.

Trinn

Hvordan velge en tysk Shepherd valp. Hva ser du etter i potensielle nye schæfer valp?
Hvordan velge en tysk Shepherd valp. Hva ser du etter i potensielle nye schæfer valp?
 1. 1
  Hva ser du etter i potensielle nye schæfer valp? De fleste oppdrettere og tysk Shepherd entusiaster vil være enige om at temperament er nøkkelen. Hvorfor er dette så viktig? Fordi det gjør en tysk Shepherd mer kompatible i enhver situasjon, med bedre mestring uansett hva du kaster på den. Friskt i temperament er nøkkelen, uansett hva fremtiden formålet med valpen kan være - å arbeide, gjeting, ledsager, etc.
 2. 2
  Nå, et stort spørsmål: hvor kan en potensiell kjøper finner den perfekte tysk Shepherd valp av sine drømmer? Det er mer enn ett svar på dette spørsmålet. Åpenbart det første du tenker på er fra en oppdretter. Dette er uten tvil den beste måten å få en tysk Shepherd annet enn gjennom en GSD redningstjenesten eller hos din lokale dyr ly. Hvis du bestemmer deg for å gå gjennom en oppdretter, bare husk, ikke fra en hvilken som helst tysk Shepherd oppdretter. Hvis du velger å gjøre dette bare pass på at oppdretter du velger din neste følgesvenn fra er anerkjente.
 3. 3
  Akkurat hva som gjør en oppdretter hederlig spør du kanskje? First off, vil jeg begynne på internett. Sjekk ut den tyske Shepherd Dog forelder raseklubben (gsdca.org), og deretter gjøre videre seriøs forskning med lokale tyske Shepherd rasen klubber i ditt område. Dette er en flott måte å få flere navn på oppdrettere. En annen god måte er å få henvisninger fra lokale veterinærer, noen hund groomers i ditt område, eller andre tyske Shepherd Dog eiere som du vet om. Vennligst gjøre din forskning nøye og sjekke ut alle anbefalinger og referanser alvor. Være forsiktige og spør mange spørsmål. En god oppdretter vil forvente at fra deg og vil stille mange spørsmål også før du får en mulighet til å ta sin dyrebare valpen hjem. Hvis noen tyske Shepherd "oppdretter" er villig til å tilby deg en "deal", har ikke en ren kennel eller opptrer mistenkelig til deg på noen måte, ut igjen raskt. Stol på instinktene dine.
 4. 4
  Se etter en tysk Shepherd oppdretter som er virkelig interessert i rasen henne og mye mer interessert i å finne et skikkelig hjem for sine valper enn bare å få betalt. Enhver oppdretter som er rett og slett i det for pengene har feil motivasjon alle sammen. Ta deg tid til å snakke med oppdretter mer enn en gang via telefon, epost, etc. og besøke den tyske Shepherd kull mer enn en gang om mulig før du gjør din beslutning.
 5. 5
  Dessuten tilbyr oppdretter en garanti? Hvilken type? Hva slags dokumentasjon du får med den tyske Shepherd valp? Hva om registrering papirer? Stamtavle? Hvilke andre ting går hjem med den nye valpen? Mat? Kragen? Andre papirer? Fikk du til å møte foreldrene til valpene og søsken? Fikk du en sjanse til å ha hendene på tid med dem? En anerkjente tyske Shepherd oppdretter vil tilby alt dette og mer. Ikke forvent noe mindre.
 6. 6
  I tillegg, spør den tyske Shepherd valp oppdretter om skudd, dewormings og eksamener valpen kanskje allerede har hatt. Er den tyske Shepherd valpens foreldre "OFA-sertifisert?" AKC registrert? Be om å se sertifisering av begge foreldrene fra en av disse organisasjonene, anerkjente tyske Sheperd oppdrettere vil vanligvis tilby informasjonen uten å spørre. Og, ta en svært nær titt på valpen. Det bør være en skikkelig vekt (ikke altfor lubben eller for tynn), ren, luktfri og holdt i rene omgivelser, klare øyne, ikke rennende eller rødt, rene ører, full pels (ingen balding flekker), ingen overdreven skrape; og vises godt sosialisert, leken og vennlig. Ta valpen til dyrlegen for en konkurrere eksamen med 48 timer etter kjøpet.

Tips

 • Velge perfekt tysk Shepherd valp og ledsager krever mye tid, krefter og energi, men når det gjøres riktig vil være noe du ikke vil angre i det hele tatt i fremtiden.

Advarsler

 • Den tyske Shepherd, som mange andre raser, lider av en rekke arvelige sykdommer som ikke kan avgjøres av en rett og slett å se på hunden. Noen vanlige plager som herjer tysk gjeter hunderase er degenerativ myelopati, bloat og eksokrin pankreas insuffisiens.
 • Forskning historie av forekomsten av alle sykdommer i valpens foreldre og lenger ned i avstamning sin. Din oppdretter bør kunne diskutere eventuelle sannsynligheten for disse sykdommene utvikler seg i tysk Shepherd valp. Det er nå genet tester tilgjengelige for å fastslå om en tysk Shepherd bærer de degenerative Meylopathy (DM) genet. 25% av hundene som tester positivt for genet vil bli berørt med denne ødeleggende sykdom som manifesterer seg i progressiv lammelse. Spør oppdretter om de teste for DM-genet. Hvis ja, be om bevis (sertifikater utstedes for hver hund testet). Hvis oppdretter ikke teste for DM, se etter en annen oppdretter.
 • Andre ting å bekymre seg er den potensielle trusselen om hofte og albue dysplasi som er svært vanlig i mange store raser, inkludert den tyske Shepherd. Det er mange tester tilgjengelig for din GSD valp som hjelper skjermen din hund for disse forholdene. Forstyrrelser av denne typen er vist ved å evaluere røntgenbilder av hundens ledd, hofte eller albue. Ortopedisk Foundation for Animals (OFA), evaluerer en nonprofit stiftelse og registrerer røntgenstråler, er den vanligste sertifisering.